Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο και στο Καραϊσκάκη, διατηρώντας παράλληλα το προβάδισμα 2 πόντων έναντι του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" ισοφάρισαν με τον συνήθη Τζιμπούρ το γκολ του Ζέκα, υπερείχαν στην κατοχή και τις ευκαιρίες, αλλά οι "πράσινοι" έφυγαν με το βολικό 1-1.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1

Η εικόνα του αγώνα

Οι δύο προπονητές, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, έμειναν πιστοί στο πλάνο τους. Ο Ισπανός παρέταξε έναν Ολυμπιακό που είχε τη διάθεση να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο και να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή ενώ το ίδιο ακριβώς στόχο είχε και ο Ζεσουάλντο Φερέιρα.

Στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός εμφάνισε τα προτερήματα της ομάδας που έπαιξε στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Με μικρές και κοντινές πάσες, κυκλοφόρησε όμορφα την μπάλα αναγκάζοντας την ίδια ώρα τον Ολυμπιακό να τρέχει συνεχώς. Η καλή, αυτή, κυκλοφορία απέφερε μάλιστα καρπούς αφού ο Κουίνσι σέρβιρε και ο Ζέκα έκανε το 0-1 στο 17'.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού, έστω και χωρίς τον Ιμπαγάσα, ήταν αναμενόμενη, ήρθε όμως μετά το 25'. Το πρέσινγκ ψηλά των ερυθρόλευκων δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στον Παναθηναϊκό που σταδιακά έχανε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και οπισθοχωρούσε. Αφού στο μεσοδιάστημα ο Λέτο (σε κόντρα επίθεση) είχε σουτ στο δοκάρι, ο Ολυμπιακός άρχισε να σφυροκοπά την εστία των πράσινων και να πλησιάζει στο γκολ. Το άγγιξε στη φάση του σουτ του Φουστέρ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Καπίνο.

Αυτο to format αγώνα δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, γεγονός φυσιολογικό από τη στιγμή που ο Βαλβέρδε έριξε φρέσκο χαφ στο ματς (Γέστε). Η γρήγορη ισοφάριση του Τζιμπούρ (48' από ωραία κούρσα του Μιραλάς) έβαλε σε θέση αφεντικού τους ερυθρόλευκους οι οποίοι όμως είχαν καταναλώσει ήδη αρκετές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να σκοράρουν.

Ουσιαστικά το τετ-α-τετ του Μιραλάς στο 65' ήταν η τελευταία πολύ μεγάλη φάση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός όμως δεν είχε ούτε το μυαλό ούτε τις δεδομένες ικανότητες να το εκμεταλλευτεί. Ο Φερέιρα δεν θέλησε να ρισκάρει (σε αντίθεση με τον Βαλβέρδε που έριξε στο ματς και τον Πάντελιτς), προτίμησε μία πιο συντηρητική διαχείριση (με Βύντρα στη θέση του Κλέιτον) και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Για να οριστικοποιηθεί το Χ έβαλε το χέρι του και ο εξαιρετικός Καπίνο στη φάση του 75' αλλάζοντας εκπληκτικά κατεύθυνση.

Συμπέρασμα; Ενα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών δεν ανέδειξε νικητή. Ετσι το θέλησε ο θεός του ποδοσφαίρου.

MVP

Τα εύσημα στο Στέφανο Καπίνο. Στο πρώτο "αιώνιο" ντέρμπι της καριέρας του, ο νεαρός τερματοφύλακας πήρε σχεδόν άριστα κάνοντας καίριες επεμβάσεις με κορυφαία αυτή του 75'. Το σχεδόν μπαίνει διότι το λάθος του σε βολέ...ρουτίνας στο 94' λίγο έλειψε να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό.

Κλειδί αγώνα

Η αντίδραση του Ολυμπιακού στο προβάδισμα του Παναθηναϊκού είχε την ταχύτητα που απαιτούσε η περίσταση. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν και ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός,αντίθετα, δεν διαχειρίστηκε έξυπνα το γκολ του Ζέκα.

Αδύναμος Κρίκος

Μετά από χρόνια σε ντέρμπι αιωνίων, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε κάτι σφόδρα αρνητικό. Η διαιτησία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, η ατμόσφαιρα δεν ξέφυγε από τα μέτρα του λογικού, το παιχνίδι ήταν ποιοτικότατο.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (85' Αμπντούν), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ (46' Γέστε), Τοροσίδης, Μακούν (75' Πάντελιτς)

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος (85' Καραγκούνης, 90'+3 Βιτόλο), Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (64' Βύντρα)

Σκόρερ: 48' Τζιμπούρ / 17' Ζέκα

Κίτρινες κάρτες: Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ, Παπαδόπουλος / Καπίνο, Λέτο, Μαρίνος, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK