Οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα και έκαναν "παπάδες"

Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Λιόν, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μερικές ομάδες στις οποίες αγωνίστηκαν κάποιοι παίκτες που όσο ήταν στην Ελλάδα είχαν περάσει σχεδόν απαρατήρητοι ή τουλάχιστον δεν μπορούσαμε με τίποτα να προβλέψουμε την εξέλιξή τους.

Οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα και έκαναν "παπάδες"

Εκεί που απολαμβάνεις αραχτός τον επαναληπτικό του ισπανικού Σούπερ Καπ μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μπιλμπάο, πετιέται ο Αλέξης Σπυρόπουλος που μεταδίδει τον αγώνα και σου λέει ότι ο Κίκε Σόλα, ένας από τους παίκτες της Μπιλμπάο που μπήκαν ως αλλαγή, είχε περάσει πριν μερικά χρόνια από το ελληνικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα από τον Λεβαδειακό.

Είσαι σίγουρος ότι έχει κάνει λάθος, αλλά το τσεκάρεις για καλό και για κακό. Ως δια μαγείας βλέπεις πως ο Σόλα έχει φορέσει 10 φορές τη φανέλα της ομάδας της Λιβαδειάς το 2010, όπου και είχε δοθεί ως δανεικός από την Οσασούνα. Μετά από την Οσασούνα και το σύντομο πέρασμα του από τη Λιβαδειά ο Σόλα αποκτήθηκε από την Μπιλμπάο το 2013.

Με αφορμή, λοιπόν, το σοκ που μας δημιούργησε η αποκάλυψη πως ο Σόλα από τον Λεβαδειακό έφτασε στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ με τη φανέλα των Βάσκων, βρήκαμε εκείνους τους παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς να είναι γνωστοί, αλλά στη συνέχεια πήραν μεταγραφή σε μεγαλύτερες ομάδες κατακτώντας τίτλους.

Αλέις Βιδάλ

Οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα και έκαναν "παπάδες"
Βιδάλ

Αντίστοιχο σοκ με αυτό που μας δημιούργησε ο Κίκε Σόλα, είχαμε πάθει λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Σεβίλλη "κάλπαζε" προς τον τελικό του περσινού Europa League, έχοντας βασικό στην ενδεκάδα έναν άλλον παίκτη που είχε περάσει από την Ελλάδα, χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι.

Ο λόγος για το Αλέις Βιδάλ, για τον οποίο στο Contra.gr είχε μιλήσει ο Ρόκα στον ημιτελικό της Σεβίλλης με την Φιορεντίνα και είχε αγωνιστεί το 2009 στον Πανθρακικό, ως δανεικός από την Εσπανιόλ. Στη συνέχεια έπαιξε στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας μέχρι που ανακαλύφθηκε το 2011 από την Αλμερία. Εκεί έμεινε τρία χρόνια, συμπληρώνοντας 120 συμμετοχές. Η συνέχεια, γνωστή: Σεβίλλη-> κατάκτηση Europa League -> Μπαρτσελόνα.

Γιάγια Τουρέ

Οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα και έκαναν "παπάδες"
Τουρέ INTIME SPORTS

Ο Τουρέ ήρθε στον Ολυμπιακό το 2005 από την Μέταλουργκ και αφού έκατσε μια σεζόν στο λιμάνι πήρε μεταγραφή στην Μονακό. Έπαιξε ένα χρόνο εκεί και στη συνέχεια έγινε ένας από τους καλύτερους αμυντικούς χαφ της Ευρώπης αγωνιζόμενος με τις φανέλες των Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, παίρνοντας ένα σωρό τίτλους με κάθε μία από τις δύο ομάδες.

Μαχαμαντού Ντιαρά

Οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα και έκαναν "παπάδες"
Ντιαρά

Ο Γκέραρντ, παλιός προπονητής του ΟΦΗ, φημιζόταν για την ικανότητά του να αναδεικνύει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ίσως ο πιο σημαντικός από αυτούς που ανέδειξε ήταν ο Μαχαμαντού Ντιαρά. Έπαιξε μόλις ένα χρόνο στους Κρητικούς και στη συνέχεια είχε την εξής διαδρομή: Φίτεσε-> Λιόν-> Ρεάλ, κατακτώντας μπόλικους τίτλους τόσο με τους Γάλλους όσο και με τους Ισπανούς.

Μίλινκο Πάντιτς

Οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα και έκαναν "παπάδες"
Πάντιτς

Όταν το 1995 ο Ράντομιρ Άντιτς, προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε ζητήσει από τον -ούτως ή άλλως "τρελό"- Χεσούς Χιλ, ιδιοκτήτη της ισπανικής ομάδας, να του φέρει έναν Γιουγκοσλάβο μέσο που αγωνίζεται σε μια από τις όχι γνωστές ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, τον Πανιώνιο πρέπει να τον τρέλανε τελείως.

Παρόλα αυτά, άκουσε την εισήγηση του Άντιτς και πήρε τον Πάντιτς στην Μαδρίτη. Ο Γιουγκοσλάβος αποτέλεσε την ραχοκοκκαλιά της Ατλέτικο, έβαλε 10 γκολ την πρώτη του σεζόν και οδήγησε τους Μαδριλένους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γιούρι Λοντίγκιν

Οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα και έκαναν "παπάδες"
Λοντίγκιν INTIME SPORTS

Ο Λοντίγκιν αποκτήθηκε το 2009 από την Ξάνθη. Σήμερα είναι βασικός τερματοφύλακας της Ζενίτ και δεύτερος τερματοφύλακας της Εθνικής Ρωσίας πίσω από τον Ακινφέεφ. Στο μεσοδιάστημα η Ξάνθη τον είχε στείλει δανεικό για μία σεζόν στον Εορδαϊκό για να "ψηθεί", ενώ είχε κάνει και προπονήσεις με την Εθνική Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί σε κάποιο φιλικό παιχνίδι. Η αξία του αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το transfermarkt.com, έχει φτάσει τα 10.000.000 ευρώ.

Φακούντο Πάρα

Οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα και έκαναν "παπάδες"
Φακούντο Πάρα INTIME SPORTS

Ο Αργεντίνος που έπαιζε πέρυσι στον Αστέρα Τρίπολης έχει περάσει και παλιότερα από την χώρα μας για λογαριασμό της Λάρισας. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε από το 2007 μέχρι το 2009 στους "βυσσινί" ως δανεικός από την Τσακαρίτα Τζούνιορς. Μετά την Λάρισα, δόθηκε δανεικός στην Ιντεπεντιέντε, με την οποία κατέκτησε το 2010 το Copa Sudamericana, το "Europa League" της λατινικής Αμερικής.

Νέιθαν Μπερνς

Οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα και έκαναν "παπάδες"
Μπερνς

Ο Αυστραλός μετά από ένα σύντομο και όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο πέρασμα από ΑΕΚ και Κέρκυρα γύρισε στην Αυστραλία. Εκεί άλλαξε 2-3 ομάδες μέχρι που το 2014 πήγε στου Wellington Phoenix. Εκεί αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς και με την Εθνική του κατέκτησε το Κύπελλο Ασίας το 2015.

Άντε Κόβιτς

Οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα και έκαναν "παπάδες"
Κόβιτς INTIME SPORTS

Το 1999 ο Κόβιτς ήρθε από την Αυστραλία στον ΠΑΟΚ, την φανέλα του οποίου φόρεσε μόλις ένα χρόνο συμπληρώνοντας 8 συμμετοχές, ενώ είχε δοθεί δανεικός και για μια σεζόν στην Καβάλα. Από εκεί και πέρα άλλαξε πολλές ομάδες σε Ευρώπη και Αυστραλία, καταφέρνοντας το 2014 να κατακτήσει με την Western Sydney Wanderers το "Champions League" Ασίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK