Φουλ για (βασικό) αριστερό μπακ!

Ο Παναθηναϊκός τρέχει τις εξελίξεις και ετοιμάζεται να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνάς του με "ενδεκαδάτη" επιλογή μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Γιατί δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα απόκτηση winger. Πότε τελειώνει η μεταγραφή του Τζανδάρη. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - ATHLETIC BILBAO (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
hult panathinaikos panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Η επομένη της «σκληρής» (έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι) ήττας απ’ την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Λεωφόρο, φέρνει ακόμη πιο άμεσες μεταγραφικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να φουλάρουν, για να κλείσουν «βασικό» αριστερό μπακ, καλύπτοντας το κενό στην αριστερή πτέρυγα.

Εντός της Παρασκευής (18/8) ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει σύσκεψη με τους συνεργάτες του, για να «ζυγίσουν» τα δεδομένα και να ξεκαθαρίσουν/οριοθετήσουν τον τελικό στόχο της ομάδας για το αριστερό άκρο.

Όπως προκύπτει ρεπορταζιακά, οι «πράσινοι» θα κινηθούν για μπακ τύπου «Γιόχανσον» και για τα αριστερά, δηλαδή για παίκτη ο οποίος θα λογίζεται ως επιλογή «πρώτης γραμμής» και όχι «συμπληρωματικός» του Νίκλας Χουλτ.

Κι αυτό, αφενός διότι ο Ουζουνίδης θέλει να έχει στα αριστερά ακόμη έναν ποδοσφαιριστή «βασικό» κι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για να μπει στην ενδεκάδα κι αφετέρου, διότι έχει ακόμη στο μυαλό του το πλάνο για χρησιμοποίηση του Χουλτ στο αριστερό «φτερό» της μεσαίας γραμμής (θέση απ’ την οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο Σουηδός στην Κάλμαρ), με έναν άλλο -αρκετά πιο ισορροπημένο στο αμυντικό κομμάτι- αριστερό μπακ από πίσω του.

Σχέδιο που ήθελε άλλωστε, να εφαρμόσει και με την περίπτωση του Βραζιλιάνου Γκαμπριέλ Σίλβα, ωστόσο δεν προχώρησε, καθώς ο πρώην μπακ της Ουντινέζε κατέληξε τελικά στη Σεντ Ετιέν.

Το συγκεκριμένο πλάνο μάλιστα (συν βεβαίως το οικονομικό, αφού έχει «μαζευτεί» αρκετά το μπάτζετ μετά την υπέρβαση με τον Τσάβες), είναι κι ο λόγος που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- δεν θα αποκτηθεί άλλοςwingerαπό τους «πράσινους», με τον Χουλτ να αποτελεί πλέον την έξτρα επιλογή για το αριστερό «φτερό» σε πολλά ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Εκτός αν στην πορεία (όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου), προκύψει κάποια σούπερ ευκαιρία ή αλλάξουν τα δεδομένα με κάποιες περιπτώσεις που έχει «τσεκάρει» ήδη ο Παναθηναϊκός, όπως είναι ο Μπαζίλ της Καέν ή ο Μουνιέ της Μπολόνια.

Από τη λίστα με 12 ονόματα (!) υποψηφίων μπακ για όλα τα… γούστα (νεαρούς, πιο έμπειρους, «ακριβούς», πιο «φθηνούς») που είχε στα χέρια του ο τεχνικός του «τριφυλλιού», έχει γίνει ήδη μία πρώτη σταχυολόγηση, με τον Ουζουνίδη να έχει καταλήξει σε 2-3 περιπτώσεις, έχοντας ήδη «κόψει» αρκετούς.

Πρόθεση του 48χρονου τεχνικού είναι να αποκτηθεί ένας καλός, «ενδεκαδάτος» κι έμπειρος μπακ, ο οποίος θα έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα του και θα είναι σε θέση να μπει και να βοηθήσει αμέσως το «τριφύλλι».

Εντός της ημέρας δε, θα ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος επαφών με τους τελικούς υποψηφίους και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες. Σε τέτοιο βαθμό, που ίσως μάλιστα, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου (19/8), να είναι σε θέση ο Παναθηναϊκός να «κλείσει» τον εκλεκτό και να επισπεύσει την άφιξή του στην Ελλάδα.

Τέλος, σε ότι αφορά τον Φάνη Τζανδάρη, η μεταγραφή του είναι «κλειδωμένη» εδώ και μέρες και πιθανότατα μέσα στην Παρασκευή (18/8) θα μεταβεί στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ, για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και να ενταχθεί κι αυτός στις προπονήσεις της ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK