To ντόπιο είναι πιο γλυκό

Παλιοί γνώριμοι των γηπέδων της Super League και εκκολαπτόμενοι άσοι. Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος προτίμησαν να επενδύσουν σε Έλληνες παίκτες εξαιτίας (και) της οικονομικής τους κατάστασης. Το Contra.gr καταγράφει τις σημαντικότερες, ντόπιες, μεταγραφές.

To ντόπιο είναι πιο γλυκό

To ντόπιο είναι πιο γλυκό

Μιχάλης Μανιάς - Άρης

Δεν ήταν λίγες οι ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μιχάλη Μανιά, όμως, ο πρώτος σκόρερ της περυσινής Football League (18 γκολ) προτίμησε το μεγάλο μέγεθος του Άρη και τη φανέλα βασικού. Στα φιλικά επί βουλγαρικού εδάφους είχε πολύ καλή παρουσία, ενώ σε όλα τα εν Ελλάδι βρέθηκε στο αρχικό σχήμα και έβαλε ένα γκολ (κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα). Αναμφίβολα ο Γιάννης Χατζηνικολάου ποντάρει πολλά τόσο στον φοιτητή του ΤΕΦΑΑ όσο και στον Τσιγκόζι Ουντότζι, καθώς αμφότεροι έφεραν σε δύσκολη θέση τις αντίπαλες άμυνες στα φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού. Ειδικά ο 23χρονος Ρόδιος επιθετικός έχει αποδείξει πως όταν πάρει την μπάλα εντός περιοχής, το πιθανότερο είναι να τη στείλει στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

To ντόπιο είναι πιο γλυκό
INTIME SPORTS

Δημήτρης Κολοβός - Ολυμπιακός

Με συνέντευξή του στο Contra.gr, ο Δημήτρης Κολοβός είχε εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί στο εξωτερικό, τελικά όμως, ο Ολυμπιακός "νίκησε" ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αποσπώντας την υπογραφή του. Ο 20χρονος μέσος "δεσμεύθηκε" με τετραετές συμβόλαιο, το οποίο θα αποφέρει στον Πανιώνιο 750.000 ευρώ, καθώς και τον... Κολοβό, καθώς ο παίκτης θα παραμείνει ως δανεικός στη Νέα Σμύρνη για μία σεζόν. "Διαθέτει τρομερή τεχνική κατάρτιση, είναι πολύ δυνατός και εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Εκτός αυτού έχει πολύ μεγάλα ψυχικά αποθέματα και διαθέτει εξαιρετικό χαρακτήρα", είχε δηλώσει στο Contra.gr ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το νεαρό άσο των νταμπλούχων Ελλάδας.

To ντόπιο είναι πιο γλυκό

Αλέξανδρος Τζιόλης - ΠΑΟΚ

Πρωταθλητής στις εγχώριες μεταγραφές αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, καθώς ενέταξε στο δυναμικό του τον Νίκο Σπυρόπουλο, τον Γιάννη Σκόνδρα και, βέβαια, τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Ο Μακεδόνας μέσος δεν χωρούσε στη φιλόδοξη Μονακό του ζάπλουτου Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, περίσσευε όμως στο "δικέφαλο" του Χουμπ Στέφενς. Στο ατυχές παιχνίδι της Τούμπας με την Μέταλιστ, που ουσιαστικά αποτελούσε το πρώτο του τεστ, ο 28χρονος διεθνής άσος έκανε τη διαφορά και έπεισε τον προπονητή για την αξία του. Αναμφίβολα η οκταετή παρουσία του Αλέξανδρου Τζιόλη στη μεγάλη κατηγορία (με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό) αναμένεται να αποφέρει κέρδος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

To ντόπιο είναι πιο γλυκό

Δημήτρης Παπαδόπουλος - Ατρόμητος

Φιλότιμος, επαγγελματίας, σκόρερ. Το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Παπαδόπουλο όλα αυτά τα 14 χρόνια που αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι άνθρωποι του Ατρομήτου αναζητούσαν έναν επιθετικό υψηλής κλάσης μετά την αποχώρηση του Κώστα Μήτρογλου και τον βρήκαν στο πρόσωπο του πρωταθλητή Ευρώπης 2004 που προέρχεται από μία παραγωγική σεζόν με τον Πανθρακικό. Ο Γιώργος Παράσχος περιμένει πολλά από έναν παίκτη που έκανε πορεία πρωταθλητισμού με τον Παναθηναϊκό, κουβαλά εμπειρίες από ξένα πρωταθλήματα και έχει φάει με το κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα. Ανάλογου διαμετρήματος ήταν και η μεταγραφή του Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος παραμένει ενεργό μέλος της εθνικής.

To ντόπιο είναι πιο γλυκό

Βαγγέλης Μάντζιος - Λεβαδειακός

Οι εφετινές μεταγραφές του Λεβαδειακού δεν είχαν ενθουσιάσει τους φιλάθλους του μέχρι τη 2α Αυγούστου. Εκείνη την ημέρα ο Βαγγέλης Μάντζιος έδωσε τα χέρια με τον Γιάννη Κομπότη και φωτογραφήθηκε κρατώντας το κασκόλ του ένατου συλλόγου της επαγγελματικής καριέρας του. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών που έχουν φορέσει τη φανέλα της βοιωτικής ομάδας, ωστόσο θα πρέπει να κάνει ένα... restart, όντας προερχόμενος από μία μέτρια σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μισό της περυσινής περιόδου έβγαζε το ψωμί του στην Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο ανήκε στον Ατρόμητο (ένα γκολ σε επτά αγώνες).

To ντόπιο είναι πιο γλυκό

Αλέξης Τζόρβας - Απόλλων Σμύρνης

Δεκατρία χρόνια μετά την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, ο ιστορικός Απόλλων Σμύρνης έχει κάθε λόγο για να νιώθει ασφαλής, αφού την εστία του θα υπερασπίζεται ένας διεθνής που ανδρώθηκε στον Παναθηναϊκό και απέκτησε εμπειρίες από την Serie A. Ο λόγος για τον Αλέξη Τζόρβα που επαναπατρίστηκε μετά από δύο χρόνια και σε ηλικία 31 ετών πήρε την απόφαση να ενταχθεί στην "ελαφρά ταξιαρχία" της νέας εποχής. Στο άλλο άκρο του γηπέδου θα βρίσκεται ένας πρώην συμπαίκτης του στο "τριφύλλι", ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος καλείται να καλύψει το σημαντικό κενό του Μιχάλη Μανιά. Να σημειωθεί, τέλος, πως μετά από 17 ολόκληρα χρόνια ο Απόλλων διαθέτει στις τάξεις του έναν εν ενεργεία Έλληνα διεθνή (τελευταίος ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK