Ο Γιώργος Κιντής απαντά στον Δημήτρη Χατζηχρήστο μέσω του Contra.gr

Η Original έβγαλε χτες 13 πρόσωπα της ΑΕΚ στη "σέντρα" θεωρώντας πως είναι υπεύθυνα για τη "σημερινή κατάντια" της ΑΕΚ. Κατονομάζει τους Νικολαΐδη, Νοτιά, Παππά, Κασνακίδη, Χατζηιωάννου, Γκούμα, Κανελλόπουλο, Νάσο και Νίκο Θανόπουλο, Κούλη, Κιντή, Αδαμίδη, Δημητρέλο και την ...ερασιτεχνική, και ζητάει εξηγήσεις διότι τους θεωρεί υπόλογους στην ιστορία και τον λαό της ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Κιντής απαντά στον Δημήτρη Χατζηχρήστο μέσω του Contra.gr
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Κιντής είναι ο πρώτος από τους 13 που μέσω του Contra.gr, σπεύδει να δώσει “εξηγήσεις” στην Original και προσωπικά στον Δημήτρη Χατζηχρήστο. Παραθέτει διάφορα στοιχεία της δικής του διαδρομής στα “κιτρινόμαυρα” διοικητικά, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για κάποια πρόσωπα και καταλήγει με την επισήμανση ότι “όσο ο καθένας βάζει την πάρτη του και το μαγαζάκι του (με την καλή ή την κακή έννοια) πάνω από την ομάδα, πράγμα που έχει ως αναγκαίο επακόλουθο στρατηγικές μια-στο-καρφί-και-μια-στο-πέταλο, και-με-τον-αστυφύλαξ-και-με-το-χωροφύλαξ, τα χειρότερα δεν μπορεί παρά να είναι μπροστά μας.”

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Γιώργου Κιντή προς τον Δημήτρη Χατζηχρήστο έχει ως εξής:

Αγαπητέ Δημήτρη,

Με μεγάλη χαρά σου υποβάλλω και γραπτώς τις εξηγήσεις που έσπευσα να σου δώσω από τηλεφώνου λίγες ώρες μετά τη σχετική ανακοίνωση της Original. Δυστυχώς, το γραπτό κείμενο δεν είναι τόσο ζωντανό, διότι οφείλω να παραλείψω τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποίησα στον προφορικό λόγο.

Κατ’ αρχάς, να σημειώσω ότι είναι ανομοιογενής ο κατάλογος των υπευθύνων που συντάξατε: σ’ αυτόν περιλαμβάνονται κύριοι μέτοχοι της ΠΑΕ που ασκούσαν διοίκηση οι ίδιοι ή διά των υπαλλήλων τους, οι υπάλληλοί τους (ο «τι λέτε ρε» κι αυτός που δε λέει να μας εξηγήσει μια εγγραφή €5 εκ.), απλοί χρηματοδότες-δωρητές χωρίς περαιτέρω εμπλοκή κι άνθρωποι που δυστυχώς—και δε μας τιμά καθόλου αυτό—δεν είχαμε τα κότσια να ανοίξουμε πόλεμο με ΑΕΚάρχες, σωτήρες-σοτήρηδες, επαγγελματίες οπαδούς και δημοσιογράφους εντύπων χρηματοδοτούμενων από την Empire.

Θα κάνω μια αναδρομή σε όσα έχω κάνει σχετικά με την ΑΕΚ ώστε να σε διευκολύνω να μου υποδείξεις τις ευθύνες μου.

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν ότι τον Απρίλιο του 2003 συνέταξα δύο ανακοινώσεις της Ένωσης 1924 οι οποίες έλεγαν ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να μην προχωρήσει η κατεδάφιση [του γηπέδου] αν δεν είναι βέβαιη η χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου σταδίου» κι ότι «η κατεδάφιση του γηπέδου χωρίς να είναι απολύτως βέβαιη η χρηματοδότηση του έργου θα ήταν πράξη εγκληματική». Παρότι πήρα κάτι μηνύματα τότε ότι «θα φάω φάπες», δε νομίζω να αναφέρεσαι σ’ αυτό.

Μετά, είχα την ιδέα όπως ξέρεις για το άρθρο 44 (αν και τελικά αποδείχθηκε ότι την είχαν πολλοί άλλοι πριν από μένα, συμπεριλαμβανομένου του Δημητρέλου). Μου ζήτησε ο Πέτρος Στάθης να μπω στο ΔΣ της ΠΑΕ προκειμένου να βοηθήσω στην υλοποίησή της και δέχτηκα. Ο.Κ., δεν είναι το πιο έξυπνο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου αλλά δε νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικό αφού παραιτήθηκα μετά από λίγες εβδομάδες. Εδώ εσύ έφερες στο μπάσκετ το Δρόσο και παραμένεις στις επάλξεις—ακόμη φυλακή στη Μάλτα είναι αυτή η ψυχή;

Μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντέμη, μπήκα πάλι στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, έχοντας ενεργό ρόλο στα δρώμενα—ιδίως στο χειρισμό της υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 44. Λόγω μη τήρησης του επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο είχαμε συναποφασίσει, υπέβαλα την παραίτησή μου στις 24/4/2005 (ανακοινώθηκε λίγο αργότερα) κι έπαψα να έχω οποιαδήποτε ανάμειξη στα της ΑΕΚ. Δεν ξέρω τι έχεις να καταμαρτυρήσεις στην οικονομική διαχείριση εκείνης της περιόδου (θυμάμαι πάντως μόνο τη συνήθη ελαφρά μουρμούρα, χωρίς συγκεκριμένες αιτιάσεις).

Επανήλθα για δύο περίπου μήνες την άνοιξη του 2006, όταν ο Ντέμης ζήτησε τη βοήθειά μου προκειμένου να επαναφέρει την ΠΑΕ στην αρχική πορεία που είχαμε χαράξει. Είδα γρήγορα ότι και πάλι θα αποκλίναμε και απομακρύνθηκα.

Το Δεκέμβρη του 2008 ανέλαβα πρόεδρος της ΠΑΕ και παρέμεινα για λιγότερο από δύο μήνες. Ζήτησα τότε από το Θανόπουλο να συντάξει μια έκθεση προς τους μετόχους με τα χρήματα που απαιτείτο να μπουν στην ομάδα για να βγει η χρονιά. Το ποσό αυτό, χωρίς να γίνει καμία από τις μεταγραφές που ζητούσε πιεστικά ο τότε προπονητής, ανερχόταν σε €12,5 εκ. Όταν διαπίστωσα την απροθυμία των μετόχων να το καλύψουν, παραιτήθηκα στις 23/1/2009. . Παρότι είχαμε συναντηθεί δύο-τρεις φορές εκείνο το διάστημα για να σου επισημάνω ότι η μη κάλυψη του ποσού αυτού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, δε θυμάμαι να πήρες κάποια θέση, ούτε να με κατηγορείς για κάτι. Θυμάμαι καλά όμως ότι σε απέπεμψα με αγοραίους χαρακτηρισμούς όταν μου ζήτησες να απολύσω από την ΠΑΕ έναν υπάλληλο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, διότι έκρινες ότι ήταν κατά της Original. Το διάστημα της προεδρίας μου, πάντως, δεν έγινε καμία μεταγραφή—χάλασα μόνο τη μεταγραφή κάποιου Μαρινέλι. Ματαίωσα, επίσης, την υπογραφή της σύμβασης για το προπονητικό—εγκρίθηκε αργότερα τροποποιημένη, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος για την ΠΑΕ.

Βοήθησα επίσης τον Αδαμίδη επί κάποιες εβδομάδες (πριν αναλάβει και μετά από δική του πρόταση) να συντάξει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την ΑΕΚ. Διαβλέποντας τις προθέσεις του, διέκοψα τη συνεργασία μαζί του στις 9/2/2010 (πρόεδρος ανέλαβε στις 15/3/2010). Παρά τις επανειλημμένες (και έγγραφες) παρακλήσεις του να αναθεωρήσω τη στάση μου, δεν το έκανα.

Η συνολική μου αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρείχα στην ΑΕΚ ήταν ένα παλιό BlackBerry του Ντέμη. Μου κόστισε είκοσι χιλιάδες ευρώ και πολλές ώρες δουλειάς

Τέλος, στις 22 Οκτωβρίου υπέβαλα μια μήνυση τόσο για το θέμα της Empire, όσο και για μία εγγραφή €5 εκ. στον ισολογισμό της ΠΑΕ της 30/6/2011 (η εγγραφή αυτή έφτασε αισίως τα €5,6 εκ. βάσει του ισολογισμού της 30/6/2012). Ομολογώ ότι ανέμενα να ακούσω μια αντίδραση από εσένα, θετική ή αρνητική. Στο κάτω-κάτω, όταν κάποιος καταθέτει μήνυση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, οφείλεις ως ηγέτης της Original να πάρεις θέση: ή ο μηνυτής είναι συκοφάντης και πρέπει να καταγγελθεί ως τέτοιος ή πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τους μηνυομένους. Το μόνο που θυμάμαι να κάνει η Ερασιτεχνική σε σχέση με την ΠΑΕ το αμέσως επόμενο διάστημα της κατάθεσης της μήνυσης, είναι να συμφωνεί με τη διοίκηση Δημητρέλου-Αδαμίδη (που τώρα καταγγέλλετε) για ένα καπέλο στα εισιτήρια του ματς με τον Ολυμπιακό. Αν ήμουν στη θέση του Σταύρου, θα είχα πληγωθεί με τη σημερινή στάση σου.

Θέλω ακόμη να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια («εσύ, αν δεν είχες κάνει το λάθος να πας στον Πανιώνιο…») αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι όσο αυτός που κατέθεσε τη μήνυση δε διεκδικεί διοικητική θέση στην ΑΕΚ, το αν έχει πάει στον Πανιώνιο ή ήρθε από τον Άρη (τον πλανήτη) μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Σταύρος, δύο μήνες σχεδόν μετά τη μήνυσή μου, όχι μόνο δεν έχει δώσει την παραμικρή εξήγηση για τα €5 εκ. (που είναι ήδη €5,6 εκ.), αλλά παραμένει διευθύνων σύμβουλος της Empire κι εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της ΠΑΕ, εισπράττοντας για λογαριασμό της (ναι, και σήμερα Δημήτρη μου, αν δεν το πρόσεξες). Θα μου πεις, τι είναι τώρα πέντε ψωρο-εκατομμύρια μπροστά σε θέματα όπως του ύμνου της ομάδας (με τον οποίο μας είχες ζαλίσει), αλλά παρόλα αυτά η συνεχιζόμενη σιωπή σου ξενίζει. Στο κάτω-κάτω της γραφής, θα μπορούσες να πεις αυτό που αισθάνθηκε την ανάγκη να γράψει ακόμη κι ο εκδότης της ηλεκτρονικής Pravda της ΑΕΚ: «Καλά, ο Κιντής είναι τελειωμένος, εσείς όμως οφείλετε εξηγήσεις».

Μου είπες βέβαια ότι ο λόγος που δεν έδωσες βάση στη μήνυσή μου, είναι γιατί σου μεταφέρθηκε από κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση (και βασικό στέλεχος της Εθνικής Ψευτών) ότι την κατέθεσα εκβιάζοντας τάχα τους μετόχους. Δε νομίζω ότι χρειαζόταν καν να διαβάσεις τα email που αντάλλαξα με τους εμπλεκομένους προκειμένου να πειστείς για το αντίθετο. Γνωριζόμαστε αρκετά στην ΑΕΚ για να ξέρουμε ποιος είναι εκβιαστής—με την καλή έννοια πάντα—και ποιος όχι.

Ίσως όμως να μη θέλεις να μπλεχτείς με δικαστήρια, δικηγόρους κ.λπ. προκειμένου να διερευνήσεις το θέμα της Empire και των €5 εκ. Θυμάμαι πάντως ότι τον Απρίλιο του 2009 δεν είχες πρόβλημα να οδηγηθεί στα δικαστήρια το ζήτημα του υπολογισμού του ποσοστού της Ερασιτεχνικής επί των εισιτηρίων. Θα μου πεις, άλλο τα λεφτά της ΑΕΚ κι άλλο τα λεφτά της μάνας-ΑΕΚ (της «μάμα-ΑΙΚ», που έλεγε κι ο Κοζώνης).

Θα συμφωνήσω απολύτως, πάντως, με το υστερόγραφο της ανακοίνωσής σας: «Τα χειρότερα έρχονται». Όντως, όσο ο καθένας βάζει την πάρτη του και το μαγαζάκι του (με την καλή ή την κακή έννοια) πάνω από την ομάδα, πράγμα που έχει ως αναγκαίο επακόλουθο στρατηγικές μια-στο-καρφί-και-μια-στο-πέταλο, και-με-τον-αστυφύλαξ-και-με-το-χωροφύλαξ, τα χειρότερα δεν μπορεί παρά να είναι μπροστά μας.

Παραμένω στη διάθεσή σου για περαιτέρω εξηγήσεις, αν κρίνεις ότι αυτές δεν είναι επαρκείς.

Γιώργος Κιντής

Υ.Γ. Τα χρόνια περνάνε και πρέπει κατά τη γνώμη μου να εκσυγχρονιστείς, να αλλάξεις λίγο ρεπερτόριο. Το 2004 που σε είχα πάρει τηλέφωνο γιατί με είχατε κράξει σε μια ανακοίνωση έφταιγε «ο Διονύσης από τη Σαντορίνη». Δεν είναι δυνατόν το 2012 να φταίνε πάλι «τα παιδιά στα Σπάτα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK