Με μαγκιά και Σιαλμά

Πριν λίγες μέρες στοχοποιήθηκε καθώς δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ καμία από τις ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας. Λίγα 24ωρα αργότερα όμως, έκανε το καθήκον και με το παραπάνω. Έβαλε δύο γκολ και χάρισε στην ΑΕΚ μια σημαντική νίκη.

Με μαγκιά και Σιαλμά
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Σιαλμάς ήρθε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ ως ένας εκ των διακριθέντων στο περσινό πρωτάθλημα της Football League με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Το πανέμορφο τέρμα με το ψαλίδι, από την σέντρα ραμπόνα του Σκούφαλη στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα, ήταν το κερασάκι στο βιογραφικό του Έλληνα επιθετικού.

Το ζητούμενο ωστόσο ήταν, αν θα μπορούσε να αποδώσει στην Ένωση. Αγωνιζόμενος δηλαδή σε σαφώς υψηλότερο επίπεδο και κληθείς να ανταγωνιστεί παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό και το διεθνές ποδόσφαιρο (βλ. Λυμπερόπουλος, Γκούντγιονσεν).

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Σιαλμάς, μαχητής όντας εντός αγωνιστικού χώρου, κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν. Παιχνίδι με το παιχνίδι μάλιστα, δείχνει να ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο στις περιστάσεις, αποτελώντας ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του Κωστένογλου. Το αν θα μπορέσει να συνεχίσει να έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, αυτό εξαρτάται από τον ίδιο και δεν έχει παρά να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά για να τα καταφέρει.

Η ΑΕΚ λοιπόν στην Λειβαδιά, πήρε από τον Σιαλμά όσα δεν κατάφερε να της δώσει ο Έλληνας φορ στο παιχνίδι με την Δόξα και παρά τα πολλά προβλήματα πέτυχε μια ακόμη εκτός έδρας νίκη, διατηρώντας -στην χειρότερη περίπτωση- την διαφορά των 7 βαθμών από την κορυφή.

Είναι γεγονός πως από την στιγμή που υπάρχει μεγάλο οικονομικό και διοικητικό πρόβλημα στην ομάδα, πολύ δύσκολα θα καταφέρει η Ένωση να ανταγωνιστεί τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη συνέχεια. Από τη στιγμή όμως που καταφέρνει να παραμένει κοντά μετά από έναν γύρο και κάτι, δίνει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ένα κάποιο κίνητρο να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν πάντως εντός των επόμενων ημερών και ανάλογα με τις διοικητικές εξελίξεις. Οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, δεν βλέπουν "φως στο τούνελ" και δεν αποκλείεται να αρχίσουν, ένας - ένας, να εγκαταλείπουν την ομάδα. Τι πιο φυσιολογικό άλλωστε;

Για την ώρα η ΑΕΚ μπορεί να κρατήσει το πάθος που έβγαλε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Αυτό που της έλειψε την Τρίτη στο ΟΑΚΑ και έχασε δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς απέναντι στους Δραμινούς. Κρατάει ακόμη το πείσμα και την μαγκιά των ποδοσφαιριστών της, οι οποίοι -όπως παραδέχτηκαν μετά το τέλος του αγώνα ο Λεονάρντο και ο Μανωλάς- έπαιξαν για την φανέλα και την ιστορία της ομάδας. Τι άλλο να ζητήσει ο ΑΕΚτσής από τους παίκτες, δεδομένων των συνθηκών που υφίστανται;

Σειρά τώρα έχει το επόμενο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων με την Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ (17:15). Μέχρι τότε ωστόσο μεσολαβεί μια κρίσιμη εβδομάδα, στην διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται να υπάρχουν διοικητικές εξελίξεις. Ίδωμεν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK