Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Μετά το διαζύγιο της ΑΕΚ με τον Γκουστάβο Πογέτ, ο σύλλογος βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Το Contra.gr σκάναρε την αγορά και σας παρουσιάζει τους ελεύθερους, αλλά και ωραίους που κυκλοφορούν.

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ αποτελεί από το απόγευμα της Τρίτης (19/4) ο Γκουστάβο Πογέτ, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ένωσης, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Μπάγεβιτς ενημέρωσε τον Πογέτ πως οι διοικούντες την "Ένωση" δεν επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών μετά από τις δηλώσεις του Ουρουγουανού και του ζήτησε να αποχωρήσει. Πλέον η Ένωση θα πορευτεί προσωρινά με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο και θα ψάξει παράλληλα στην αγορά για τον αντικαταστάτη του.

Το Contra.gr σκάναρε τις διαθέσιμες λύσεις που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή και σας παρουσιάζει τους ελεύθερους, αλλά και ωραίους προπονητές που κυκλοφορούν.

ΦΡΑΝ ΕΣΚΡΙΜΠΑ

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Το καλοκαίρι έφτασε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό, όμως προτιμήθηκε ο Μάρκο Σίλβα. Ο Φραν Εσκριμπά είναι Ισπανός, 50 ετών και τελευταία ομάδα του ήταν η Χετάφε, στης οποίας τον πάγκο κάθισε το καλοκαίρι.

Ωστόσο εξαιτίας των πολύ κακών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα, απολύθηκε στις 11 Απριλίου. Έχει δουλέψει επίσης για μια τριετία στην Έλτσε με καλά αποτελέσματα, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί ως βοηθός στους πάγκους της Ατλέτικο, της Μπενφίκα και της Βαλένθια.

ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΙΟΛΙ

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ
2014 GETTY IMAGES

Ο 50χρονος Ιταλός κόουτς έχει μεγάλη εμπειρία από τους πάγκους έχοντας προπονήσει δέκα ομάδες, ανάμεσα στις οποίες τη Λάτσιο, την Παλέρμο και τη Μπολόνια. Είναι ελεύθερος από τις 3 Απριλίου, με τους ιθύνοντες της Λάτσιο να αποφασίζουν να τον απομακρύνουν μετά την ήττα από τη Ρόμα στο ντέρμπι της πρωτεύουσας.

Μέχρις στιγμής δεν έχει πανηγυρίσει κάποιο τίτλο στην προπονητική του καριέρα.

ΤΟΜΑΣ ΣΑΑΦ

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Από τους πλέον αναγνωρίσιμους της λίστας. Ο Τόμας Σάαφ έχει περάσει τη μισή ζωή του στη Βέρντερ Βρέμης. Αγωνίστηκε σαν ποδοσφαιριστής από το 1978 ως το 1995, ενώ μετά το τέλος της καριέρας του, πέρασε σαν προπονητής από όλες τις μικρές ομάδες της. Μέχρι που το 1999 του δόθηκε η ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, στην οποία και έμεινε 14 χρόνια! Κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα, ενώ έφτασε και στον τελικό του UEFA το 2009.

Μετά τη Βέρντερ ανέλαβε την Άιντραχτ, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν στο Αννόβερο. ΑΠό τις 3 Απριλίου όμως, όταν και απολύθηκε, παραμένει ελεύθερος αναζητώντας νέα ομάδα. Η περίπτωση του 54χρονου Γερμανού δεν περνάει απαρατήρητη.

ΡΕΜΙ ΓΚΑΡΝΤ

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Όπως ο Φραν Εσκριμπά, έτσι και ο Ρεμί Γκαρντ το καλοκαίρι που μας πέρασε, προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Είναι Γάλλος, 50 ετών και το προπονητικό του όνομα το έφτιαξε στην Λιόν, όπου έμεινε μια τριετία (2011-14).

Πανηγύρισε το Κύπελλο το 2012 και από το Νοέμβριο του 2014 τον βλέπαμε στην Premier League με την Άστον Βίλα. Η ομάδα όμως έκανε τραγική πορεία με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί και ο Γκαρντ απολύθηκε.

ΡΟΔΟΛΦΟ ΜΑΡΤΙΝ ΑΡΟΥΑΜΠΑΡΕΝΑ

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Ένας παλιός γνώριμος της ΑΕΚ. Ο Αρουαμπαρένα φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου τη σεζόν 2007-08, πραγματοποιώντας 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Το 2011 όταν και σταμάτησε το ποδόσφαιρο ανέλαβε την Τίγκρες, στη συνέχεια την Νασιονάλ, ενώ μέχρι πρότινος ήταν στη Μπόκα Τζούνιορς, με την οποία κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ στην Αργεντινή.

Φέτος ο σύλλογος όμως δεν διένυε την καλύτερή του περίοδο και προτιμήθηκε να απομακρυνθεί από τον πάγκο. Είναι 40 ετών και ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που θεωρείται συν.

ΖΟΥΛΕΝ ΛΟΠΕΤΕΓΚΙ

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Σίγουρα πρόκειται από τα πιο... ελκυστικά ονόματα της λίστας. Ο 49χρονος Ισπανός κόουτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Κ17 της Ισπανίας, ενώ στη συνέχεια πέρασε από τη Ράγιο Βαγεκάνο, τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ της Κ19, Κ20 και Κ21 της Εθνικής Ισπανίας, ώσπου του δόθηκε η ευκαιρία το 2014 να αναλάβει την Πόρτο.

Στην ουσία ήταν η πρώτη τόσο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. Έμεινε δ1μιση χρόνο χωρίς να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, ωστόσο σε 77 ματς στον πάγκο της, πέτυχε 53 νίκες, 15 ισοπαλίας και 9 μόλις ήττες με γκολ 157-52. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες στιγμές του ήταν σίγουρα το 3-1 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου για τη φάση των "8" του περσινού Champions League.

ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΣΑ ΠΙΝΤΟ

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ
COPYRIGHT 2013, SPORTSPORT HTTP://SPORTSPORT.BA

Τον πρωτομάθαμε στην Ελλάδα με τον ΟΦΗ, όταν ο Πορτογάλος κόουτς τον καθοδήγησε σε μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του. Μετά τον έκλεισε ο Ατρόμητος, στον οποίο όμως δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένος.

Τελευταία του ομάδα ήταν η Μπελενένσες στην Πορτογαλία, από την οποία όμως απολύθηκε το Δεκέμβριο και έκτοτε ψάχνει ομάδα. Είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και το κασέ του είναι σχετικά χαμηλό σε σχέση με άλλους.

ΝΟΥΝΟ ΕΣΠΙΡΙΤΟ ΣΑΝΤΟ

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

O 42χρονος Ισπανός, Νούνο Εσπίριτο Σάντο δεν έχει πολλές παραστάσεις, αλλά είναι αρκετά φιλόδοξος. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Ρίο Άβε, όπου έκανε πολύ καλό όνομα. Στν δεύτερη του χρονιά, έφτασε στον τελικό τόσο του Κυπέλλου, όσο και του Λιγκ Καπ και κατάφερε να βγάλει την ομάδα στο Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αυτά τα επιτεύγματα τράβηξαν το ενδιαφέρον της Βαλένθια που το καλοκαίρι του 2014 αναζητούσε προπονητή. Ο Σάντο μετακόμισε στην ισπανική ομάδα και την πρώτη του κιόλας σεζόν τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Φέτος όμως η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, κάτι που τον ανάγκασε να παρατεθεί στις 29 Νοεμβρίου. Από τότε παραμένει ελεύθερος και ψάχνει ομάδα.

ΑΡΜΙΝ ΦΕ

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

O 55χρονος πλέον Γερμανός έχει τεράστια εμπειρία στους πάγκους. Έχει συνολικά κοουτσάρει 8διαφορετικές ομάδες, με την μεγαλύτερή του επιτυχία να παραμένει η κατάκτηση της Bundesliga το 2007 με τη Στουγκάρδη.

Μεταξύ άλλων έχει προπονήσει την Άουγκσμπουργκ, την Βόλφσμπουργκ, το Αμβούργο, ενώ τελευταία του δουλειά ήταν στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στις 6 Μαρτίου απολύθηκε, καθώς μέτρησε μόλις 5 νίκες σε 25 παιχνίδια.

ΛΟΥΚΑΣ ΑΛΚΑΡΑΘ

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Ακόμη ένας έμπειρος Ισπανός θα μπορούσε να "παίξει" για την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Λούκας Αλκαράθ, τον 49χρονο πρώην προπονητή της Λεβάντε, ο οποίος από τον Οκτώβριο -όταν και απολύθηκε- παραμένει ελεύθερος. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στη χώρα μας, μένοντας για μόλις... ένα μήνα στον Άρη!

Πρόλαβε να τον κοουτσάρει σε 8 ματς (2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες), αλλά δεν τον κράτησε η Ελλάδα. Έχει εργαστεί επίσης σε Γρανα΄δα, Αλμερία, Σανταντέρ, Ρεκρεατίβο, Χερέθ, Μούρθια, Κόρδοβα, Γρανάδα και Λεβάντε.

Bonus:

ΖΟΡΑΝ ΜΑΜΙΤΣ

Dinamo's coach Zoran Mamic applauds on September 18, 2014 during a UEFA Europa League match GNK Dinamo Zagreb vs FC Astra Giurgiu at the Maksimir stadium in Zagreb. AFP PHOTO /STRINGER        (Photo credit should read -/AFP/Getty Images)
Dinamo's coach Zoran Mamic applauds on September 18, 2014 during a UEFA Europa League match GNK Dinamo Zagreb vs FC Astra Giurgiu at the Maksimir stadium in Zagreb. AFP PHOTO /STRINGER (Photo credit should read -/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Μπορεί να μην είναι ελεύθερος, αλλά είναι προσιτός για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Νέος (στα 44), με όρεξη για δουλειά και πετυχημένος στην πατρίδα του. Ο Ζόραν Μάμιτς βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια στον πάγκο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και έχει καταφέρει να στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής, ενώ και φέτος είναι πρώτος και όπως όλα δείχνουν θα κατακτήσει τον τίτλο.

Να σημειωθεί δε ότι την περσινή σεζόν πανηγύρισε το νταμπλ! Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση και από την βαλκανική αγορά, ενώ έχει ακουστεί για την Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τέλος ο Πογέτ
Στρατιώτης Μανωλάς και Μάνταλος από τα παλιά
Φταίνε οι κόουτς για να μην φταίει ο Τίγρης

News 24/7

24MEDIA NETWORK