Άρης-Κέρκυρα 1-0

Ο Αγκάνθο στη δεύτερη του εμφάνιση με τον Άρη βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα, νίκησε τον εξαιρετικό Αναστασόπουλο από τα έντεκα μέτρα και έδωσε στους "κίτρινους" την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Άρης-Κέρκυρα 1-0

Εικόνα αγώνα

Άρης και Κέρκυρα σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Μέχρι και πριν από τη σέντρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", οι δύο ομάδες είχαν πανηγυρίσει μόλις ένα γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Μάκης Κατσαβάκης και Άκης Μάντζιος είδαν και πάλι τις επιθετικές τους γραμμές να παρουσιάζουν μεγάλες αδυναμίες.

Η Κέρκυρα στο πρώτο μέρος έφτασε κοντά στην περιοχή του Βελλίδη μόνο με κάποιες μακρινές μπαλιές προς τον Καραλή, ο οποίος πάλευε με την άμυνα του Άρη αλλά πέρα από ένα σουτ έξω από την περιοχή δεν κατάφερε να κάνει κάτι πιο σημαντικό.

Στο δίλεπτο 20' με 21' ο Άρης δημιούργησε τις καλύτερες του ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά τόσο ο Αγκάνθο, που έκανε ωραία ατομική ενέργεια, όσο και ο Καπετάνος που σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, είδαν τον Αναστασόπουλο να πραγματοποιεί εξαιρετικές αποκρούσεις.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε στο πρώτο ημίχρονο η ευκολία με την οποία οι παίκτες του Άρη έπεφταν στην αντίπαλη περιοχή για να εκβιάσουν το πέναλτι. Ο Κύζας δεν ξεγελάστηκε σε καμία από τις βουτιές του Καπετάνου και του Γιαννιώτα.

Τελικά, στην πρώτη φάση που έγινε στο δεύτερο μέρος ο Άρης κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χαμπλ στον Ψυχογιό, με το ριπλέι πάντως να δείχνει πως ο μέσος της Κέρκυρας απλώνει το πόδι αλλά δεν βρίσκει τον αντίπαλο του. Ο Αγκάνθο από τα έντεκα μέτρα με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Αναστασόπουλο, ο οποίος διάλεξε σωστή γωνία (αριστερή) αλλά ήταν πολύ δύσκολο να απομακρύνει. Δύο στα δύο για τον Ισπανό επιθετικό του Άρη που πανηγύρισε έντονα με τους οπαδούς του Άρη και έδωσε στους "κίτρινους" την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι "Φαίακες" είχαν μία και μοναδική ευκαιρία για να σκοράρουν και να ισοφαρίσουν. Στο 78ο λεπτό ο Μπάρκογλου βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βελλίδη έπειτα από ωραία κάθετη του Ηλιάδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη απομάκρυνε με το πόδι. Ο γκολκίπερ του Άρη στις καθυστερήσεις έδιωξε με γροθιές το δυνατό σουτ του Κοντοδήμου.

MVP

Δυο εμφανίσεις, δύο γκολ. Ο Αγκάνθο δίνει τις λύσεις που χρειάζεται ο Άρης στην επίθεση και μέχρι τώρα αυτό μεταφράζεται σε τέσσερις βαθμούς, έναν με την ΑΕΚ και τρεις με την Κέρκυρα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιαννιώτας αν επεδείκνυε μεγαλύτερη ομαδικότητα, ο Άρης θα μπορούσε να είχε φτάσει στο γκολ περισσότερες φορές.

Κλειδί αγώνα

Η φάση του Μπάρκογλου στο 78'. Σε τετ-α-τετ με τον Βελλίδη, ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση που ενδεχομένως θα άλλαζε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Άρης-Κέρκυρα 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK