Ποινική έρευνα για τα επεισόδια

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας για τα επεισόδια της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Ο εισαγγελέας καλείται να εξακριβώσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς και της διοίκησης του Σταδίου.

Ποινική έρευνα για τα επεισόδια
epeisodia8.jpg INTIME SPORTS

Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώση -εκ των εισαγγελέων με αρμοδιότητα αθλητικά θέματα- να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση των εκτεταμένων επεισοδίων από οπαδούς του Παναθηναϊκού προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, καθώς και να εντοπίσει τους υπευθύνους.

Τα στοιχεία και η έρευνα

Επιπρόσθετα, ο κ. Λακαφώσης έχει εντολή να συλλέξει στοιχεία και να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτουν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων της ΠΑΕ, αλλά και των αρμοδίων της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.

Το οργανωμένο σχέδιο

Επιπροσθέτως η κ. Ράικου ζητεί να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες κάθε άλλου τρίτου αρμόδιου για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι. Στο πλαίσιο αυτό ζητεί από τον κ. Λακαφώση να εξετάσει αν ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή επεισοδίων, αν οι υπεύθυνοι γνώριζαν για το ενδεχόμενο οργανωμένου σχεδίου, όπως αναφέρεται σε κάποια δημοσιεύματα και αν έλαβαν πρόσθετα μέτρα.

Διαβάστε ακόμη:

Το ESPN "εισέβαλε" στο ΟΑΚΑ χωρίς έλεγχο (video)

Πλήρης καταγραφή των γεγονότων στο φύλλο αγώνα

Για κακούργημα κατηγορούνται 3 εκ των συλληφθέντων

Εικόνες από την καταστροφή του ΟΑΚΑ

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ρεζιλίκια στο ΟΑΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK