Το γκολ του Ένγκελς έβαλε... φωτιά στην κορυφή

Σ' ένα Καραϊσκάκη που "φλεγόταν" ο Μπιορν Έγκελς πέτυχε το μοναδικό τέρμα και όρισε τη μοίρα του ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στο -1 πλέον οι πρωταθλητές από τον "Δικέφαλο", ο οποίος στο φινάλε άγγιξε την ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρει. Με καθυστερήσεις άρχισαν τα δύο ημίχρονα για καπνογόνα και πανό κατά Σαββίδη.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σ' ένα ματς με είχε μόλις δέκα (4-6) τελικές, οι τρεις στην εστία, και αμέτρητα λάθη, πάνω από 70, ήταν λογικό τα πάντα να κριθούν από μια στημένη φάση. Στην αναμπουμπούλα του 51' ο Ένγκελς εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Σαμπράνο (αντί ν' αφήσει τον Ρέι να μπλοκάρει), είπε... merci και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Δεν ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συνέβη σε μια μάχη ισοδύναμων πόλων, αφού η σκληράδα και το πάθος κυριάρχησαν έναντι της τακτικής και του σχεδίου. Που αλήθεια είναι πως έλειψαν.

Μέσω αυτών των στοιχείων προσπάθησαν να επιβληθούν οι δυο ομάδες στο χορτάρι, μια και η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ στο πρώτο 20λεπτο, με ανάπτυξη από τ' άκρα, έπαψε εξαιτίας της πίεσης που άσκησαν οι "ερυθρόλευκοι" ψηλά.

Το πρώτο ημίχρονο μάλιστα τέλειωσε χωρίς κλασικές ευκαιρίες στις δυο περιοχές και τα δεδομένα ανατράπηκαν μόνο όταν ο Βέλγος στόπερ του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ. Αφενός γιατί ο Ολυμπιακός απέκτησε αβαντάζ νίκης και... διαχείρισης του αποτελέσματος αφετέρου γιατί οπισθοχώρησε για να θωρακιστεί.

Οι δυο από τις τρεις κινήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν βοήθησαν όσο θα ήθελε, μόνο ο Μπίσεσβαρ έδειξε ικανός ν' αλλάξει τη ροή ενός αγώνα που κυλούσε όπως ήθελαν οι "ερυθρόλευκοι". Ούτως ή άλλως ο Λεμονής επέλεξε -αναμενόμενα- να θωρακιστεί και αφού ο Σισέ τη μία πρόλαβε τον Βαρέλα προ κενής εστίας και την άλλη ο... Τζάλμα έκοψε τον Μάτος που ερχόταν από πίσω, οι Πειραιώτες κράτησαν μέχρι τέλους το πολύτιμο 1-0. Που τους έφερε στο -1 από τον "Δικέφαλο".

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (86' Ζντιέλαρ), Ανδρούτσος (69' Μάριν), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (89' Τζούρτζεβιτς)

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο (62' Σάκχοφ), Βιεϊρίνια, Μακ (69' Τζάλμα), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK