Κίνδυνος φιέστας κεκλεισμένων των θυρών για Ολυμπιακό

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να μην έχει φιλάθλους στη φιέστα τίτλου με την Καλλονή στις 17 Απριλίου, εάν του επιβληθεί η ίδια ποινή για το αντικείμενο στον Κουλιμπαλί.

Κίνδυνος φιέστας κεκλεισμένων των θυρών για Ολυμπιακό
Ολυμπιακός-φίλαθλοι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Ολυμπιακού για το αντικείμενο που έπεσε στον Ουσμάν Κουλιμπαλί κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πλατανιά στην Κρήτη, σε μία υπόθεση όπου οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 50.000 ευρώ πρόστιμο, αλλά η απόφαση ακυρώθηκε.

Το Μονομελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League είχε τιμωρήσει τον Ολυμπιακό για την υπόθεση κάνοντας χρήση VIDEO, ωστόσο στα μέσα Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Εφέσεων έκρινε "απαράδεκτη" την απόφαση, διότι εκδόθηκε με βάσει αποκλειστικά το οπτικοακουστικό υλικό και όχι με βάσει όσα έγραψε ο διαιτητής ή ο παρατηρητής στο φύλλο αγώνα.

Ως εκ τούτου, διαβίβασε τη δικογραφία στον "αρμόδιο Πειθαρχικό Εισαγγελέα για δικές του ενέργειες", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αφού μόνο αυτός μπορεί να παραπέμψει μία υπόθεση στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου χωρίς να στηρίζεται σε στοιχεία του φύλλου αγώνα.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εν τέλει άσκησε νέα πειθαρχική δίωξη και εφόσον οι πρωταθλητές Ελλάδας τιμωρηθούν εκ νέου με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, τότε είναι πιθανό να μην έχουν δικαίωμα παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στην τελευταία αγωνιστική της Super League, όπου υποδέχονται την Καλλονή.

Το επόμενο και προτελευταίο εντός έδρας παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 3 Απριλίου με τον Πανθρακικό, ωστόσο η διαδικασία της έφεσης που ίσως ακολουθήσει τη νέα πρωτόδικη απόφαση καθώς και η αποχή των δικηγόρων καθιστά πολύ δύσκολη την έκδοση απόφασης πριν από τον συγκεκριμένο αγώνα, ώστε ο Ολυμπιακός να εκτίσει τότε την όποια ποινή του.

Η ανακοίνωση

"Ο Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., νομίμως εκπροσωπουμένης για γεγονότα που σημειώθηκαν στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΟ Πλατανιάς - ΠΑΕ Ολυμπιακός, που έγινε στις 18-01-2016, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League. Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 3 περ. Β’ στοιχ. ε΄ και ζ’, 7 περ. γ' του Π.Κ. της ΕΠΟ".

Θυμηθείτε το σχετικό στιγμιότυπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κλήθηκε σε απολογία ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να τιμωρηθεί με Παναθηναϊκό!

Δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα για τον αναπτήρα ο Σπάθας

Ανακοίνωση Ολυμπιακού: "Δεν κινδύνευσε κανείς"

Με κόσμο κόντρα στον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Photo credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK