Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0 (VIDEOS)

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του Ατρομήτου (2-0) και πηγαίνει την άλλη Κυριακή στην Τούμπα για το διπλό ώστε να μπει ξανά στη διεκδίκηση του εφετινού τίτλου.

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Δώνης και ο Μπούι ανταμείφθηκαν για την καλή εμφάνισή τους στο κύπελλο και έμειναν στη βασική 11άδα του Παναθηναϊκού, αλλά το ρομβοειδές 4-4-2 δεν λειτούργησε όσο καλά θα ήθελε ο -τιμωρημένος- Αναστασίου. Με τον νεαρό μέσο μόνο σε ρόλο 6αριού και τον Ατρόμητο να περιμένει με πέντε χαφ πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, κάθε επιθετική ενέργεια του "τριφυλλιού" ερχόταν αναγκαστικά από τα άκρα.

Η μετατόπιση του Πράνιτς στη δεξιά πλευρά και του Ζέκα κοντά στον νεαρό μέσο βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη από τις πτέρυγες. Μάλιστα μετά το σουτ του Κροάτη στο 16' που έδιωξε ο Τσέναμο με γροθιές, ο ίδιος προκάλεσε με τη σέντρα του το αυτογκόλ του Λαζαρίδη στο 27'.

Ο Ατρόμητος γλίτωσε το 2-0 στο ευθύβολο σουτ του Δώνη στο 35', στο οποίο αντέδρασε σωτήρια ο Τσέναμο μετά το κόρνερ του Νάνο, και βελτιώθηκε μόνο αφότου βγήκε από το γήπεδο ο Τάτος. Με τον Ναπολεόνι πλέον περιφερειακά και τον Ούμπιδες ελεύθερο, η ομάδα του Σα Πίντο βρήκε μια σπουδαία ευκαιρία, αλλά στο 54' ο Στιλ έδιωξε με τα πόδια το χαμηλό πλασέ του Αργεντινού.

Ήταν η στιγμή που ενδεχομένως άλλαζε τη μοίρα της ομάδας του Σα Πίντο. Διότι αφενός ο Παναθηναϊκός θωρακίστηκε με τη χρησιμοποίηση του Λαγού στον άξονα αντί του (τραυματία) Πέτριτς αφετέρου σκόραρε δεύτερη φορά με τον Καρέλη στο 85' ύστερα από την όμορφη συνεργασία με τον Ατζαγκούν (είχε αλλάξει τον Πράνιτς). Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν βοηθηθεί από τον πάγκο τους (Δημούτσος, Γεωργίου) και το μόνο που πέτυχαν ήταν ν' απειλήσουν με τον Γεωργίου στο 89', μετά δηλαδή το 2-0, ο οποίος πλάσαρε άουτ από θέση βολής.

MVP

Ο Νάνο είχε καιρό να κάνει ένα τόσο γεμάτο παιχνίδι. Με άριστη αμυντική συμπεριφορά, συχνές προωθήσεις και σέντρες ακριβείας όπως στις ευκαιρίες του Ρισβάνη, του Δώνη, αλλά και στο γκολ του Καρέλη. Να γιατί η διοίκηση του Παναθηναϊκού κινείται για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Αδύναμος κρίκος

Ούτε ο Ανδρέας Τάτος ούτε ο Χαβιέρ Ούμπιδες ανταποκρίθηκαν στο ρόλο που είχαν. Ο πρώτος δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο μισό και δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα, ο δεύτερος δεν έκανε γκολ την ευκαιρία που ίσως έγραφε διαφορετικά την ιστορία του αγώνα.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός ξόρκισε το φάντασμα του Ατρομήτου και χωρίς να χρειαστεί η συνδρομή του Μάρκους Μπεργκ (που έμεινε στον πάγκο) ξεπέρασε ένα υψηλό εμπόδιο στο δρόμο για τη βαθμολογική ανάκαμψη μετά από δύο ήττες. Δεν έλαμψαν με την απόδοσή τους, αλλά έκαναν όλα όσα μικρά χρειάζονταν για να φτάσουν σ' ένα "καθαρό" 2-0 που πριν από τα δύο ματς με Αϊντχόφεν και ΠΑΟΚ ήταν τόνωση ηθικού. Η ομάδα του Περιστερίου εγκλωβισμένη στην αδυναμία της να σκοράρει έμεινε να φανταζόταν τι θα είχε συμβεί αν ο Ούμπιδες είχε ισοφαρίσει στο 54'.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ρισβάνης (43' Κουτρουμπής), Νάνος, Δώνης, Ζέκα, Μπούι, Πράνιτς (72' Ατζαγκούν), Καρέλης, Πέτριτς (64' Λαγός)

Ατρόμητος: Τσέναμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Αγκουαζί (59' Δημούτσος), Γκαρσία, Τάτος (46' Παπάζογλου), Ούμπιδες (76' Γεωργίου), Καραμάνος, Ναπολεόνι

News 24/7

24MEDIA NETWORK