Δραματική η επόμενη μέρα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Δραματική διαγράφεται η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό. Έκτακτο Δ.Σ. την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Οι επόμενες κινήσεις και όλο το ρεπορτάζ.

Δραματική η επόμενη μέρα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο τι γίνεται από δω και πέρα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα παραδώσει άμεσα, αν δεν το έχει ήδη κάνει, το 54,7% των μετοχών του σε δικηγορικό γραφείο και θα αποσύρει τις επόμενες μέρες τα 6 μέλη του από το διοικητικό συμβούλιο.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι και ο Ερασιτέχνης που κατέχουν το 45,3% κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Μπορούν να αποφασίσουν συνεχείς αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να εξαφανιστεί το ποσοστό της οικογένειας Βαρδινογιάννη, μπορούν να πορευτούν με το υπάρχον Δ.Σ. χωρίς να αντικαταστήσουν καν τους 6 εκπροσώπους του Τζίγγερ, μπορούν να τους αντικαταστήσουν. Κοινώς αποφασίζουν για όλα.

Και μάλιστα ο Ανδρέας Βγενόπουλος με το 11% είναι πλέον ο πιο ισχυρός μέτοχος της ΠΑΕ! Η όποια τοποθέτηση του θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. 5,3% έχει ο Νικόλας Πατέρας και 4,8% ο Παύλος Γιαννακόπουλος, όπως και οι Πολέμης-Ξυλάς-Νίκας αλλά και ο Μιχάλης Ζολώτας, 2,7% ο Παναγιώτης Δάβαρης και 2% οι μικρομέτοχοι, ενώ 10% ο Ερασιτέχνης.

Ο Δημήτρης Γόντικας θα συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ για την Πέμπτη ή την Παρασκευή και τα σενάρια είναι τρια: αντικαθιστούν τους 6 του Βαρδινογιάννη, δεν τους αντικαθιστούν και πορεύονται με τους υπόλοιπους 14, αποφασίζουν έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα περιμένει αυτή τη κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ για να αποφασίσει και για το δικό του μέλλον.

Το πρόβλημα θα είναι αν θα υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις. Το 20μελές Δ.Σ μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και με 11 μέλη. Εάν φύγουν και άλλοι και φτάσουμε κάτω από 11, τότε ΧΑΟΣ.

Την ίδια ώρα, το 54,7% της οικογένειας Βαρδινογιάννη είναι αδρανές και ανενεργό, δηλαδή σαν να μην υπάρχει. "Όποιος θέλει να το πάρει, χωρίς αντίτιμο, καταθέτει την πρόταση του στο Δ.Σ. αλλά λόγο για το ποιος θα το πάρει έχει και ο Τζίγκερ για να αποφευχθούν φαινόμενα θείων από την Αμερική", όπως είπε χαρακτηριστικά.

H κατάσταση, λοιπόν, δείχνει να είναι δραματική, υπάρχει έντονη ανησυχία στους παίκτες και μόνο αν βρεθεί κάποιος νέος επενδυτής ή βγει μπροστά ένας από τους ήδη υπάρχοντες, θα αποφευχθούν τα χειρότερα στον σύλλογο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK