Η Σέλτικ παρακολουθεί τον Κουλιμπαλί!

Από πότε τσεκάρει το "τριφύλλι" της Σκωτίας τον δεξιό μπακ του Παναθηναϊκού, ποιοι άλλοι τον "βλέπουν", ο "παράγοντας" Εμποκού και ποιες είναι οι δικές του σκέψεις. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Η Σέλτικ παρακολουθεί τον Κουλιμπαλί!
kulibali EUROKINISSI

Το ενδιαφέρον της Σέλτικ για τον Ουσμάν Κουλιμπαλί δεν είναι τωρινό. Υπάρχει (και είναι ιδιαίτερα “έντονο” μάλιστα) εδώ και λίγους μήνες. Απ' το τέλος του περασμένου καλοκαιριού, συγκεκριμένα, όταν λίγο πριν το “κλείσιμο” του μεταγραφικού “παραθύρου” υπήρξε μία -διερευνητικού χαρακτήρα- προσέγγιση απ' τους μόνιμους πρωταθλητές Σκωτίας, αλλά ο χρόνος που απέμενε -για να μπει η όλη διαδικασία σε πολύ πιο επίσημες συζητήσεις- ήταν ελάχιστος.

Ο "Κούλι" πάντως εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των "πράσινων" και γι' αυτό το λόγο μάλιστα προγραμματίζονται και σχετικά ταξίδια της Σέλτικ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του σκάουτινγκ, εν όψει Γενάρη. Κι από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά, αφού στο… κάδρο υπάρχει ακόμη κι ένας σύλλογος της Championship, αλλά και η Σταντάρ Λιέγης στην οποία ως γνωστόν, επέστρεψε απ’ το περασμένο καλοκαίρι ο “κολλητός” του στο "τριφύλλι" Ζοσέ-Πολ Εμποκού.

Οι Βέλγοι δε παρακολουθούν εδώ και καιρό τον διεθνή Μαλέζο μπακ, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά (και) ο Σα Πίντο, απ' την εν Ελλάδι θητεία του, ενώ και ο "Πόλο" Εμποκού έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια σ' όλους στην ομάδα.

Δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που εκτιμούν πως τον Ιανουάριο, εφόσον δεν αλλάξει το οικονομικόstatusτου Παναθηναϊκού, ο Κουλιμπαλί θα μπει στη “βιτρίνα” με τους υποψήφιους προς πώληση. Ο παίκτης απ' την πλευρά του δεν έχει μπει σε τέτοιες σκέψεις ακόμη, ωστόσο το μόνο που έχει μεταφερθεί προς τον Παναθηναϊκό απ' τους ανθρώπους του είναι πως εάν υπάρξει κάποια πρόταση που θα καλύπτει τους πάντες, ο ίδιος θα ήθελε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους. Και θα συνεργαστεί απόλυτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Από εκεί και πέρα όμως δεν κλείνει τα μάτια του σε κανένα σενάριο. Όπως τονιζόταν απ' τους δικούς του ανθρώπους, εάν μπορούσαν μέσα τους επόμενους μήνες να προκύψουν οικονομικές “σταθερές” στο "τριφύλλι", ο 28χρονος αμυντικός δεν θα ήταν διόλου αρνητικός ακόμη και να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Αυτό ωστόσο, επί του παρόντος είναι ένα (πολύ) μακρινό σενάριο στην όλη "εξίσωση". Εν αντιθέσει με αυτό της πιθανής πώλησης (το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του '19), ιδίως απ' τη στιγμή που συνεχίζει να ανεβάζει (εκ νέου) τις ποδοσφαιρικές "μετοχές" του στην ποδοσφαιρική αγορά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK