Στο στόχαστρο οι σύνδεσμοι των οπαδών: Το θέμα ταμπού ανοίγει

Πρακτικά και γρήγορα βήματα προς τη νομιμότητα επιθυμεί να δει ο Σταύρος Κοντονής προκειμένου να επανέλθουν σε ομαλή ροή τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα (αν και τυχόν διακοπούν).

Στο στόχαστρο οι σύνδεσμοι των οπαδών: Το θέμα ταμπού ανοίγει

Τα πρώτα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που διανέμουν τα εισιτήρια οι ομάδες, ιδιαίτερα αυτές της Superleague, στους φιλάθλους τους. Ο υφυπουργός είναι υπέρ της καθολικής εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μέθοδος που προσφέρει ασφάλεια και δικαιοσύνη.

Μ' αυτόν τον τρόπο ακόμα διασφαλίζεται ότι όλα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια και κανένα "μαγικό χαρτάκι" δεν θα πηγαίνει στους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών.

Είναι επίσης δεδομένο ότι στις πρώτες συναντήσεις του με τους θεσμικούς φορείς ο Σταύρος Κοντονής το θέμα των συνδέσμων καθώς θεωρεί ότι ο ομφάλιος λώρος μεταξύ των ΠΑΕ και των οπαδών (μέσω των συνδέσμων) θα πρέπει να κοπεί μια για πάντα!

Πρόκειται για θέμα-ταμπού που οι ομάδες κατά το παρελθόν έχουν αρνηθεί να συζητήσουν καν. Ο Κοντονής όμως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει καθώς πιστεύει ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι σύνδεσμοι είναι τουλάχιστον προβληματικός.

Είναι σαφές βέβαια ότι ο προβληματισμός του Υφυπουργού έχει βάση και ότι θα χρειαστεί εκτός από πολιτική βούληση και πολύ μεγάλη πυγμή έτσι ώστε να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Ακόμα και έτσι όμως, τα εμπόδια που θα μπουν στην προσπάθεια εξυγίανσης θα είναι πολλά.

Ωστόσο, όπως γράψαμε και παραπάνω η αποφασιστικότητα για ρήξη στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει. Μένει να δούμε και πως θα μετουσιωθεί σε πράξη.

Πως λειτουργεί το σύστημα

Ως γνωστόν μέχρι σήμερα οι σύνδεσμοι προμηθεύονται από τις ΠΑΕ εισιτήρια και τα διαθέτουν οι ίδιοι στα μέλη τους ή και σε μη μέλη. Υπάρχουν σύνδεσμοι που βάζουν "καπέλο" επί της τιμής του εισιτηρίου προς οικονομική ενίσχυση. Η πρόθεση του υφυπουργού είναι να "σπάσει" αυτός ο κύκλος και τα μαγικά χαρτάκια να διατίθενται από τα εκδοτήρια και ονομαστικά.

Διαβάστε ακόμη

Αναστολή θέλει ο Κοντονής

News 24/7

24MEDIA NETWORK