Η άμυνα τον πληγώνει

Σπουδαία νίκη, κέρδος και ο Μόνχε, αλλά ο Ολυμπιακός για να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή πρέπει πολύ γρήγορα να βρει τις απαντήσεις "ανασταλτικά".

Η άμυνα τον πληγώνει

Χρειαζόταν οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Και πέρα από τον Άρη είχε μια σειρά από "αντιπάλους" για να το πετύχει. Την σοκαριστική γκέλα με τον ΟΦΗ της περασμένης εβδομάδας, την βαθμολογική προσπέραση του Παναθηναϊκού, την κούραση από το παιχνίδι της Τρίτης με τη Ντόρτμουντ.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός τα κατάφερε σε μια παραδοσιακά δύσκολη για εκείνον έδρα, προφανώς και κρίνει την αποστολή του στο "Βικελίδης" επιτυχημένη. Πόσο μάλλον, αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία των 90 λεπτών, οι Ερυθρόλευκοι "κέρδισαν" και έναν παίκτη. Τον Βιθέντε Μόνχε, που στο πρώτο του 11αδάτο τεστ έδειξε έτοιμος να συνδράμει ουσιαστικά στην λειτουργία της ομάδας. Μπήκαν λοιπόν οι Πειραιώτες στα "πιτς" της διακοπής έχοντας φτάσει τους 17 βαθμούς, όντας αήττητοι σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος. Και τώρα αφού πληροφορηθούν σήμερα το ακριβές της βαθμολογίας (έπειτα από το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ) έχουν δύο εβδομάδες προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη τους.

Γιατί αν από το χθεσινό παιχνίδι κρατήσουν μόνο το αποτέλεσμα θα έχουν υποπέσει σε σοβαρό ατόπημα. Έπειτα από ένα σημαντικό δείγμα επτά αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός προφανώς και έχει ένα σημαντικό πρόβλημα να λύσει. Με εννέα γκολ παθητικό (18 δέχτηκαν πέρσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα οι Ερυθρόλευκοι) και έξι γκολ από στημένες φάσεις (2 Εργοτέλης, 2 ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Άρης) ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέπει την ομάδα του, που πέρσι ήταν συνεπέστατη στα αμυντικά της καθήκοντα, να έχει μια από τις χειρότερες επιδόσεις στο πρωτάθλημα. Και είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μόνο σε ένα ματς δεν δέχτηκε γκολ (3-0 Πανιώνιος). Κατά τα άλλα; Δύο φορές η ασφάλεια του 2-0 (Εργοτέλης, Άρης) έγινε νίκες με... καρδιοχτύπι (3-2), μια δεν έφτασε για τους τρεις βαθμούς (ΟΦΗ). Με την Ξάνθη η επικράτηση ήρθε στο 94΄(2-1), με τον ΠΑΟΚ παρά το φοβερό πρώτο μέρος νίκη πάλι στο γκολ (2-1). Και το μόνο κέρδος από αυτή τη διαδρομή, είναι ο ένας βαθμός παραπάνω από πέρσι. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (1-1) όπου οι Πειραιώτες μάλλον έκαναν το χειρότερο φετινό τους ενενηντάλεπτο.

Δεν υπάρχει ματς που η ομάδα να μην σκόραρε. Δεν υπάρχει παιχνίδι που η ποιότητα της επιθετικά δεν έδωσε λύσεις. Το μαρτυρά άλλωστε αυτό η μέχρι τώρα σοδειά του Τζιμπούρ (6 γκολ) αλλά και του Μιραλάς (4 γκολ). Δεν φτάνει όμως η επίθεση για να επιτευχθεί ο βασικός στόχος. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρέπει και στην άμυνα ο Ολυμπιακός να εμφανίσει αξιοπιστία. Τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα. Ήδη έχει προβεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε μια σημαντική αλλαγή. Εκτός ο Κοστάνζο, μέσα ο Μέγερι. Όπως φάνηκε στο "Βικελίδης" επίσης, επιστρέφει και στην βασική γραμμή άμυνας (Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Χολέμπας) που δίνει μεγαλύτερη ομοιογένεια. Και πάλι όμως το πρόβλημα στις "στημένες μπάλες" έκανε την εμφάνιση του...

Πρέπει λοιπόν να λυθεί. Και αυτές οι 15 μέρες είναι αρκετός χρόνος προκειμένου να δοθεί μια απάντηση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK