Η ανακοίνωση των μικρομετόχων

Οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσαν την Τρίτη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση των μικρομετόχων
INTIME SPORTS

Με αφορμή δημοσιεύματα περί σκέψεων του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. κατά τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του, για προτάσεις του στην αυριανή Γ.Σ. παρατηρούμε τα ακόλουθα:

1.- Η πρότασή περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,5 εκ. ευρώ, για να μην απαιτείται έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι λανθασμένη και σκοπίμως προβάλλεται, παρά το γεγονός, ότι οι εκπρόσωποι των SUPPORTERS γνωρίζουν, εξ ιδίων, ότι και σε περίπτωση αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου, κατά ποσό μικρότερο των 2,5 εκ. αλλά με δημόσια προσφορά στο κοινό (άνω των 100 ατόμων) απαιτείται δημοσίευση Πληροφοριακού Σημειώματος, που εγκρίνει, προηγούμενα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενέργεια στην οποία αναγκάσθηκαν να προβούν και οι ίδιοι.

Το θέμα αυτό αντιμετώπισαν και μέλη της ενώσεώς μας (Πουλατζάς, Σταθάκος, Καπετανόπουλος) που είχαν αναλάβει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κ.Α.Ε., με δημόσια προσφορά μετοχών. Τελικά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απεύθυνε την με αρ. πρωτ. 1417/17-4-2012 Εγκύκλιό της, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Γ.Γ. Αθλητισμού, με σκοπό να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι, για τον πιο πάνω περιορισμό.

Συνεπώς, τέτοια απόφαση θα είναι μη νόμιμη και θα επιβληθούν και άλλα πρόστιμα του Ν. 876/79 στην ταλαίπωρη Α.Ε.Κ.-ΠΑΕ.

2.- Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μόνο κατά 2,5 εκ. ευρώ, δεν καλύπτει την αρνητική καθαρή θέση (αρνητικά ίδια κεφάλαια), που εμφανίζει στον τελευταίο ισολογισμό της η Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ. και ανέρχεται σε -18,5 εκ. ευρώ. Ως γνωστό, για να λάβει η ομάδα μας άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις: α) το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Π.Α.Ε. να μην είναι μικρότερο του ½ του μετοχικού κεφαλαίου ( δηλ. περίπου 5 εκ. ευρώ), β) να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τρίτους και γ) να στοιχειοθετηθεί η βιωσιμότητα της εταιρείας.

Για να αρθεί η δυσμενής αυτή κατάσταση, πρέπει να μπουν, άμεσα, στο ταμείο της, μετρητά, πλέον των 18,5 εκ. ευρώ, ο μόνος δε τρόπος που μπορούν να μπουν χρήματα είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με έκδοση νέων μετοχών, τουλάχιστον, κατά 20 εκ. ευρώ.

3.- Εμείς, οι μικρομέτοχοι, έχουμε κάνει συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις διάσωσης και εξυγίανσης της Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ. Την παραμονή της έκτακτης Γ.Σ. της 25ης/5/2012 κλήθηκε μέλος μας, από τον Πρόεδρο Ανδρέα Δημητρέλο, για να παραστεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. που θα γινόταν λίγο πριν τη συνεδρίαση της Γ.Σ., για να αναπτύξει την πρόταση μας περί Κοινωνικοποίησης της Α.Ε.Κ.-Π.Α.Ε. Η ίδια πρόσκληση έγινε και από τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Κ. Παπαδημητρίου.

Κατά την εν λόγω συνεδρίαση αποφασίσθηκε, από το Δ.Σ., παρουσία και των νομικών συμβούλων της Π.Α.Ε., να προταθεί στη Γ.Σ. αύξηση του Μ.Κ. κατά 23,5 εκ ευρώ, ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ και χωρίς άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γιατί κάθε νέος μέτοχος θα μπορούσε να εγγραφεί για ποσό μεγαλύτερο των 50.000 ευρώ, για να καλυφθεί, τυπικά, η προϋπόθεση αδειοδοτήσεως και να συγκληθεί νέα έκτακτη Γ.Σ. με τα θέματα ημερησίας διατάξεως που είχαμε προτείνει, από τον Δεκέμβριο του 2011, για την αύξηση του Μ.Κ. με δημόσια προσφορά.

Με έκπληξη, όμως, αλλά και αγανάκτηση, στην από 12/6/2012 πρόσκληση νέας έκτακτης Γ.Σ, συνέχεια της οποίας είναι η αυριανή συνεδρίαση, διαπιστώσαμε, ότι δεν είχαν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα. Είχαν παραλειφθεί, από την ημερησία διάταξη, τα θέματα που αφορούσαν την προσφορά με δημόσια εγγραφή των μετοχών της αυξήσεως στους φιλάθλους και η τροποποίηση του καταστατικού, για την εφαρμογή της απλής αναλογικής και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Από το γεγονός αυτό και μόνο, αποδεικνύεται, ότι οι κύριοι του Δ.Σ. της Α.Ε.Κ.-Π.Α.Ε, προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να αποφύγουν την είσοδο του κόσμου στην Α.Ε.Κ.

Εμείς, για την διευκόλυνση του κόσμου της Α.Ε.Κ, να γίνει ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ στην προσπάθεια, αλλά και τη διασφάλισή του, ότι τα χρήματα του θα διατεθούν σωστά και δεν θα επαναληφθούν οι εμπειρίες του παρελθόντος , έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στην Α.Ε.Κ.-Π.Α.Ε, τις οποίες θα επαναλάβουμε, αύριο, στη Γ.Σ.

Με ομόφωνη χθεσινή απόφαση των μελών μας, στηρίζουμε την προσπάθεια του Θωμά Μαύρου και συμπαριστάμεθα στον αγώνα του, για να ξαναγίνει η Α.Ε.Κ. μεγάλη, όπως παλιά, και να ανήκει στον λαό της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK