Γιαννιώτας: "Μισώ την ήττα"

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα Τρίπολης Γιάννης Γιαννιώτας, μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του, για τα όσα θέλει να πετύχει μέσα από τους Αρκάδες, ενώ αναφέρθηκε και στην απλότητα του Γιώργου Καραγκούνη, παρομοιάζοντάς τον με... περιπτερά, παρά τα όσα έχει καταφέρει.

Γιαννιώτας: "Μισώ την ήττα"

Οι δηλώσεις Γιαννιώτα στο "Arcadia 93,8"

Για τον Αστέρα: "Περιμένω να έχουμε υγεία όλοι οι παίκτες, να προχωρήσει, να γράψει ιστορία, όπως καταφέρνει και δεν βρίσκω το λόγο να μην τα πάει και καλύτερα. Νέο βήμα για μένα αυτό, μόνο χαρούμενο με κάνει. Έχω συναντήσει απίστευτα πράγματα, η διοίκηση κάνει άψογη δουλειά, αλλά και εσείς που την ζείτε την ομάδα χρόνια, βλέπετε πως είναι πολύ ωραίο και μακάρι όλες οι ελληνικές ομάδες να βαδίζουν στα πρότυπα του Αστέρα. Ο Αστέρας είναι πρότυπο για κάθε ομάδα".

Για το ότι επέστρεψε στην Ελλάδα: "Ο Αστέρας τερματίζει ψηλά, έχει ποιοτικούς παίκτες και θεωρώ πως μπορούν να με εξελίξουν σαν παίκτη. Υπάρχει και η Ευρώπη που είναι μεγάλη υπόθεση. Εύχομαι να βοηθήσω την ομάδα και πρώτα απ' όλα να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Απέκλεισε μια ομάδα από την Μπουντενσλίγκα και μπορεί αν είναι προσεκτικός, η ονειρεμένη πορεία να γίνει και παραμυθένια. Ο προπονητής έχει φροντίσει να φτιάξει την ομάδα όπως πρέπει και το καλό είναι που το διαπίστωσα αμέσως, είναι πως μετά από μια σπουδαία πρόκριση, βρέθηκε πίσω κόντρα στον Λεβαδειακό, αλλά κατάφερε γύρισε το παιχνίδι και πήρε τη νίκη. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή".

Για τις πρώτες εντυπώσεις από τις προπονήσεις: "Με τον Κουρμπέλη και τον Μπακασέτα γνωριζόμαστε χρόνια. Ο Μπάκα μου έστειλε μήνυμα και με ρώταγε αν ισχύει και όταν του το είπα χάρηκε πολύ και μου είπε πως με περιμένει. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, γιατί δημιουργούν μια ασφάλεια για μένα στην ομάδα. Με έβαλαν κατευθείαν και τους ευχαριστώ. Τα υπόλοιπα παιδιά, τα γνωρίζω καθημερινά και να τους "βρω" μέσα στο γήπεδο".

Για τη θέση που παίζει: "Η αγαπημένη μου θέση είναι να παίζω στα πλάγια, αλλά θα παίζω όπου θέλει ο προπονητής και όπου με χρειαστεί η ομάδα".

Για το συμβόλαιό του: "Υπάρχει οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι άνθρωποι του Αστέρα έκαναν άψογη δουλειά. Καταλαβαίνεις με τι έχεις να κάνεις από την στιγμή που τελείωσε σύντομα η μεταγραφή μου. Οι άνθρωποι που την οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις, είναι κάτι εξαιρετικό".

Για το εξωτερικό: "Υπάρχουν και δυσκολίες και ευκολίες. Είναι άναρχο και σκληρό πρωτάθλημα. Οι διαφορές είναι μεγάλες. Στη Φορτούνα, Β' Εθνική είχαμε 40.000 κόσμο. Το λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Παίζαμε φιλικά με ερασιτεχνικές ομάδες και βλέπαμε 5.000-6.000 κόσμο και πάθαινα πλάκα. Το έλεγα στον Μαλεζά, που ήμασταν συμπαίκτες και μου έλεγε πως έχω ακόμα να δω πολλά".

Για το αν είναι ο αντικαταστάτης του Ντε Μπλάσις: "Δεν με βαραίνει αυτό. Διαφορετικός ο κάθε παίκτης. Άλλα στοιχεία ο ένας, άλλα ο άλλος. Το θέμα είναι να βοηθάς την ομάδα και αν το καταφέρνεις είναι ότι καλύτερο".

Το χρονικό της μεταγραφής του στον Αστέρα: "Είχα μιλήσεΙ με τον μάνατζερ μου και ήθελα μια ομάδα να παίξω μπάλα. Θεωρώ πως έκανε τρομερή δουλειά, έκανε αυτό που του ζήτησα, ήθελα μια ομάδα ήρεμη, να παίξω ποδόσφαιρο και να βελτιωθώ. Διψάω για ποδόσφαιρο και είμαι αποφασισμένος να δίνω τα πάντα ακόμα και στην προπόνηση. Η ώρα περνάει ευχάριστα στα αποδυτήρια με τα παιδιά. Όλοι δουλεύουν και αυτό είναι ευχάριστο".

Για το πότε θα είναι έτοιμος: "Από την επομένη κιόλας αγωνιστική είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Το μόνο που ήθελα είναι να κάνω κάποιες προπονήσεις με τους παίκτες, τι θέλει ο επιθετικός, πως θέλει τη σέντρα και το πως λειτουργεί ο κάθε παίκτης. Έχω ξεκινήσει πολύ νωρίς. Ξεκίνησα μόνος μου προπονήσεις, έκανα το δικό μου στάδιο, έκανε προετοιμασία με την Φορτούνα και πλέον είμαι έτοιμος εδώ στον Αστέρα".

Για τον Βεργέτη: "Μου έδειξε από την αρχή τα όσα θέλει από μένα και νομίζω πως σύντομα θα είμαι στη διάθεσή του. Η ομάδα έκανε ακριβώς όσα ζητούσε μέσα στην εβδομάδα. Έμεινε πίσω στο σκορ αλλά είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Ανέβασε στροφές και δεν υπήρχε να μην γυρίσει το παιχνίδι. Έβγαλε η ομάδα εξαιρετικούς συνδυασμούς, ο Ουσέρο έχει τρομερά πόδια και γενικά η ομάδα στηρίζεται στο σύνολο".

Για τη φανέλα: "Αγαπημένα μου είναι το 7, το 11, το 20 που είχα στον Άρη. Το 22 δεν πρόκειται να πάρω ποτέ ξανά. Ήταν λίγο γκαντέμικο, γιατί δεν μου ήρθαν όπως ήθελα τα πράγματα. Γι' αυτό πήρα το 70".

Για την βελτίωση που είχε στη Γερμανία: "Τώρα δεν πέφτω εύκολα. Τακτικά, βελτιώθηκα πιο πολύ. Νομίζω, το σημαντικότερο για μένα είναι η βελτίωση στο μυαλό. Σκέφτομαι αλλιώς το ποδόσφαιρο. Σκέφτομαι την ομάδα και πως θα κερδίσει αυτή".

Για τον Άρη: "Ο κόσμος περίμενε πολλά από εμένα. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, στη Θεσσαλονίκη, όποιος ζήσει, καταλαβαίνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Άρης. Όταν ο βασικός του αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πάει καλά, ε ο κόσμος θα σου βγάλει πίεση. Όταν είσαι μικρός και τρως τη γιούχα από τον κόσμο, είναι άσχημο, αλλά είναι και μεγάλο μάθημα".

Για τις σχέσεις με τους παίκτες του ΠΑΟΚ: "Εμείς είμαστε φίλοι, όλοι με όλους. Ωστόσο, δεν μπορούσαμε να βγαίνουμε και έξω γιατί είναι περίεργο και όταν ο άλλος σε βλέπει, είναι ένα πρόβλημα. Αλλά φίλοι έξω, όμως μέσα στο γήπεδο ο καθένας θέλει να κερδίζει. Δεν παίζει ρόλο η φιλία. Πράγματα παράλογα, όλα αυτά για την Ελλάδα. Είναι τρελά".

Για την κορυφαία στιγμή της καριέρας του: "Το πρώτο γκολ με τον ΟΦΗ, 10η αγωνιστική. Το ήθελα πάρα πολύ, ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε καλά και ήταν καταπληκτική στιγμή για μένα. Είχαμε παίξει και με τον Αστέρα, σε εκείνο το 5-1. Λες και παίζαμε με δώδεκα παίκτες. Ο Τάτος σούταρε τη μπάλα στο παράθυρο από τα 40 μέτρα. Περίεργη η κατάσταση τότε στον Άρη. Εγώ έχω χαρίσει λεφτά στον Άρη. Υπήρχε πολύ άσχημη λογική στην ομάδα. Μακάρι να αλλάξει η κατάσταση για την Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα".

Για το μέλλον: "Προσαρμόζομαι στις καταστάσεις. Είμαι παίκτης του Αστέρα, δεν κοιτάζω τίποτα άλλο. Να είμαστε στην πεντάδα και να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη στην Ευρώπη".

Για την κλήρωση: "Είναι δύσκολη. Το ποδόσφαιρο είναι 90 λεπτά, όπως είναι πιο τυχερός και βρεθεί στην καλύτερη μέρα θα νικήσει. Η Τότεναμ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά έντεκα αυτοί, έντεκα και εμείς. Μπορούμε να κερδίσουμε κάποια από αυτές τις ομάδες. Αν έρθει και το κάτι καλύτερο θα το γιορτάσουμε μαζί".

Για το Κύπελλο: "Τώρα κοιτάμε άλλους στόχους. Τώρα έχουμε τη διακοπή, διορθώνουμε ότι πρέπει, τελειοποιούμε ότι είναι καλό και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας: "Θεωρώ πως πάει μπροστά. Όταν οι ελληνικές ομάδες πουλάνε παίκτες, καταλαβαίνεις πως το επίπεδο ανεβαίνει. Οι Έλληνες το λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Γελάνε κάποιες φορές με τον αθλητισμό στην Ελλάδα".

Για τα πρότυπα που έχει: "Πρότυπο έχω τον Ριμπερί. Έχει δουλέψει πάρα πολύ. Στην Γερμανία βελτιώθηκε 100%. Πήγε Τουρκία, δεν έπαιξε και κατάφερε να είναι στους τρεις καλύτερους του κόσμου. Εντάξει, να συζητήσουμε για Ρονάλντο και Μέσι, δεν χρειάζεται. Ο Ρονάλντο έχει φτάσει στην κορυφή και μόνο μέσα από δουλειά. Δεν είχε ταλέντο άλλων παικτών".

Για τους παίκτες που ξεχωρίσει από την Ελλάδα: "Ξεχωρίζω από την Εθνική μας τον Καραγκούνη που είναι σημαία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πιο απλός λες και δουλεύει σε ένα περίπτερο. Έχει καταφέρει τόσα πολλά και δεν καταλαβαίνεις τι έχει κάνει. Ο Γκέκας είναι πρότυπο, πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα. Παίκτες με καριέρα και προσωπικότητα. Από νέους παίκτες, ο Κονέ, ο Παπασταθόπουλος, ο Κονέ".

Για την Εθνική: "Ελπίζω μέσα από τις εμφανίσεις μου και τη δουλειά μου μέσα στη σεζόν να έρθει μια κλήση. Ο Κούρμπε, θεωρώ ότι μπορεί να πάει να παίξει και αύριο. Θα πήγαινε και μετά από τρία ματς σε δύο μέρες. Θα ήταν ιδανικό να έρθει μέσα από τον Αστέρα μια κλήση στην Εθνική".

Η υπόσχεσή του στον κόσμο του Αστέρα: "Δεν υπόσχομαι να βάλω 10-15 γκολ. Υπόσχομαι πως δεν μου αρέσει να χάνω. Μισώ την ήττα και αυτό έχω να υποσχεθώ στον κόσμο του Αστέρα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK