Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν από τον Παναθηναϊκό

Η σύσκεψη κορυφής στον Παναθηναϊκό την Τρίτη οδήγησε σε κατευθύνσεις και αποφάσεις που αφορούν στο ρόστερ.

Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν από τον Παναθηναϊκό
Τριανταφυλλόπουλος-Μπουμάλ-Στραματσόνι-Καρέλης-Μπούρμπος-Παναθηναϊκός

Σχεδόν τρεις ώρες διήρκεσε η σύσκεψη κορυφής του Παναθηναϊκού στα γραφεία του "ΣΚΑΙ", με αντικείμενο τόσο την τρέχουσα κατάσταση της ομάδας μετά από την ήττα από τον Πανθρακικό, όσο και τις ενέργειες για βελτίωση της εικόνας, με προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Τάκης Φύσσας, ο τεχνικός διευθυντής, Λεωνίδας Βόκολος, και ο προπονητής, Αντρέα Στραματσόνι.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο τελευταίος παρέδωσε την έκθεσή του με την αξιολόγηση κάθε ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τα όσα είδε στον 1,5 μήνα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, έκανε τις εισηγήσεις του για τους παίκτες που θα ήθελε να αποχωρήσουν και ανέλυσε τις θέσεις στις οποίες επιθυμεί μεταγραφική ενίσχυση.

Με δεδομένο ότι δεν θα αναχωρήσει για την πατρίδα του κατά την εορταστική περίοδο, οι διεργασίες θα συνεχιστούν και το Σάββατο αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση με τον Βόκολο.

Μπουμάλ, μπακ και μέσος

Η μοναδική ανοιχτή υπόθεση αυτήν τη στιγμή είναι του Ολιβιέ Μπουμάλ του Πανιωνίου, η οποία συζητήθηκε διεξοδικά και συμφωνήθηκε από όλους να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να ολοκληρωθεί.

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ του Τύπου, θα γίνουν προσπάθειες για να υπάρξει προσθήκη δεξιού οπισθοφύλακα, χωρίς, όμως, οι άνθρωποι του συλλόγου να είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν πολλά χρήματα.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να εξεταστούν και κεντρικοί μέσοι με οργανωτικές αρετές, με τον Ιταλό προπονητή να προχωρά σε εισήγηση ορισμένων παικτών που γνωρίζει από τη Serie A.

Ο Καρέλης φέρνει φορ

Οι πωλήσεις στον Παναθηναϊκό κρίνονται αναγκαίες για να αποκατασταθούν εν μέρει τα οικονομικά της ομάδας, από τη φετινή απώλεια 7.000.000 ευρώ του πρόωρου ευρωπαϊκού αποκλεισμού και των όσων έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Νίκος Καρέλης μοιάζει ο παίκτης που μπορεί να φέρει τα μεγαλύτερα έσοδα στην ομάδα, αφού υπάρχει και ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων για την απόκτησή του. Η κοστολόγηση των "πρασίνων" αγγίζει τα 3.000.000 ευρώ, ωστόσο σε περίπτωση που ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και αποχωρήσει, τότε η ομάδα θα χάσει τον πρώτο σκόρερ της με οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι άνθρωποι των "πρασίνων" αποφάσισαν ότι δεν θα μείνει "άδεια" η εμπροσθοφυλακή της ομάδας, με μοναδική λύση τον Μάρκους Μπεργκ, αλλά θα υπάρξει αντικατάσταση του Έλληνα διεθνή φορ, με μέρος των χρημάτων που θα φέρει στα ταμεία.

Αυτοί που θα φύγουν

Ο Χρήστος Μπούρμπος πιθανόν να αποτελέσει τον πρώτο παίκτη της ομάδας που θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Ο δεξιός μπακ δεν έπεισε ούτε τον νέο προπονητή του συλλόγου και εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ενέργειες λύσης της συνεργασίας.

Σε περίπτωση που βρεθεί και αποκτηθεί δεξιός μπακ, τότε περισσεύει ακόμα ένας παίκτης σε αυτήν τη θέση. Ως εκ τούτου, ο Νίκος Μαρινάκης αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός και να υποβιβαστεί ο Γενς Βέμερ σε αναπληρωματικό. Ειδάλλως, ο Γερμανός παραμένει βασικός και ο 22χρονος Έλληνας μπακ απ του, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο των δανεισμών, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να μην βρίσκεται στο Κορωπί μέχρι το καλοκαίρι, ενώ αναζητούνται ομάδες για τους Χρήστο Δώνη, Αλέξανδρο Ταμπάκη, Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο και Γιάννη Σταματάκη, χωρίς να αποκλείεται η αποδέσμευσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Κόβει" το πριμ ο Αλαφούζος

Τα δεδομένα για Μπουμάλ και Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK