Μπαρμπόσα… ποιότητας!

Ο Έλντερ Μπαρμπόσα κάνει… συλλογή τα βραβεία του καλύτερου γκολ στη φετινή Super League αλλά πάνω από όλα έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που του έλειπε πέρσι.

Μπαρμπόσα… ποιότητας!

To γεγονός ότι ο Έλντερ Μπαρμπόσα ειδικότερα και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ γενικότερα, παρουσιάζουν μία έφεση στις διακρίσεις τόσο στα βραβεία όσο και στην ενδεκάδα της αγωνιστικής, όπως και να το δει κανείς, οφείλεται στην ποδοσφαιρική ποιότητα που υπάρχει φέτος στην "Ένωση". Αυτό, άλλωστε, κρατάει και την ομάδα όρθια παρά τις όποιες ανορθογραφίες του ρόστερ.

Το γκολ του Πορτογάλου μετά από τη σέντρα-ασίστ από τον Ροντρίγκο Γκάλο στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα στους Ζωσιμάδες ψηφίστηκε ως το καλύτερο της περασμένης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην περασμένη εβδομάδα στο ματς με την Ξάνθη.

Ο Μπαρμπόσα διανύει μία περίοδο κατά την οποία έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και -συνεπώς- τεράστια εμπιστοσύνη στα πόδια του. Αυτός ήταν και ο λόγος που στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ (μετά από μια κάθετη του Αραβίδη) δεν έσπασε τη μπάλα στον Βάργκας αλλά επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση. Στη συγκεκριμένη φάση ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ δε δικαιώθηκε αλλά την επόμενη φορά που του ήρθε η μπάλα σε σημείο που μπορούσε να απειλήσει -αφού πρώτα ξεμαρκαρίστηκε- έστειλε ένα… συστημένο τούβλο στο βάθος της εστίας των Ηπειρωτών.

Η καλύτερη περίοδος από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι ο Μπαρμπόσα βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από τότε που φόρεσε τη φανέλα της, είναι απολύτως μεταμορφωμένος σε σχέση με την περσινή χρονιά στη Football League και δίνει σημαντικές βοήθειες στην ομάδα. Aκόμα και όταν τα ματς δεν του βγαίνουν, όπως συνέβη στους Ζωσιμάδες, βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την ΑΕΚ βρίσκοντας τρόπο για να σκοράρει. Τα 7 γκολ που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής αποτελούν ρεκόρ καριέρας αφού ξεπέρασε την πιο παραγωγική του χρονιά η οποία -μέχρι φέτος- ήταν το 2010-11 με τη φανέλα της Μπράγκα, όταν είχε σκοράρει έξι φορές.

Ο Πογέτ έχει αντιληφθεί ότι… αυτός ο Μπαρμπόσα είναι ένα αξιόπιστο όπλο στα χέρια του ενόψει συνέχειας και εκεί οφείλεται η επιθυμία για απόκτηση δεξιού εξτρέμ, προκειμένου να απελευθερωθεί ο Πορτογάλος και να αξιοποιηθεί στη φυσική του θέση που δεν είναι άλλη από το αριστερό φτερό της επίθεσης.

Σημειολογικό γκολ και για τον… Βελλίδη

Το συγκεκριμένο γκολ θα το θυμάται περισσότερο από όλους ο Μάρκος Βελλίδης, αφού πέραν του… καλλιτεχνικού σκέλους της υπόθεσης, ήταν το τελευταίο που δέχτηκε ως τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννενα. Το ευτράπελο της συγκεκριμένης ιστορίας είναι ότι Βελλίδης και Μπαρμπόσα ενδέχεται να ξανασυναντηθούν… αμέσως αφού ο Έλληνας γκολκίπερ θα έρθει ως αντίπαλος την Κυριακή στο ΟΑΚΑ ως τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανέστης: Το πήρε πάνω του με... μαγκιά!

Η πιο ρεαλίστρια ΑΕΚ των τελευταίων ετών

News 24/7

24MEDIA NETWORK