"Φάμπρι: γυρολόγος, πολυσύνθετος, ιδιόμορφος"

Την άποψή του για τις προπονητικές περγαμηνές του Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ κατέθεσε ο ρεπόρτερ της Γρανάδα στην ισπανική ιστοσελίδα vavel.com Γισούς Αλμπαραθί

"Φάμπρι: γυρολόγος, πολυσύνθετος, ιδιόμορφος"

Ιδού τι έγραψε για τα prasinanea.gr

"Ο Φάμπρι Γκονζάλες είναι ένας από τους μεγάλους αγνώστους του κόσμου του ποδοσφαίρου. Δίνει έμφαση στην τακτική και στην άμυνα και τα συνδυάζει με την ταχύτητα και το κάθετο ποδόσφαιρο, αλλά όχι το θεαματικό. Ποτέ του δεν παρουσίασε ομάδες ελκυστικές στον θεατή, αλλά συμπαγείς, σκληροτράχηλες και δυσκολοκατάβλητες. Στην Ισπανία όπου το καλό ποδόσφαιρο κρίνεται απαραίτητο διαβατήριο για έναν προπονητή ώστε να φτάσει ψηλά, ο Φάμπρι δεν το διαθέτει.

Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες ρομαντικούς και τον χαρακτηρίζουν “εραστή της μπάλας”. Γυρολόγος, πολυσύνθετος, ιδιόμορφος, αποτέλεσε το κλειδί για τις δύο συνεχόμενες ανόδους της Γρανάδα από την τρίτη στην πρώτη κατηγορία. Έχει ριζώσει σε ένα άθλημα και δεν σκοπεύει να το εγκαταλείψει. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, ενημερώνεται για τις εξελίξεις και απολαμβάνει την ανταμοιβή του μετά από χρόνια θυσιών. Έχει υποτιμηθεί και έχει ξεχαστεί από πολλούς, αγαπήθηκε από άλλους. Ο Φάμπρι αποτελεί μία σταθερά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπου όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Η ιστορία του είναι αυτή ενός ανθρώπου παραδοσιακού, λειτουργικού και υπενθυμίζει ότι δεν απαιτείται πάντα το ακριβό για να υλοποιηθεί μία απαιτητική δουλειά. Είναι ένας διπλωματούχος gentleman, συνεπής στις αρχές του και στις πεποιθήσεις του, επίμονος και εργατικός. Δεν είναι ο χαρισματικός προπονητής, ο οποίος θα αλλάξει το άθλημα. Ο Don Φαμπρίτσιο Γκονζάλες κερδίζει την υποστήριξη κάποιου, αμέσως μόλις γνωριστεί μαζί του. Έχει ωριμάσει με την πάροδο του χρόνου, είναι ευθύς και ειλικρινής. Είναι ο πρώτος ο οποίος θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο και ο τελευταίος ο οποίος θα φύγει. Διατηρεί χαμηλούς τόνους και ίσως αυτό του κόστισε μία καλύτερη καριέρα.

Μετά από τόσες ομάδες, βρήκε ως σημείο αναφοράς τη Γρανάδα. Μία ομάδα σε πτώση και παραμελημένη στις εσχατιές του ισπανικού ποδοσφαίρου, την κατέστησε ανταγωνιστική και εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους άνδρες της ιστορίας. Χρειάστηκε τριάντα χρόνια για να πετύχει την υπέρβαση και μέσα σε μία διετία, πέτυχε δύο. Μεταμόρφωσε τη Γρανάδα, την έκανε αγνώριστη και έβαλε τη σφραγίδα του. Αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, όταν κλήθηκε να αναδιαμορφώσει μία διαλυμένη ομάδα και να τη φέρει στις ράγες της επιτυχίας. Την παρέλαβε στην τρίτη κατηγορία και την οδήγησε στην Primera. Πέρασε από πολλές ομάδες στην Ισπανία, όπως η Έλτσε, η Λογκρόνιες, η Καρθαγένα, η Μούρθια, τρεις στην Πορτογαλία, αλλά με καμία δεν είχε την επιτυχία της Γρανάδα.

Βέρος Γαλιθιάνος, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1955 στο Λούγο της Γαλικίας. Άρχισε την καριέρα του στην ιδιαίτερη πατρίδα του και αφού έκανε το αγροτικό του ως βοηθός, καθοδήγησε τη Λούγο, τη Βιβέιρο και τη Βιγιάμπες, ομάδες της περιοχής. Εκεί πραγματοποίησε τις πρώτες επαφές του με το χώρο και υιοθέτησε αρκετά από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Στα 57 του χρόνια, παραμένει ο ίδιος άνθρωπος που ήταν όταν άρχισε την καριέρα του. Από τον πρώτο σταθμό του, την Γυμναστική Ακαδημία της Γαλικίας έως τον τελευταίο,τη Ρασίνγκ Σανταντέρ, εφαρμόζει την ίδια τακτική και το ίδιο αγωνιστικό στυλ.

Είναι αφοσιωμένος στο πλάνο της εκάστοτε ομάδας, όταν όμως δεν συμφωνεί με αυτό, αποχωρεί. Ακολουθεί τα πιστεύω του και αυτό το πλήρωσε, απολυόμενος από πολλές ομάδες επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με διοικητικές υποδείξεις, όπως στην Αλαβές, όταν δεν εκτέλεσε την εντολή του Ουκρανού ιδιοκτήτη, Ντιμίτρι Πίτερμαν. Τον Ιούνιο του 2012, συμφώνησε με την Ουέσκα, η οποία αγωνίζεται στη Segunda Division, αλλά όταν η διοίκηση δεν προχώρησε στις μεταγραφές που του είχε υποσχεθεί, παραιτήθηκε στις αρχές Αυγούστου.

Η ζωή του είναι γεμάτη από ποδόσφαιρο, αφού εκτός από προπονητής, επαγγέλλεται και καθηγητής. Έχει διδάξει στο Castilian-Manchego School Coaches το 1989, στο Technical and Tactical Balearic School Coaches το 1990 φέρει τον τίτλο του Professor στο Galician School Coaches specializing in Tactics. Ακόμα, απολαμβάνει το σεβασμό των συναδέλφων του για τις γνώσεις του στο θεωρητικό κομμάτι της τακτικής και πολλοί καταφεύγουν στις συμβουλές του.

Κοινώς, ο Φάμπρι είναι ο ιδανικός για να “συμμαζέψει” μία ομάδα και να την παρουσιάσει αξιοπρεπή στον αγωνιστικό χώρο. Έχει αρκετές δύσκολες αποστολές στο ενεργητικό του και στις περισσότερες, έχει ανταπεξέλθει με επιτυχία. Με εξαίρεση τη Γρανάδα όμως, δεν έχει “χτίσει” καμία ομάδα. Ίσως γιατί ποτέ δεν του εμπιστεύτηκαν ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ με ξεκάθαρο πλάνο. Συν τις άλλοις, δεν έχει εργαστεί σε συνθήκες πίεσης και πρωταθλητισμού".

News 24/7

24MEDIA NETWORK