Λουτσέσκου: "Η ομάδα είναι σε άσχημη κατάσταση"

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου εμφανίστηκε, όπως είναι λογικό, απογοητευμένος από τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα κι έκανε κάλεσμα στον κόσμο της Ξάνθης να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας.

Η Ξάνθη γνώρισε την τρίτη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις μέσα σε διάστημα έξι ημερών, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι βαρύ τόσο για τους παίκτες όσο και για τον προπονητή, Ράζβαν Λουτσέσκου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός των Ακριτών αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, κάνοντας λόγο για έλλειψη συνοχής, ενώ παράλληλα έκανε κάλεσμα στον κόσμο της Ξάνθης να βρεθεί στο πλευρό τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού:

"Δυστυχώς για εμάς ήταν έξι πολύ δύσκολες μέρες. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι, διότι χάσαμε, κάναμε πολλά λάθη και δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς μετά το πρώτο γκολ. Χάθηκε η αυτοπεποίθηση και η συνοχή μας. Ήταν φυσιολογικό αποτέλεσμα η ήττα".

Για τους λόγους της κακής πορείας: Το πρόβλημά μας είναι ότι αυτές τις έξι μέρες τις αντιμετωπίσαμε με πολλά προβλήματα. Σέβομαι την Ξάνθη, τον κόσμο, απολάμβανα ότι βρισκόμουν εδώ και έδινα κάθε φορά ό,τι καλύτερο μπορούσα. Εύχομαι ο καθένας από την Ξάνθη να καταλάβει ότι η ομάδα είναι σε άσχημη στιγμή εξαιτίας πολλών λόγων. Χάσαμε αυτές τις μέρες την ταυτότητά μας. Εδώ και έναν χρόνο και κάτι μήνες η Ξάνθη πάλευε να αποφύγει τον υποβιβασμό απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Όταν ήρθα εδώ, στα μέσα Σεπτεμβρίου η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση. Μέσω της δουλειάς κάναμε καλή χρονιά και την απολαύσαμε. Κάποιοι παίκτες έφυγαν, ήρθαν άλλοι και κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Ξεκινήσαμε καλά εφέτος και έξι μέρες πριν, το περασμένο Σάββατο, ήμασταν με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι ομάδες με τις λιγότερες ήττες.

Αυτές τις έξι μέρες κάτι άλλαξε. Κάτι συνέβη. Περισσότερο από όλους εδώ, αυτός που έχει απογοητευτεί περισσότερο είμαι εγώ. Είμαι ο υπεύθυνος, αλλά μπορώ να σας πω ότι οι παίκτες προσπαθούν να δουλέψουν. Μερικές φορές συμβαίνουν αυτές οι καταστάσεις και μας βρίσκουν σε αυτή την άσχημη στιγμή. Δεν μου αρέσει να αλλάζω θέσεις τους παίκτες. Λαμβάνω υπόψιν μου 1-2 παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό.

Για τις αλλαγές που πραγματοποίησε: "Όταν κάνεις αρκετές αλλαγές, η ταυτότητα της ομάδας υποφέρει. Αν κάναμε καλά πράγματα μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, ήταν επειδή είχαμε συνοχή και συνεισφορά από όλους. Το χάσαμε αυτό και είναι δική μου ευθύνη. Πρέπει να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε ξανά τη συνοχή μας. Οι παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να πιέσουν περισσότερο, να μην κρύβεται κανείς πίσω από οτιδήποτε. Ζητώ τη βοήθεια της πόλης, τη στήριξη, ώστε να καταλάβει την κατάσταση. Με την εξυπνάδα μας και την ηρεμία μας πρέπει να ξανακερδίσουμε την ταυτότητά μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παράσχος: "Δεν κάνουμε όνειρα για πλέι οφ"

Ξάνθη - Πλατανιάς 0-2