Αυτός είναι ο Αλμέιδα που η ΑΕΚ δεν θέλει να χάσει

Ο Ούγκο Αλμέιδα είναι μία πολυποίκιλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Η ΑΕΚ το ξέρει και θέλει να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο. Ο στράικερ, το όνομα του και οι γνωριμίες του δεν θα πάψουν να υπάρχουν είτε είναι είτε δεν είναι "κιτρινόμαυρο" το μέλλον του Πορτογάλου. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Αυτός είναι ο Αλμέιδα που η ΑΕΚ δεν θέλει να χάσει

Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Γάνδη ο παίκτης που αποθεώθηκε περισσότερο από όλους ήταν ο πολύ επικοινωνιακός, κύριος Ούγκο Αλμέιδα. Με περιττά ή όχι κιλά, ο Πορτογάλος σέντερ φορ δεν παύει να είναι μία πολύ γνωστή προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αξιοσέβαστος και με μπόλικες γνωριμίες στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Ας πάρουμε όμως τα δεδομένα του κεφαλαίου: ΑΕΚ και Ούγκο Αλμέιδα με γεγονότα...

Ο Πορτογάλος σέντερ φορ αποθεώθηκε από τους "κιτρινόμαυρους" οπαδούς γιατί ομολογουμένως έχει δείξει στο ξεκίνημα της σεζόν ότι θέλει να προσπαθήσει να τιμήσει τον τελευταίο χρόνο του υψηλού συμβολαίου που τον δεσμεύει με την Ένωση.

Με γεγονότα λοιπόν ο Χιμένεθ θα ήθελε ακόμη ένα φορ στην ομάδα, δεν μπορεί και δικαιολογημένα να ποντάρει ακόμη στον Αλμέιδα γιατί δεν είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και ηλικιακά τα 33 του χρόνια δεν προσδίδουν σιγουριά σε κανέναν προπονητή του κόσμου, όχι μόνο στον τεχνικό της ΑΕΚ.

Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΛΜΕΙΔΑ

Όμως, ο διεθνής στράικερ έφτασε να ζυγίσει 108 κιλά. Σταδιακά και με πολλή προσπάθεια κατέβηκε στα 98 και συνεχίζει... Ο Αλμέιδα κάνει μία προετοιμασία μέσα στην προετοιμασία και καθόλου τυχαία δεν είναι όλα αυτά αυτά.

Στα Σπάτα ακούγεται ότι ο Πορτογάλος θα μπει σε ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων. Σ' ένα πρότζεκτ με χρονοδιάγραμμα που ως στόχο θα' χει ο Ούγκο μέχρι τον Οκτώβριο να φτάσει σε ένα άλφα επίπεδο και να βγάζει "κύριος" ένα καλό ημίχρονο, χωρίς να κινδυνεύει να τραυματιστεί λόγω του βάρους του.

Ένας άνθρωπος με 1,91 ύψος και περιττά κιλά, όχι επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και στην καθημερινότητά του με μία λάθος κίνηση μπορεί να πάθει μεγάλη ζημιά. Γι' αυτό στην Ένωση δεν βιάζονται και θα πάνε τον Αλμέιδα στο πρόγραμμά κατά γράμμα για να αγγίξουν το επιθυμητό αποτέλεσμα τη σωστή στιγμή.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ

Ο Ούγκο Αλμέιδα, εκτός από τους φίλους της ΑΕΚ, έχει φίλους και στα πιο υψηλά "κιτρινόμαυρα" κλιμάκια. Τους έχει κερδίσει κι ας μην σκοράρει! Η προσωπικότητα του Πορτογάλου και το όνομά που διαθέτει στην Ευρώπη, καθόλου απαρατήρητα δεν περνάνε από τους διοικούντες την ΠΑΕ.

Δεν αποκλείεται εφόσον ο Αλμέιδα μείνει στην ΑΕΚ και δεν συμβεί μία μεταγραφή για παράδειγμα (σ.σ. συμπεριλαμβάνουμε όλα τα πιθανά σενάρια), η ομάδα να τον εκμεταλλευτεί και από άλλο πόστο!

Ναι... Έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο ο διεθνής φορ μετά το τέλος της καριέρας του να βοηθήσει την ΑΕΚ που τον τίμησε με πολύ καλό συμβόλαιο, κοντά στις 500.000 ευρώ για παίκτη 33 ετών, από παραγοντική θέση στην ομάδα.

Ο Αλμέιδα, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι μία αξιοσέβαστη ποδοσφαιρική φιγούρα στην χώρα του την Πορτογαλία. Η πορτογαλική αγορά αρέσει στην ΑΕΚ και τι καλύτερο να υπάρχει ένας Ούγκο Αλμέιδα να λέει μια έξτρα καλή κουβέντα για την Ένωση. Σημαίνει πολλά αυτό...

Όσον κι αν λοιδορούν κάποιοι το τρίτο φαινομενικά φορ του "δικεφάλου", ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κοντά του πολύ σημαντικούς παράγοντες του ποδοσφαίρου τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Ευρώπη. Έχει περάσει από την Πόρτο. Έχει παίξει στη Γερμανία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Ρωσία και ποτέ δεν ήταν ο... φτωχός του χωριού, πάντα ένα καλό συμβόλαιο τον ακολουθούσε και τον ακολουθεί ακόμη στην ΑΕΚ.

ΣΤΟ... ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΟΥΓΚΟ

Όσον αφορά στον ίδιο τον παίκτη, η αγάπη που έχει για την Ελλάδα δεν κρύβεται. Είναι πραγματικά "ερωτευμένος" με τη χώρα μας και δεν θέλει να την αφήσει. Πολλοί θα πουν ότι σκέφτεται το συμβόλαιο που δεν θα βρει ξανά στην καριέρα του, όμως ο συγκεκριμένος δεν παύει σε κάθε ευκαιρία να αποθεώνει την Ελλάδα, την ΑΕΚ και τον κόσμο της Ένωσης. Επικοινωνιακός με όλη τη σημασία της λέξης!

News 24/7

24MEDIA NETWORK