Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-2

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ισχύ του αποδίδοντας το ποδόσφαιρο που αρέσει στον κόσμο του και όχι μόνο. Ο... συνήθης Λέτο πρωταγωνιστής και σκόρερ της νίκης επί της ΑΕΚ, η οποία μείωσε στο τέλος (3-2). Σχολίασαν live Δ. Κριτής και Γ. Ξενάκης.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-2

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός βγήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας επιλέξει το ρόλο του κυνηγού που έψαχνε το θήραμά του για να το “σκοτώσει”. Και χρειάστηκε να περάσουν μόλις 16 λεπτά μέχρι να ρίξει την πρώτη “πιστολιά” με το πιο δυνατό του όπλο , τον Σεμπάστιαν Λέτο καταφέρνοντας το πρώτο πλήγμα στο “θήραμά” του.

Ήταν απόρροια της ασφυκτικής πίεσης που ασκούσαν οι “πράσινοι¨στην εκ νέου αλλαγμένη άμυνα της ΑΕΚ που για ένα ακόμη παιχνίδι αγνοούσε τη λέξη αλληλοκάλυψη στα πρώτα λεπτά του αγώνα . Μια πίεση που έφερε τους γηπεδούχους λίγο πριν το 1-0 δυο φορές κοντά στην επίτευξη του γκολ αμφότερες με τον Κλέιτον.

Το “φονικό όπλο” του Τριφυλλιού ξαναχτύπησε 14΄λεπτά αργότερα. Σαν σε προπόνηση ο Αργεντινός “εκτέλεσε” ψυχρά τον Αραμπατζή ρίχνοντας στο καναβάτσο την ΑΕΚ από το 30ο κιόλας λεπτό του αγώνα.

Στο “κοντσέρτο για Λέτο” η ΑΕΚ είχε να αντιπαρατάξει μόνο μια ευκαιρία στο ξεκίνημα (10΄) με τον Λυμπερόπουλο και το δοκάρι του Κάλα στο 37΄ ενώ το ημίχρονο έκλεισε με μια καλή ευκαιρία του Λεονάρντο στο 41΄.

Ότι δεν πέτυχε όμως η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να ξαναμπεί στο παιχνίδι το κατάφερε ο Παναθηναϊκός στο 54΄με το γκολ κεραυνό του Κώστα Κατσουράνη.

Το 3-0 άναψε το πράσινο φως στην κερκίδα για να ξεκινήσουν τα συνθήματα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά στον αγωνιστικό χώρο σήμανε χαλάρωση για τους πράσινους που έδειχναν να έχουν... κάτσει και δικαιολογημένα, στο ευρύ σκορ.

Χαλάρωση που φάνηκε να εκμεταλλεύεται η ΑΕΚ η οποία έφτασε στο 3-1 με τον Μπέλεκ στο 61΄και είχε δοκάρι λίγο αργότερα με τον Λυμπερόπουλο.

Τίποτα όμως δεν μπορούσε να γυρίσει το “πράσινο ποτάμι” πίσω που για μια ακόμη αγωνιστική παρέδωσε σεμινάρια απλού και μεθοδικού ποδοσφαίρου κάνοντας το καλύτερο ζέσταμα για το ντέρμπι.

Ούτε καν το γκολ του Λεονάρντο στο 89΄που πάγωσε για τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων το Ολυμπιακό στάδιο. Οι “πράσινοι” λίγο έλειψε να πληρώσουν τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασαν μέσα σε δυο λεπτά στο 78' και το 80΄οι Κουίνσι και Κατσουράνης όταν μόνοι απέναντι στον Αραμπατζή δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Το κλειδί του αγώνα:

Τα δυο γκολ του Παναθηναικού στο πρώτο μισάωρο του ντέρμπι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του. Οι “πράσινοι” απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε αντίθεση με την ΑΕΚ που “εμφανίστηκε” τουλάχιστον στο 1ο ημίχρονο ελάχιστα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο MVP:

Έχει πάρει φόρα και δεν αφήνει κανένα να του αμφισβητήσει τα πρωτεία. Ο Σεμπάστιαν Λέτο συνέχισε και στο Αθηναϊκό ντέρμπι της τρελή κούρσα του οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε ακόμη μια μεγάλη νίκη.

O αδύναμος κρίκος

Η άμυνα της ΑΕΚ αλλά κυρίως ο Μανωλάς ήταν για μια ακόμη φορά η Αχίλλειος πτέρνα του Δικεφάλου. Ο διεθνής αμυντικός έχει σημαντική ευθύνη και στα δυο τέρματα που δέχεται ο Αραμπατζής από τον Λέτο , τα οποία καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης, Κουίνσι, Ζέκα, Λέτο, Κλέιτον (69’ Καραγκούνης)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας (53’ Λαγός, 77’ λ.τ. Γεωργέας), Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Μάκος (68’ Κάρλος), Βάργκας, Καφές, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ

TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ (σχολίασαν Δημήτρης Κριτής και Γιάννης Ξενάκης:

News 24/7

24MEDIA NETWORK