Άλλος... Ολυμπιακός με τη Σάλκε

Αλλαγμένος κατά τουλάχιστον 60% στην ενδεκάδα του θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τη Σάλκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 18 του μήνα, για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, σε σχέση με την ομάδα που παρατάχθηκε στο ξεκίνημα του (νικηφόρου, με σκορ 3-1) παιχνιδιού επί της Ντόρτμουντ τον περασμένο Οκτώβριο.

Άλλος... Ολυμπιακός με τη Σάλκε
INTIME SPORTS

Ωστόσο, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θεωρεί πως εκείνο το ματς με την Μπορούσια μπορεί και πρέπει να αποτελέσει "οδηγό" για τον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα με τη Σάλκε. Δηλαδή, ως προς τον τρόπο παιχνιδιού και ως προς τη διαχείριση του αγώνα, καθώς οι Πειραιώτες ρίσκαραν όποτε χρειάστηκε, αλλά και είχαν υπομονή και ψυχραιμία τις κρίσιμες στιγμές.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι: πρώτον, αν οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τον ενθουσιασμό και τη δύναμη της εξέδρας και την εμπειρία των ποδοσφαιριστών τους, έναντι των νεαρών Γερμανών, φτάνοντας σε ένα γρήγορο τέρμα (όπως πέρυσι με τον Χολέμπας, που σκόραρε μόλις στο 8'), το οποίο θα εξυπηρετήσει τα σχέδιά τους. Και, δεύτερον, αν θα έχουν την ομοιογένεια, τους αυτοματισμούς, την αλληλοκάλυψη που απαιτείται σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αλλά κι αν θα πρεσάρουν αρκετά ψηλά, κάτι το οποίο δεν εφαρμόζει για την ώρα ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να "χτυπήσει" με τον Τζιμπούρ το νεαρό αλλά ποιοτικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Σάλκε των Παπαδόπουλου - Ματίπ, ευελπιστώντας παράλληλα, ο Μασάδο κι ο Αμπντούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους Φουχς και Ουτσίντα.

Ο Τζιμπούρ είχε σκοράρει πέρυσι εναντίον της Ντόρτμουντ στο "Γ. Καραϊσκάκης", βάζοντας τους "ερυθρόλευκους" πάλι μπροστά στο σκορ, λίγο πριν βγει το ημίχρονο (2-1, στο 40΄), με τον Μοντέστο να τοποθετεί στο τέλος (3-1, στο 78'), το "κερασάκι" στην τούρτα.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι παραμένουν στην ομάδα οι 3 παίκτες που σκόραραν εναντίον της Μπορούσια (κατά σειρά, Χολέμπας, Τζιμπούρ και Μοντέστο). Όμως, απουσιάζουν οι επτά από τους έντεκα που ήταν στο αρχικό σχήμα! Ουσιαστικά, οι 6 από τους 11 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Κοστάνσο ήταν η τελευταία φορά (και δικαιολογημένα) που κάθισε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς 2 εβδομάδες αργότερα, στο Ντόρτμουντ, χρησιμοποιήθηκε ο Μέγερι.

Ποιοι ήταν οι άλλοι 6 λοιπόν που απουσιάζουν; Οι Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Μαρκάνο από την άμυνα, οι Ορμπάιθ και Μακούν από τα χαφ και ο Μιραλάς από την επίθεση. Ποιοι ήταν οι άλλοι 4 που έπαιξαν και είναι στο υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού; Οι 3 σκόρερ, Χολέμπας, Τζεμπούρ, Μοντέστο και ο Ιμπαγάσα. Σε εκείνο το παιχνίδι ήταν εκτός αποστολής ο τραυματίας Τοροσίδης, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή ο Μανιάτης, ο Πάντελιτς και ο Φετφατζίδης (μπήκε στις καθυστερήσεις του ματς). Τη 18άδα συμπλήρωσαν οι Αμπντούν, Παπάζογλου, Ποτουρίδης και Μέγερι.

Διαβάστε ακόμα

Μιραλάς: "Ήθελα να δοκιμάσω μια νέα πρόκληση"

Απορούν στον Ολυμπιακό με τον Μιραλάς

News 24/7

24MEDIA NETWORK