Η επένδυση Βιγιαφάνιες αποδίδει τους πρώτους καρπούς

Η είδηση της απόκτησης του Λούκα Βιγιαφάνιες από τον Παναιτωλικό το καλοκαίρι προκάλεσε αίσθηση. Την Κυριακή στο παιχνίδι, στο παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη, άπαντες κατάλαβαν το γιατί. Το Contra.gr καταγράφει το πως ο 23χρονος Αργεντίνος πορεύτηκε στους πρώτους μήνες του στο Αγρίνιο.

Η επένδυση Βιγιαφάνιες αποδίδει τους πρώτους καρπούς

Εδώ και πολλές εβδομάδες, οι άνθρωποι του Παναιτωλικού περίμεναν την έκρηξη του Λούκας Βιγιαφάνιες. Και δεν την περίμεναν απλώς, ήταν σίγουροι ότι αυτοί θα έρθει, αργά ή γρήγορα.

Στο Αγρίνιο ξενύχτησαν αρκετά βράδια το καλοκαίρι για να ολοκληρώσουν το ντιλ του διετούς δανεισμού του από την Ιντεπεντιέντε. Ειδικά από τη στιγμή που δεν πιστοποιήθηκε η σχεδόν κλεισμένη συμφωνία με τον Ελντερ Μπαρμπόσα ο οποίος προτίμησε το πρότζεκτ της ΑΕΚ, ο τεχνικός διευθυντής του Παναιτωλικού Μάκης Μπελεβώνης πύκνωσε τις επαφές του έτσι ώστε να καταφέρουν το μεγάλο μπαμ.

Ηταν μπαμ διότι ο Βιγιαφάνιες αποτελούσε μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων της Αργεντινής και οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το καλοκαίρι του 2012 μάλιστα, το όνομά του φιγουράριζε και στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.

Στον Παναιτωλικό δεν είχαν ιδέα για το φλερτ με τους πρωταθλητές Ελλάδας, κατανόησαν όμως ότι με την απόκτηση του Βιγιαφάνιες θα έλυναν πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Και δικαιώθηκαν εξασφαλίζοντας τη συμφωνία του παίκτη για διετή δανεισμό κάτι που δεν συνηθίζεται. Ο Παναιτωλικός όμως επέμεινε γι' αυτό έχοντας κατά νου ότι οι Αργεντινοί παίκτες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη χρειάζονται μεγάλο χρόνο προσαρμογής.

Οι πρώτοι μήνες του στο Αγρίνιο δεν ήταν εύκολοι, κάθε άλλο. Κάποιες ενοχλήσεις δοκίμασαν την υπομονή του αλλά και την αντοχή του στο φόβο. Ηθελε να είναι απολύτως σίγουρος για την επιστροφή του και το πότε θα μπει σε φουλ ρυθμούς, κάτι που ο Μάκης Χάβος και οι συνεργάτες του σεβάστηκαν απόλυτα.

Ο Μακεδόνας τεχνικός έλεγε στο περιβάλλον του ότι δεν ανησυχούσε καθόλου για τον παίκτη του και ότι μόλις μπει, θα βγάλει μάτια. Οπερ και εγένετο αφού ειδικά κόντρα στην Ξάνθη ο Βιγιαφάνιες ήταν καταλυτικός με δύο γκολ και μία ασίστ.

Ηδη τ' όνομά του ακούγεται έντονα στα ποδοσφαιρικά στέκια, στον Παναιτωλικό όμως, με τη διετή συμφωνία που έχουν μαζί του, αισθάνονται σίγουροι. Εχουν άλλωστε βάλει ρήτρα αγοράς στο συμβόλαιό του και, θεωρητικά, θα έχουν τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή αν και το κασέ του είναι υψηλό.

Προσώρας, ο Βιγιαφάνιες απολαμβάνει τη δημοφιλία του στο Αγρίνιο, ιδιαίτερα στις τάξεις του... γυναικείου πληθυσμού. Εργένης είναι ο άνθρωπος, μόλις 23 χρονών, λογικό να είναι περιζήτητος.

Διαβάστε ακόμη:

Παναιτωλικός - Ξάνθη 5-2 (VIDEOS)

Χάβος: "Αλλάξαμε το σύστημα μας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK