Έκλεισε με Μέστο, ανοίγει με Λόνγκο

Λόνγκο, Νοτσερίνο, Μαρτίνες, Μαρκίνιο, Ινσούα, Αγκίρε. Ο Δημητρης Κριτής μεταφέρει το ρεπορτάζ για κάθε έναν από τους μεταγραφικούς στόχους του Παναθηναϊκού.

Έκλεισε με Μέστο, ανοίγει με Λόνγκο
Λόνγκο-Νοτσερινο-Μαρκίνιο-Ινσούα

Ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι θα μιλάει και ιταλικά. Και όχι μόνο με τον Τζιαντομένικο Μέστο, με την ανακοίνωση του οποίου αποχαιρέτησε το 2015, αλλά με τουλάχιστον δύο ακόμη συμπατριώτες του, που ετοιμάζονται να τον πλαισιώσουν με την ανατολή του 2016!

Οι “πράσινοι” έχουν φουλάρει τις μηχανές, για να υλοποιήσουν τις εισηγήσεις του Ιταλού τεχνικού και να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό του (προετοίμασε ιδανικά το έδαφος στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων) μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, που θα γιορτάσει τα 40ά του γενέθλια

Έτσι, μετά τον 33χρονο Μέστο, που φιλοδοξεί να καπαρώσει τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, η επόμενη προσθήκη εστιάζεται στον χώρο της επίθεσης, με τον 23χρονο Σαμουέλε Λόνγκο να παρουσιάζεται ως ακλόνητο φαβορί για να ενταχθεί στο δυναμικό του “τριφυλλιού” τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.

Ο Λόνγκο αγωνίζεται ως δανεικός από την Ίντερ στην Φροζινόνε, ωστόσο δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από το εξάμηνο της συνεργασίας τους, έχοντας αγωνιστεί σε δέκα παιχνίδια (9 για τη Serie A και 1 για το Coppa Italia), χωρίς γκολ με 1 ασίστ σε 345 αγωνιστικά λεπτά.

Έτοιμο το έδαφος

Ο Στραματσόνι έχει μιλήσει με την Ίντερ, ο ποδοσφαιριστής έχει προετοιμάσει το έδαφος της αποχώρησης από την Φροζινόνε και όλα δείχνουν να είναι δρομολογημένα για την άμεση άφιξή του στην Αθήνα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί. Η συνεργασία θα έχει ασφαλώς τον χαρακτήρα του δανεισμού κατ' αρχάς (για ένα εξάμηνο ή ενάμιση χρόνο, αφού ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με τους Μιλανέζους έως το καλοκαίρι του 2018), με οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του.

Ο Λόνγκο αγωνίζεται ως φορ κορυφής, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός, παρ' όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα είναι η μοναδική προσθήκη στον χώρο της επίθεσης, εφ' όσον οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του Νίκου Καρέλη. Για την ακρίβεια, σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη κίνηση, με την περίπτωση του Χόσεφ Μαρτίνες να έχει ατονήσει μετά την απόφαση της Τορίνο να τον παραχωρήσει με ελεύθερη μεταγραφή και όχι δανεισμό και από τους Ιταλούς συνδέεται πλέον με το ενδιαφέρον για τον Νίκο Καρέλη.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο προσδοκά έσοδα από την πώληση του διεθνούς επιθετικού και όχι μία ανταλλαγή προσώπων στη γραμμή πυρός του. Στις εναλλακτικές λύσεις είναι ο Ουρουγουανός Ροντρίγκο Αγκίρε της Ουντινέζε, ωστόσο ο Στραματσόνι “ψάχνει” κάποιες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς μύες που ταλαιπωρούν τον 21χρονο επιθετικό το τελευταίο διάστημα.

Άλλοι δύο από το Ούντινε

Οι σχέσεις του Αντρέα Στραματσόνι με το αφεντικό της Ουντινέζε, Τζαμπάολο Πότσο, είναι τέτοιες που του επιτρέπουν να προσδοκά σημαντικά οφέλη από την τεράστια δεξαμενή των ποδοσφαιριστών που απασχολεί τόσο στον ιταλικό σύλλογο, όσο και στις Γουότφορντ και Γρανάδα που επίσης του ανήκουν.

Ήδη, εκτός του Αγκίρε, του έχουν προταθεί δύο ακόμη ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν στον Παναθηναϊκό με τη μορφή του δανεισμού. Ο ένας είναι ο Βραζιλιάνος Μαρκίνιο, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Ρόμα. Ο 29χρονος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός, αγωνίζεται τόσο στην αριστερή πτέρυγα, όσο και στον άξονα και μετράει φέτος 12 συμμετοχές (10 στη Serie A και 2 στο Coppa Italia).

Ο άλλος είναι ο Εμάνουελ Ινσούα. Ο 24χρονος Αργεντινός αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και χαφ και παραμένει στα υπ' όψιν των “πρασίνων, εν όψει καλοκαιριού, οπότε και ολοκληρώνεται η συνεργασία με τον Ντάνιελ Πράνιτς, που για την ώρα μπορεί να καλύψει και ενδεχόμενο κενό από την αποχώρηση του Διαμαντή Χουχούμη.

Η έκπληξη από την Γουότφορντ

Σε αυτούς που ενδιαφέρουν τον Αντρέα Στραματσόνι για τη θέση του box to box μέσου που θέλει άμεσα να εντάξει στο δυναμικό του "τριφυλλιού" είναι μία έκπληξη από την Γουότφορντ, που επίσης έχει τις "ευλογίες" του Πότσο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Βαλόν Μπεχράμι, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από το Αμβούργο έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο δεν δείχνει ευτυχισμένος και δεν θα έλεγε όχι σε μία προσωρινή έστω αποχώρηση. Ο 30χρονος Ελβετός, με προϋπηρεσία σε Τζένοα, Λάτσιο, Γουέστ Χαμ, Φιορεντίνα, Νάπολι και Αμβούργο, έχει παίξει σε 10 παιχνίδια έως τώρα (511 λεπτά), ενώ είχε και έναν μικροτραυματισμό στο γόνατο και μία αποβολή που τον κράτησαν συνολικά 7 αγωνιστικές εκτός των επιλογών του Κίκε Φλόρες.

Ο Νοτσερίνο

Προτεραιότητα ωστόσο, παραμένει ο Νοτσερίνο που στα 29 του ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη Μίλαν, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι λίγοι, ούτε αμελητέοι, ενώ σε πρόσφατη κουβέντα με τον κολλητό του, Αντόνιο Ντι Νατάλε, είχε σημειώσει ότι δεν έχει μεταναστευτικά όνειρα και θα συζητούσε ακόμη και την πρόταση της Κάλιαρι από τη Serie B (εκ των φαβορί για την άνοδο).

Αν άλλαξε γνώμη και βλέπει πιο θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μετά και τις σχετικές ενοχλήσεις του Αντρέα Στραματσόνι, είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες. Πάντως ο Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή ως σύμμαχο στην προσπάθειά του, την πρόθεση της Μίλαν να επιδοτήσει το συμβόλαιο του Νοτσερίνο για τους επόμενους έξι μήνες, με μέρος εκ των 850.000 ευρώ που έχει να λαμβάνει από τους Μιλανέζους έως το καλοκαίρι.

Μετά το καλοκαίρι όμως, είναι ένα ερωτηματικό η κάλυψη των ετήσιων απολαβών του, που στο Μιλάνο αγγίζουν το 1.800.000 ευρώ. Η προσπάθεια του Στραματσόνι είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο το κομμάτι της ενίσχυσης των “πρασίνων” στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ωστόσο το θέμα του κεντρικού μέσου είναι κάτι που δεν θα κλείσει με βιασύνη και θα έχει την υπομονή και επιμονή του Ιταλού στους στόχους που έχει προκρίνει.

Υ.Γ.: Σε ό,τι αφορά στο φημολογούμενο ενδιαφέρον της Τορίνο για τον Καρέλη, το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι προτεραιότητα του ιταλικού συλλόγου είναι ο Αντρέι Κράμαριτς, για τον οποίο έχει προσεγγίσει τη Λέστερ, ώστε να τον αποκτήσει ως δανεικό με οψιόν αγοράς. Ο 24χρονος Κροάτης τιμάται περί τα 8 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έχει βρει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αινιγματικό "τιτίβισμα" Αλαφούζου

News 24/7

24MEDIA NETWORK