H ώρα του Ντιέγκο στο ΟΑΚΑ

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ Μακόλεϊ Κρισάντους δείχνει να έχει το προβάδισμα για την κορυφή της επίθεσης στο ματς της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα, με βάση τις δοκιμές του Δέλλα στα Σπάτα.

H ώρα του Ντιέγκο στο ΟΑΚΑ
INTIME SPORTS

Τις τελευταίες μέρες το βάρος έχει πέσει για τα καλά στις σκέψεις του Δέλλα για τον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας της ΑΕΚ στον κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Η αλήθεια είναι ότι οι απουσίες των διεθνών δεν ήταν η καλύτερη δυνατή συγκυρία ενόψει της προετοιμασίας της «Ένωσης» για το ματς με τους Ηπειρώτες.

Την Πέμπτη τα δείγματα των σκέψεών του που φανέρωσε ο Δέλλας ήταν μικρά σε διάρκεια και… κουτσουρεμένα εξαιτίας της απουσίας των Μπαρόχα-Βάργκας οι οποίοι απουσίαζαν.

Αρχικά στο διπλό ο Δέλλας επανέφερε στην ενδεκάδα των βασικών τον Ντίντακ Βιλά ο οποίος πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο δεξί έπαιξε ο Ροντρίγκο Γκάλο ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Αντρέ Σιμόες πήρε θέση στο πλευρό του Γιάκομπ Γιόχανσον με τον Ντιέγκο Μπουονανότε μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στα φτερά της επίθεσης στην αρχή ο Δέλλας ανακάτεψε την τράπουλα με Μπαρμπόσα και Ανάκογλου ωστόσο μετά από κάποιες αλλαγές δοκίμασε τη λύση με Αραβίδη (αριστερά) και Πλατέλλα (δεξιά). Ο Μακόλεϊ Κρισάντους έπαιξε σε όλη τη διάρκεια στην κορυφή της επίθεσης κάτι που δείχνει ότι παίρνει προβάδισμα για τη θέση του φορ την Κυριακή στην Καλογρέζα.

Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία του Πέτρου Μάνταλου ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στην ενδεκάδα των βασικών στη θέση του Ντιέγκο Μπουονανότε. Όλα δείχνουν ότι ο Μάνταλος θα πάρει τα πρώτα του επίσημα λεπτά συμμετοχής μετά τον τραυματισμό της 11ης Μαρτίου, ενώ ο Αργεντίνος θα κάνει ντεμπούτο στην ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα.

Για τη νίκη με το μυαλό -και- στα μετόπισθεν

Η ΑΕΚ είναι από τη φύση της μια επιθετική ομάδα η οποία είναι… καταδικασμένη με βάση την παράδοση και την επιθυμία του κοινού της να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο. Όταν βγάζει μια εικόνα υγιούς ομάδας στο γήπεδο, η χρονική καμπή αρχειοθετείται στις καλές εποχές της ΑΕΚ, ενώ όταν δεν συμβαίνει το παραπάνω η εποχή συγκαταλέγεται στις κακές. Αυτή την εποχή, η ΑΕΚ σε γενικές γραμμές βγάζει ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως στους αγώνες που παίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σημαντική όμως είναι και η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, αφού, όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε ομάδα πρωταγωνιστεί, το πρώτο ζητούμενο είναι η εξασφάλιση του… μηδέν πίσω. Στον αγώνα με τα Γιάννενα την προσεχή Κυριακή η ΑΕΚ θα θέλει να επιβάλει το ρυθμό της ωστόσο -χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως σε καμία περίπτωση ότι θα έχει αμυντικό προσανατολισμό- θα έχει και τον… νου της στα μετόπισθεν, αφού οι Ηπειρώτες παίζουν πολύ καλά την κόντρα.

Θύμα της συγκεκριμένης δυνατότητας του ΠΑΣ Γιάννενα ήταν και ο ΠΑΟΚ ο οποίος την… πάτησε με παρόμοιο τρόπο στους Ζωσιμάδες τη 2η αγωνιστική και μετά από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο θα μπορούσε να είχε προηγηθεί τουλάχιστον δύο φορές, βρέθηκε ηττημένος με 3 γκολ στις αποσκευές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK