Η ΠΑΕ ΟΦΗ για το φονικό και τον Θ. Βαρδινογιάννη

Δύσκολες εξωαγωνιστικές καταστάσεις αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΟΦΗ, καθώς πέραν της φονικής συμπλοκής στην οποία φέρεται να συμμετείχαν οπαδοί της ομάδας, προέκυψε και το περιστατικό με τη βεβήλωση του πορτραίτου του Θ. Βαρδινογιάννη από αγνώστους που εισέβαλαν στο "Γεντί Κουλέ".

Η ΠΑΕ ΟΦΗ για το φονικό και τον Θ. Βαρδινογιάννη

Το φονικό τα ξημερώματα στην παραλιακή του Ηρακλείου και η παραίτηση του Γιώργου Καλουτσάκη, ήταν τα βασικά θέματα στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ, το οποίο ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Ο Γ. Καλουτσάκης, από τα πλέον δραστήρια μέλη της διοίκησης, επέμεινε στην παραίτησή του παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του να τον μεταπείσουν. Πρόκειται για σημαντική απώλεια της Κρητικής ΠΑΕ, καθώς ο παραιτηθείς, τόσο με την επιστημονική του κατάρτιση όσο και τις ενέργειές του από τη θέση του υπεύθυνου μάρκετινγκ, συνεισέφερε σημαντικά στο σύλλογο.

Η παραίτηση του Γ. Καλουτσάκη, πάντως, δεν έγινε αποδεκτή από το ΔΣ και μάλιστα άλλα μέλη (όπως ο Λευτέρης Κουγιουμουτζής) φέρεται να τόνισαν πως αν παραιτηθεί οριστικά, θα πράξουν και αυτοί το ίδιο.

Στο έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ δεν τέθηκε θέμα αλλαγής έδρας εξαιτίας του φονικού που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Ηράκλειο. Από την Κρητική ΠΑΕ, μάλιστα, τονίζουν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό έλλειμμα ασφάλειας στο "Γεντί Κουλέ".

Επίσης δεν συζητήθηκε το θέμα του Παύλου Αδάμου, ο οποίος φέρεται να τελεί υπό παραίτηση. Οι διοικούντες τόνισαν ότι εμπιστεύονται και στηρίζουν απόλυτα τον γενικό αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οι ανακοινώσεις

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η ΠΑΕ ΟΦΗ ανάρτησε δυο ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της. Στην πρώτη, καταδικάζονται για δεύτερη φορά τα επεισόδια που κατέληξαν στον φόνο του 21χρονου οπαδού:

" Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ, πιστή στις αρχές της, καταδικάζει κάθε μορφή βίας και εγκληματικότητας. Ειδικά αυτήν που με προκάλυμμα τον αθλητισμό δηλητηριάζει τις ψυχές νέων ανθρώπων και δολοφονεί. Εκφράζουμε τη συντριβή μας για το σημερινό περιστατικό, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα και αναμένουμε τη σύλληψη κάθε υπευθύνου από τις αρχές".

Στη δεύτερη ανακοίνωση, η ΠΑΕ ΟΦΗ καταγγέλλει τη βεβήλωση του πορτραίτου του Θ. Βαρδινογιάννη και ξεκαθαρίζει ότι θα το αναρτήσει εκ νέου στο γήπεδο που επισήμως φέρει το όνομά του:

" Οι βέβηλες πράξεις μερικών μεμονωμένων και γνωστών θαμώνων των γηπέδων σαφώς δεν εκφράζουν την επιθυμία των φιλάθλων της Κρήτης, να τιμήσουν τη μνήμη του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη. Οι Κρητικοί ούτε ξεχνούν ούτε είναι αγνώμονες. Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ήταν ο μεγάλος ηγέτης του ΟΦΗ, μένει στη καρδιά μας και η μορφή του θα κοσμεί το γήπεδο που φέρει το όνομα του".

Κι άλλος Λόπες

Μοιραία, τα γεγονότα της Δευτέρας επισκίασαν τις εξελίξεις στα μεταγραφικά του ΟΦΗ. Πάντως στην Κρητική ομάδα εξετάζουν την απόκτηση ενός ακόμη Λόπες, του Χόρχε, ο οποίος είναι μεσοεπιθετικος 33 χρονών με σημαντική παρουσία στα γήπεδα της Ισπανίας. Ο Χόρχε Λόπες έχει φορέσει την φανέλα των Βιγιαρεάλ, Μαγιόρκα, Βαλένθια, Σανταντέρ και Σαραγόσα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK