Λεβαδειακός-Βέροια 2-0

Με το γκολ του Κονέ και του Μάντζιου ο Λεβαδειακός νίκησε 2-0 την Βέροια και ουσιαστικά "κλείδωσε" την παραμονή του στη Super League.

Λεβαδειακός-Βέροια 2-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Ένα ανιαρό, χωρίς ρυθμό, χωρίς φάσεις ματς και με δυο ομάδες να "σκοτώνουν" το παιχνίδι, είδαμε στο πρώτο ημίχρονο στη Λιβαδειά. Οι γηπεδούχοι πατούσαν ελαφρώς καλύτερα αλλά από δημιουργία φάσεων... ούτε υποψία! Κάποια σουτ του Μπεν και του Κονέ στο 20λεπτο δεν λογίζονται ως ευκαιρίες. Ούτε καν το άστοχο σουτ του Γκοσάλβες στο 20' για τη Βέροια.

Από το μισάωρο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατούν καλύτερα, με τους γηπεδούχους να είναι απλά τραγικοί. Το θέαμα συνολικά ήταν κάκιστο, ενώ και οι δύο ομάδες δεν "σταύρωναν" ούτε μια ορθή επιλογή στην τελική προσπάθεια.

Στην επανάληψη φάνηκε πως τόσο ο Λεβαδειακός όσο και η Βέροια, μπήκαν πιο ορεξάτα στον αγωνιστικό χώρο και ειδικά ο Λεβαδειακός κατέβηκε 2-3 φορές επικίνδυνα. Στο 48' ο Ορτέγκα έκανε λάθος επιλογή και τελείωσε άσχημα μια φάση ενώ μπορούσε να δώσει δίπλα του στον Μάντζιο.

Στο 56', χωρίς μέχρι τότε να έχει χαθεί κλασσική ευκαιρία, ο Λεβαδειακός καταφέρνει να ανοίξει το σκορ με τον μοναδικό ίσως τρόπο που φαινόταν ότι θα έμπαινε γκολ: με απ' ευθείας φάουλ και με εκτελεστή τον Κονέ που δεν άφησε άφησε περιθώρια στον Καντιμοίρη.

Η Βέροια είχε στη συνέχεια ένα σουτ του Αμαραντίδη που μπλόκαρε εύκολα ο Στρατηλάτης στο 59', αλλά στο 75' όλα τελείωσαν για τη "βασίλισσα" του Βορρά: ο Μπεν που είναι ο πρώτος της σκόρερ και εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά το χειρότερο για τη Βέροια είναι ότι τον χάνει ενόψει της κρισιμότατης αναμέτρησης με την Ξάνθη.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι δεν υπήρχαν στο γήπεδο, ενώ και οι γηπεδούχοι δεν μοχθούσαν για ένα δεύτερο γκολ. Αυτό, βέβαια, τελικά ήρθε στο 6ο(!) λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από μια βαθιά μπαλιά, ο Μάντζιος πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από τον Καντιμοίρη που είχε βγει στο ύψος της περιοχής για να διώξει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Με τη σέντρα, ο Αρετόπουλος σφύριξε τη λήξη και οι παίκτες του Λεβαδειακού πανηγύρισαν την βέβαιη πλέον παραμονή τους στην κατηγορία...

MVP

Ο Κονέ έλυσε το γρίφο, όχι για το ποια ομάδα θα σκοράρει, αλλά για το... πώς κάποια από τις δύο ομάδες θα έφτανε στο γκολ, από τη στιγμή που δεν υπήρχαν ευκαιρίες. Ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού εκτέλεσε υπέροχα το φάουλ στο 56', πέρασε τη μπάλα πάνω από το τοίχος και την έστειλε στο σημείο που όσο καλά και αν έπεσε ο Καντιμοίρης δεν θα μπορούσε να αποκρούσει.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μπεν με την ανόητη αποβολή του, δεν στέρησε από την ομάδα του μόνο τη δυνατότητα να παλέψει για την ισοφάριση, αλλά θα απουσιάσει και από το παιχνίδι με την Ξάνθη, ένα από τα πιο κρίσιμα για τη Βέροια που θέλει πάση θυσία τη νίκη.

Σχόλιο

Μετά από πέντε συνεχόμενα ματς αήττητη, η Βέροια γνώρισε την ήττα σε παιχνίδι από το οποίο μπορούσε να πάρει έστω ένα βαθμό, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός δεν βλεπόταν επίσης. Οι γηπεδούχοι, ως κατ' εξοχήν ομάδα έδρας (11 νίκες σε 15 ματς), εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά τις 2-3 ευκαιρίες που τους δόθηκαν και δικαίως τώρα απολαμβάνουν μια βαθμολογική συγκομιδή που τους κρατά στην κατηγορία. Η "βασίλισσα του Βορρά" πρέπει να ψάξει τουλάχιστον για δύο νίκες. Δεν θα' ναι εύκολο...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ιντζίδης, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (86' Βούκσεβιτς), Ορτέγκα (67' Μάρτινς), Μιλοσάβλιεφ (96' Μάγκας), Μάντζιος.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Βέρτζος, Σιόντης, Βεργώνης, Όστοιτς (65' Μπαργκάν), Γκονσάλβες, Παυλίδης (79' Τραπ), Καλτσάς, Μπεν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK