Η ΑΕΚ έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

Γκολ από σπόντα, νίκη με σχέδιο. Η παθιασμένη ΑΕΚ στάθηκε καλύτερα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και επικράτησε 1-0 με φάουλ του Αϊντάρεβιτς που κόντραρε στον Ντα Κόστα. Αποβλήθηκε ο Μποτία με δεύτερη κίτρινη κάρτα σ' ένα ματς με ένταση και νεύρα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν ένα ντέρμπι με 10 τελικές συνολικά και 11 κίτρινες - οι δύο στον Μποτία έγιναν κόκκινη. Ήταν ένα ντέρμπι που κυριάρχησε η ένταση, το πάθος, οι μονομαχίες και όχι το ποδοσφαιρικό θέαμα, ο ρυθμός και οι ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ πάντως το πήγε ακριβώς εκεί που το ήθελε ο Χιμένεθ. Παρόλο που ο Ισπανός προπονητής άφησε τον Γιόχανσον στον πάγκο και στο πρώτο ημίωρο ο Φορτούνης αλώνιζε στο κέντρο, έχοντας πολλούς χώρους, η Ένωση όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά ήταν αυτή που πατούσε συχνότερα την αντίπαλη περιοχή.

Μάλιστα, με τον Αραούχο να παίζει αρκετά έξω από το πεδίο δράσης του για να έχει μέτρα να κινηθεί μεταξύ των στόπερ μήπως και εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και τον Πατίτο να έχει πρωτοβουλίες, η Ένωση βρήκε (και έχασε) ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 30'. Φάση βέβαια που θα έπρεπε κόψει ο βοηθός για οφ σάιντ, ενώ ο ίδιος δεν είδε ότι ο Λεάλι βρήκε την μπάλα και έδωσε άουτ.

Το γκολ για την Ένωση δεν άργησε να έρθει, χάρη στο στημένο του Αϊντάρεβιτς στο 34'. Ο Ντα Κόστα άλλαξε την πορεία της μπάλας και ο Ιταλός γκολκίπερ προδόθηκε.

Αναπόφευκτα το 1-0 έφερε την ΑΕΚ πιο πίσω στο γήπεδο, συνδυαστικά με την αναγκαστική αλλαγή του Ροντρίγκες και την είσοδο του Γιόχανσον. Ο Σουηδός έκανε καλή τριάδα με Σιμόες-Αϊντάρεβιτς στον άξονα, κόπηκε κάθε προσπάθεια των "ερυθρόλευκων" από τον άξονα, χάθηκε ο δηλαδή ο Φορτούνης, και οι σέντρες αποτέλεσαν τη μόνη επιλογή.

Στο 50' ο Μάνταλος δεν είδε πέναλτι στο τράβηγμα του Μποτία από τον Λαμπρόπουλο και άλλη ευκαιρία για να σκοράρει ο Ολυμπιακός δεν είχε μέχρι τέλους. Αντίθετα ο Αραούχο απείλησε τον Λεάλι στο 65'.

Ο Μπέντο πέταξε Ανδρούτσο και Μανθάτη στη φωτιά, αλλά δεν του έδωσαν όσα ο ίδιος είχε στο μυαλό του. Όταν δε ο Μποτία αποβλήθηκε δικαιολογημένα στο 75' με δεύτερη κίτρινη και ο Πορτογάλος έβαλε τον Ρέτσο αντί του Φορτούνη δείχνοντας να φοβάται πιο ευρεία ήττα, οι Πειραιώτες τελείωσαν. Ο Χιμένεθ έφερε "φρέσκο αίμα" στην 11άδα του και αφού οι αμυντικοί του εγκλώβισαν τον Ιντέγε, ήταν εύκολο για τον Μπάρκα να κρατήσει το μηδέν. Ιδίως όταν στην περιοχή του είχε για δεύτερο φορ τον Ντα Κόστα, με τον Μάρτινς να έχει γίνει στόπερ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (66' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (84' Βινίσιους), Πατίτο (55' Γιόχανσον), Αραούχο

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (63' Ανδρούτσος), Μάρτινς, Ελιουνούσι (73' Μαννθάτης), Φορτούνης (77' Ρέτσος), Σεμπά, Ιντέγε

ΤΟ LIVE CHAT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK