Anastasiou? Uitstekend!

Ο Γιάννης Αναστασίου απουσίασε από την απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης, όμως είχε έναν πολύ καλό λόγο για αυτό, καθώς συμμετείχε σε ένα φιλικό παιχνίδι που διοργανώθηκε προς τιμήν του πρώτου σε συμμετοχές ποδοσφαιριστή του Άγιαξ, Ζάακ Σβαρτς.

Anastasiou? Uitstekend!

Η αποδοχή που απολαμβάνει ο Γιάννης Αναστασίου στην Ολλανδία αυξήθηκε κατακόρυφα από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού συμμετείχε σε ένα φιλικό παιχνίδι που διοργανώθηκε στο Άμστερνταμ, προς τιμήν του πρώτου σε συμμετοχές ποδοσφαιριστή του Άγιαξ, Ζάακ Σβαρτς.

Στην ίδια εκδήλωση πήραν μέρος σπουδαία ονόματα της ιστορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου όπως οι Χίντινκ, Κούμαν, Κλάιφερτ, Ράικαρντ, Αρβελάτζε, Όφερμαρς κ.ά.

Αποθέωσαν Αναστασίου...

Συνομιλώντας με τους περισσότερους από αυτούς μετά τη λήξη του αγώνα, είχα την ευκαιρία να ρωτήσω την άποψη τους για τον Γιάννη Αναστασίου. Οι απαντήσεις τους με εξέπληξαν ευχάριστα, όχι τόσο γιατί ήταν θετικές, κάτι που το ανέμενα, όσο γιατί ήταν αυθόρμητες και ως εκ τούτου, ειλικρινείς.

Δεν υπήρξε με όλους συμπαίκτης ο Αναστασίου, για να αισθανθούν υποχρεωμένοι να πουν έναν καλό λόγο. Ωστόσο το έκαναν όλοι και δεν βρέθηκε ούτε ένας να μιλήσει αρνητικά για τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Σε μία χώρα με ποδοσφαιρικό πολιτισμό και ποδοσφαιρική κουλτούρα, ο Αναστασίου απολαμβάνει το σεβασμό και την εκτίμηση. Είναι γνωστός, μπορεί να μιλήσει με τον οποιονδήποτε και να ανοίξει όλες τις πόρτες.

Μία καλή συστατική

Σαφώς, η αποδοχή του Γιάννη Αναστασίου στην Ολλανδία δεν προδικάζει ότι θα πετύχει στον Παναθηναϊκό. Η προπονητική είναι μία ξεχωριστή υπόθεση και δεν εξαρτάται από τις δημόσιες σχέσεις, τις κοινωνικές επαφές και την κάθε είδους επικοινωνίες.

Για να τα καταφέρει ο Αναστασίου, οφείλει να εργαστεί σκληρά, να έχει την τύχη με το μέρος του και να μην ασχοληθεί με τον περίγυρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, το ότι πρόκειται για ένα υπαρκτό μέγεθος στην Ευρώπη μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί για τον Παναθηναϊκό. Είναι μία καλή συστατική για τη δουλειά του αλλά όχι κάτι περισσότερο.

Διαφήμιση ο Panathinaikos

Η πρόσληψή του στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού έχει αυξήσει το πρεστίζ του Γιάννη Αναστασίου. Όλοι γνωρίζουν τον Panathinaikos και στην κουβέντα που είχαν με τον 40χρονο τεχνικό, του επισήμαναν ότι είναι τυχερός που αρχίζει τη σταδιοδρομία του σε μία τόσο μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Σαφώς, ο Παναθηναϊκός δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, αλλά δεν παύει να είναι ένα club τοπ επιπέδου. Δίνει μία μοναδική ευκαιρία στον Γιάννη Αναστασίου ώστε να επιδείξει έργο και να αρχίσει την καριέρα του με το δεξί.

Διαβάστε ακόμη:

Έφερε Μέντες

Στη Σάντερλαντ ο Μαυρίας

Σε φουλ ρυθμούς η προπόνηση

News 24/7

24MEDIA NETWORK