Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Σε μία σεζόν που έτσι και αλλιώς ο οργανισμός των περισσοτέρων ομάδων μπολιάστηκε με νέο αίμα, οι νεαροί ποδοσφαιριστές έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα. Το Contra.gr σας παρουσιάζει 10+1 ιδιαίτερες περιπτώσεις παικτών που ασφαλώς θα γεμίσουν σειρά από πρωτοσέλιδα το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι.

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο αφιέρωμα ήταν κατά βάση τρεις. Οι υποψήφιοι έπρεπε να μην έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν κάνει μόλις φέτος αισθητή την παρουσία τους στη μεγάλη κατηγορία και να είναι υποψήφιοι για μεταγραφή στην ελληνική αγορά.

Ακολουθώντας αυτά τα κριτήρια επιλέξαμε 10 ποδοσφαιριστές της Superleague αλλά και έναν της football league που παρουσιάζεται ως...γκεστ.

Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Ο...υδραυλικός της Νέας Σμύρνης. Ετσι, τουλάχιστον, τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του που φυσικά μία γνώση παραπάνω για τις δυνατότητές του την έχουν. Ο καλύτερος παίκτης του Πανιωνίου με την μπάλα στα πόδια μαζί με τον Ανδρέα Σάμαρη έχει φανερώσει πολλές φορές πτυχές του πλούσιου ταλέντου του. Πρόσφατα, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, η ντρίπλα αλά Ζιντάν και η ασίστ στον Λεωνίδα Καμπάνταη έγιναν αντικείμενο θαυμασμού από κάθε Ελληνα ποδοσφαιρόφιλο που σέβεται τον εαυτό του. Είναι μόλις 20 χρονών και μετρά ήδη 36 επίσημες συμμετοχές με τον Πανιώνιο.

Προοπτικές: Αριστες, αρκεί να συνεχίζει να δουλεύει. Αγωνιζόμενος τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης έχει την ικανότητα να δημιουργεί ρήγματα και να πατάει περιοχή με αξιώσεις. Του λείπουν τα καλά τελειώματα.

Συμβόλαιο: Ανανεώθηκε πρόσφατα, μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Φυσικά πωλείται με το ανάλογο τίμημα. Πριν από κάποιους μήνες ενδιαφέρθηκε η Φιορεντίνα και το όνομά του υπάρχει στη λίστα πολλών Ευρωπαίων ατζέντηδων.

Αλέξανδρος Κούρος (Πανιώνιος)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Αλλο ένα μικρό διαμάντι που παρήγαγε η ποδοσφαιρική ακαδημία του Πανιωνίου. Εκανε τις πρώτες εμφανίσεις του πέρυσι υπό τις οδηγίες του Ακη Μάντζιου και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος το καλοκαίρι του έδωσε φανέλα βασικού στον Ιστορικό. Ο 20χρονος είχε έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα και διακρίθηκε τόσο για την ταχύτητά του, ως πλάγιος μπακ, όσο και για την καθαρότητα του παιχνιδιού του. Ενας τραυματισμός τον έφερε λίγο πίσω, όμως πλέον είναι και πάλι βασικός.

Προοπτικές: Πολύ καλές σε μία θέση μάλιστα που η Ελλάδα ψάχνει εδώ και χρόνια έναν παίκτη που να συνδυάζει αρετές και να μην είναι μονοδιάστατος. Ισως πρέπει να γίνει πιο σκληρός στο παιχνίδι του και να βάλει λίγα κιλά.

Συμβόλαιο: Στον Πανιώνιο πρόσεξαν για να...έχουν αργότερα. Ανανέωσαν τον προηγούμενο μήνα το συμβόλαιο του Κούρου μέχρι το 2016 και βρίσκονται στο... ακουστικό τους για προτάσεις.

Πάμπλο ντε Μπλάσις (Αστέρας Τρίπολης)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Ενα πραγματικό λαχείο για τον Αστέρα Τρίπολης από την αγορά της Αργεντινής στην οποία οι Αρκάδες έχουν παράδοση καλών επιλογών. Δεν γεμίζει το μάτι ο μόλις 1.65μ επιθετικός μέσος, γεμίζει όμως και με το παραπάνω το γήπεδο με τη δράση του και τις επινοήσεις του. Πολύ καλός χαφ, κινητικός και δραστήριος, βλέπει εστία και βοηθάει αποφασιστικά σε πολλούς τομείς έχοντας μέχρι στιγμής 30 συμμετοχές και 5 γκολ με τον Αστέρα. Διανύει το 25ο έτος της ηλικίας του.

Προοπτικές: Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο ντε Μπλάσις αγωνίζεται για πρώτη φορά εκτός Αργεντινής, καταλαβαίνει ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ του. Κάθε μέρα προσαρμόζεται και περισσότερο.

Συμβόλαιο: Λήγει τον Ιούνιο του 2014. Ο Αστέρας έχει αποδείξει ότι ξέρει να πουλά ποδοσφαιριστές με το ανάλογο τίμημα. Το...ανάλογο τίμημα όμως μπορεί να είναι απλησίαστο για τις ελληνικές ομάδες.

Αλέξανδρος Περογαμβράκης (ΟΦΗ)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Αργησε να κάνει το ξεπέταγμά του αλλά οι τελευταίες δύο σεζόν του, σε Ρούβα και ΟΦΗ τον φέρνουν στον αφρό. Ειδικά φέτος ήταν η αποκάλυψη των Κρητικών και σε πολλά ματς λύτρωσε την ομάδα του με αποφασιστικής σημασίας γκολ. Μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης στο 4-3-3, δείχνει όμως να του ταιριάζει καλύτερα ο ρόλος του περιφερειακού επιθετικού και όχι του κλασικού φορ. Ηδη φέτος μετράει 6 γκολ σε 19 εμφανίσεις.

Προοπτικές: Δείχνει σαφώς εξελίξιμος παρά το γεγονός ότι διανύει ήδη το 25ο έτος της ηλικίας του. Μπορεί να βελτιώσει κομμάτια του παιχνιδιού του όπως η τακτική πειθαρχία.

Συμβόλαιο: Το παρόν λήγει τον Ιούνιο του 2014. Ο ΟΦΗ όμως έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αυτός είναι παράγοντας που αναμένεται να μετρήσει για ενδεχόμενη πώληση του παίκτη, αν φτάσει πρόταση.

Τετέ Αμπντούλ Αζίζ (Πλατανιάς)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Λαβράκι που οι άνθρωποι του Πλατανιά ανακάλυψαν στα γήπεδα της football league όπου έπαιζε με τη φανέλα του Φωκικού. Αποτελεί προϊόν της φημισμένης- για την ποιότητά της- ακαδημίας της Ουντινέζε ενώ επίσης έχει παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ισπανία. Με το που ήρθε στα Χανιά, ο Αγγελος Αναστασιάδης του έδωσε φανέλα βασικού και δεν τον ξαναέβγαλε από την 11άδα. Πολύ καλός αμυντικός χαφ ο 23χρονος Γκανέζος, βλέπει και δίχτυα όπως αποδεικνύουν τα γκολ του τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Προοπτικές: Με ιταλική αλλά και ισπανική τακτική παιδεία και φυσικές δυνάμεις που θα ζήλευαν αθλητές του στίβου, ο Τέτε μπορεί να αποδειχθεί λίρα εκατό. Αλλωστε, οι πραγματικά καλοί αμυντικοί χαφ σπανίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Συμβόλαιο: Ο Πλατανιάς έχει φροντίσει να τον δέσει μέχρι το 2016. Εσχάτως όμως το όνομά του ακούγεται πολύ στα στέκια των ατζέντηδων, όχι άδικα.

Πέτρος Μάνταλος (Ξάνθη)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Το νέο "καυτό" πρότζεκτ του Χρήστου Πανόπουλου και της Ξάνθης. Στα 21 του χρόνια ο Ελληνας μέσος είναι ήδη βασικός και αναντικατάστατος στους ακρίτες με τους οποίους φέτος μετράει 24 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα. Μέσος με ποικίλες αρετές, ζητά την μπάλα και δεν διστάζει, παρά το νεαρό της ηλικίας του, να παίρνει πρωτοβουλίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κερδίσει τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλον συμπαίκτη του στην Ξάνθη φέτος.

Προοπτικές: Ακρως ενδιαφέρουσες. Ο Μάνταλος δείχνει να μαθαίνει γρήγορα και παίρνει παραστάσεις που άλλα παιδιά της ηλικίας του αναζητούν με το... τουφέκι. Δείχνει να δουλεύει πολύ.

Συμβόλαιο: Οσοι ενδιαφερόμενοι χτυπήσουν την πόρτα της Ξάνθης φέτος, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Μάνταλος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Ο Πανόπουλος δεν είναι χθεσινός στην ποδοσφαιρική πιάτσα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Νίκος Κοροβέσης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Οσο και αν ακούγεται περίεργο, ο δεύτερος σκόρερ του φετινού εξαιρετικού ΠΑΣ έπαιξε για πρώτη φορά στην Superleague μόλις πριν από μερικούς μήνες. Προέρχεται από τον Παναιγιάλειο και τον Απόλλωνα της Αθήνας, αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μέσου και εξελίχθηκε στον κρυφό άσο του Γιάννη Χριστόπουλου. Ο 22χρονος Χαλκιδαίος μετρά ήδη 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (σε όλες βασικός) αλλά και πέντε πολύ σημαντικά γκολ δείγμα του ότι το σκοράρισμα κάθε άλλο παρά αδιάφορο τον αφήνει.

Προοπτικές: Το γλυκό του αριστερό πόδι και την ικανότητά του να πατά καλά στην περιοχή, πολλές ομάδες θα τα ήθελαν. Η φετινή σεζόν του άλλαξε επίπεδο.

Συμβόλαιο: Τελειώνει τον Ιούνιο του 2014. Ο ΠΑΣ ευχαρίστως θα τον παραχωρούσε αν γινόταν μία ικανοποιητική πρόταση.

Μάικλ Ολαϊτάν (Βέροια)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Αν η Βέροια καταφέρει να φτάσει στη σωτηρία, θα χρωστά πολλά γι' αυτό της το κατόρθωμα στον Μάικλ Ολαϊτάν. Μόλις 20χρονών ο Νιγηριανός στράικερ, πήρε στις πλάτες του τη "βασίλισσα του βορρά" και τη βοήθησε αποφασιστικά στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αμούστακος Αφρικανός είναι ο πρώτος παίκτης της Βέροιας σε χρόνο συμμετοχής. Την Ελλάδα την γνώρισε μέσω των ακαδημιών του Αρη όπου το ταλέντο του δεν εκτιμήθηκε. Στη Βέροια τον έμαθε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, όχι μόνο για τα πέντε γκολ που πέτυχε τη φετινή σεζόν αλλά και για το εν γένει ταλέντο του.

Προοπτικές: Αριστες. Μόλις 20 χρονών, με καλές κινήσεις και αίσθηση του γκολ, ικανότητα σημαντική για τη θέση του. Μπορεί να παίξει και στις πτέρυγες της επίθεσης.

Συμβόλαιο: Ελεύθερος και ωραίος το καλοκαίρι. Λέγεται ότι ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει ήδη μαζί του. Ο ΠΑΟΚ τον πλησίασε τον Ιανουάριο αλλά την τελευταία στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης άναψε κόκκινο.

Κενάν Μπαργκάν (Βέροια)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Πραγματική αποκάλυψη και ας περπατάει στα 25. Το λέμε γιατί η Superleague τον ανακάλυψε μόλις φέτος. Πλάγιος επιθετικός που έχει το προσόν που ζητά ο κάθε απαιτητικός προπονητής, την... μπούκα μετά από προσωπική ενέργεια που μπορεί να φέρει την αντίπαλη άμυνα σε ανισορροπία.Τον Ιανουάριο η ΑΕΚ κυνήγησε την υπόθεσή του αλλά ρευστό στα ταμεία της δεν υπήρχε για να δελεαστεί η Βέροια.

Προοπτικές: Πολλές και ενδιαφέρουσες εφόσον δουλευτεί καλά και στα σταθερά. Σε ομάδα με μεγαλύτερες απαιτήσεις θα μετρήσει τις δυνάμεις του.

Συμβόλαιο: Τελειώνει τον Ιούνιο του 2015. Αλλά τα συμβόλαια, σε περιπτώσεις σαν και τη δική του, υπάρχουν απλά για να γίνεται κουβέντα.

Ταξιάρχης Φούντας (ΑΕΚ)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Ο βενιαμίν της παρέας μας καθώς δεν έχει συμπληρώσει καν τα 18. Ενα από το πολύ ενδιαφέροντα πρότζεκτ του ελληνικού ποδοσφαίρου και φυσικά της ΑΕΚ. Επεσε στα βαθιά φέτος αναγκαστικά, ελλείψει άλλων λύσεων και δείχνει να τα καταφέρνει πολύ καλά αν αναλογιστούμε ότι είναι ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης. Ταχύς, με αίσθηση του γκολ και καλό έλεγχο της μπάλας, διαθέτει τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Προοπτικές: Οι καλύτερες δυνατές. Το παιδί τώρα αρχίζει ουσιαστικά την επαγγελματική καριέρα του. Η φετινή σεζόν τον έκανε άνδρα πρόωρα πράγμα που μπορεί να του φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στη συνέχεια.

Συμβόλαιο: Λήγει τον Ιούνιο του 2014. Είναι σχεδόν σίγουρο όμως ότι το όνομά του θα πέσει αυτό το καλοκαίρι στο τραπέζι της ποδοσφαιρικής αγοράς.

Μιχάλης Μανιάς (Απόλλων Αθηνών)

Οι 10+1 ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι

Ηρθε στην Αθήνα πριν από πέντε χρόνια για να σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ. Αποφάσισε να παίξει και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Μοσχάτο. Η πρόοδός του ήταν σπουδαία, τον ανακάλυψαν επαγγελματικά σωματεία, πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα και... έγινε το μπαμ στα 23 του. Με 12 γκολ σε 31 συμμετοχές είναι το πιο "καυτό" όνομα νεαρού παίκτη στη football league.

Προοπτικές: Πρόκειται για σαφώς εξελίξιμο ποδοσφαιριστή ο οποίος δείχνει μεγάλη διάθεση να μάθει και να βελτιωθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK