Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ρεζιλίκια στο ΟΑΚΑ

Διεθνής κατακραυγή για τα ρεζιλίκια στο ΟΑΚΑ. Τα ξένα ΜΜΕ έχουν εκτενή ρεπορτάζ για τα έκτροπα που συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στο ντέρμπι της ντροπής.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ρεζιλίκια στο ΟΑΚΑ

Αναλυτικά τα δημοσιεύματα:

Guardian

Το κυριακάτικο ντέρμπι της Αθήνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού διεκόπη μετά από δύο διακοπές λόγω έκρηξης βίας από πλευράς οπαδών. Τρία οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν για την κατάσχεση της φωτιάς που είχαν βάλει σε αρκετά σημεία των εξέδρων οι οπαδοί. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτά λόγω συμπλοκών οπαδών με αστυνομικούς και η οριστική διακοπή έγινε 9 λεπτά πριν το τέλος και με τον Ολυμπιακό να νικάει με 1-0 από το γκολ του Αμπντούν στο 51'.

As.com

Διακοπή στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για επεισόδια. Η αστυνομία υποχρεώθηκε να επέμβει και να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να καταστείλει τη δράση των οπαδών. Το ματς πρωταθλήματος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού διεκόπη στο ημίχρονο ύστερα από μάχες μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου και ξανάρχισε μετά από 50 λεπτά όταν και τελείωσαν τα επεισόδια.

Μετά από περίπου μία ώρα, στο 80ο λεπτό του αγώνα, το ματς διεκόπη οριστικά. Τα επεισόδια είχαν αρχίσει πριν τον αγώνα γύρω από το στάδιο και επαναλήφθηκαν στο ημίχρονο. Τουλάχιστον δύο άνδρες των σωμάτων ασφαλείας τραυματίστηκαν σοβαρά και 57 άτομα συνελήφθησαν.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ρεζιλίκια στο ΟΑΚΑ
INTIME SPORTS

Marca.com

Σοβαρά επεισόδια στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Διακοπή οκτώ λεπτά πριν το φινάλε. Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά και 57 άτομα συνελήφθησαν. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-1), σε ένα ματς γεμάτο επεισόδια και διακοπές λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών στις εξέδρες, το οποίο τελείωσε οκτώ λεπτά πριν το τέλος υπέρ της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η πρώτη μεγάλη διακοπή στο ματς έγινε στο ημίχρονο και κράτησε μία ώρα, ωστόσο τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει έξω από το στάδιο πριν την έναρξη του αγώνα και κορυφώθηκαν λίγο πριν το τέλος. Οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδες πετούσαν φωτοβολίδες, καπνογόνα και καρέκλες προς τους αστυνομικούς, που επιχειρούσαν να εισβάλλουν στις εξέδρες και έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πάνω από 50 λεπτά καθυστέρηση σε σχέση με το προγραμματισμένο. Λίγο πριν το φινάλε, και με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα στο σκορ, η μαζική ρίψη αντικειμένων προκάλεσε την οριστική διακοπή του αγώνα.

Eurosport.com

Το αθηναϊκό ντέρμπι διεκόπη λόγω επεισοδίων από οπαδούς. Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους καθυστέρησε για 45 λεπτά καθώς οι οπαδοί εκτόξευαν στους αστυνομικούς φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και καπνογόνα, και η οριστική διακοπή έγινε αναπόφευκτα εννέα λεπτά πριν το τέλος, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0 από το 51ο λεπτό με το γκολ του Τζαμέλ Αμπντούν.

Πολλές μολότοφ έσκασαν κοντά στον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας τον Αναστάσιο Κάκο να τελειώσει πρόωρα το παιχνίδι και να οδηγήσει τους παίκτες εκτός γηπέδου. Είκοσι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πάνω από 50 συλλήψεις έγιναν, με 10 μολότοφ κοκτέιλς, μπαστούνια, βεγγαλικά και δύο μαχαίρια να εντοπίζονται από τις αρχές.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ήδη τιμωρηθεί φέτος μία φορά για μη ενδεδειγμένη συμπεριφορά των οπαδών του με αποτέλεσμα να παίξει ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ρεζιλίκια στο ΟΑΚΑ
INTIME SPORTS

Sport.es

Το ελληνικό "Clasico" διεκόπη οκτώ λεπτά πριν το φινάλε με τον Ολυμπιακό να προηγείται εκείνη τη στιγμή. Η εκτόξευση αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο οδήγησε στην διακοπή του αγώνα, γεγονός που πρακτικά στέφει πρωταθλητή Ελλάδας τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-1) σε ένα ματς που είχε δύο διακοπές λόγω επεισοδιακής συμπεριφοράς των οπαδών και το οποιό τελικά διεκόπη οκτώ λεπτά πριν το τέλος, με τη νίκη να πηγαίνει στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το γκολ του Τζαμέλ Αμπντούν στο 51' έφερε τον Ολυμπιακό στο +7 από τον διώκτη του Παναθηναϊκό πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

Δείτε το video που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η Sport για τα επεισόδια:

News 24/7

24MEDIA NETWORK