Το "παλεύει" για δανεισμό του Ινσούα ο ΠΑΟ!

Σε πρώτο πλάνο ο Αργεντινός αριστερός μπακ της Ουντινέζε με τους "πράσινους" να διαπραγματεύονται την απόκτησή του με δανεισμό και οψιόν αγοράς. Θετικός ο παίκτης που είναι πλέον τρίτη επιλογή στους "φριουλάνι", ως το πρωί του Σαββάτου ξεκαθαρίζει το θέμα, σταντ-μπάι ακόμη μία περίπτωση απ’ τη Serie A.

Το "παλεύει" για δανεισμό του Ινσούα ο ΠΑΟ!

Όπως σας είχε ενημερώσει το Contra.gr από το πρωί της Παρασκευής (18/8), ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να "τρέξει" τις εξελίξεις για την (άμεση) απόκτηση ενός βασικού και όχι "συμπληρωματικού" αριστερού μπακ, προκειμένου να καλύψει το κενό στην αριστερή πτέρυγά του, με το όνομα του Εμάνουελ Ινσούα της Ουντινέζε να είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη επιλογή στην "πράσινη" λίστα.

Μετά από σύσκεψη που είχε με τους συνεργάτες του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προέκρινε την περίπτωση του Αργεντινού (με ισπανικό διαβατήριο) αριστερού μπακ της Ουντινέζε, ο οποίος βρισκόταν στο στόχαστρο του "τριφυλλιού" εδώ και αρκετές εβδομάδες. Συγκεκριμένα, απ’ την περίοδο που οι "πράσινοι" βρίσκονταν σε επαφές με τους "φριουλάνι" για τον Γκαμπριέλ Σίλβα.

Η περίπτωση του 26χρονου Ινσούα επανήλθε λοιπόν πολύ έντονα στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες, αφού ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εκτιμά πως έχει το "πακέτο" για να συμπληρώσει την αριστερή πλευρά, καθώς είναι καλύτερος ανασταλτικά απ’ τον Νίκλας Χουλτ και θα μπορέσει να προσφέρει μεγαλύτερη "ισορροπία", αλλά και την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει τον Σουηδό πιο ψηλά στην αριστερή πλευρά ως χαφ-εξτρέμ. Θέση στην οποία άλλωστε, "έφτιαξε" το όνομά του στη Σουηδία ως παίκτης της Κάλμαρ.

Η περίπτωση του Ινσούα βεβαίως δεν είναι εύκολη, καθώς μολονότι είναι εδώ και καιρό στην transfer list της Ουντινέζε, όντας τρίτη επιλογή στους αριστερούς μπακ, η ιταλική ομάδα (κι εν προκειμένω η οικογένεια Πότσο που τον αγόρασε για λογαριασμό της Γρανάδα τον Ιανουάριο του '15), θέλει να κάνει έστω και μία μικρή "απόσβεση" των 2,5 εκατ. ευρώ που ξόδεψε πριν από 2,5 χρόνια.

Οι αξιώσεις των Ιταλών για άμεση πώληση του Αργεντινού είναι αρκετά υψηλές κι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Ιταλία, σε πρώτη φάση η κουβέντα έχει επικεντρωθεί στην προοπτική του δανεισμού του με οψιόν αγοράς του το προσεχές καλοκαίρι αντί ενός σημαντικού ποσού που ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ. Μάλιστα, στην όλη φόρμουλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο να γίνει "υποχρεωτική" η οψιόν αγοράς του, εάν συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων με το "τριφύλλι".

Την ίδια ώρα η πλευρά του παίκτη είναι ιδιαίτερα θετική στην προοπτική της "μετακόμισης" στην Ελλάδα, αφού ο Ινσούα είναι τρίτη επιλογή στα πλάνα του Λουίτζι Ντελ Νέρι πίσω απ' το αστέρι της U21 της εθνικής Ιταλίας, Τζιουζέπε Πετσέλα (για τον οποίο η Ουντινέζε δαπάνησε 4,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει απ’ την Παλέρμο) και τον Ιρακινό Αλί Αντνάν.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση δεν πρόκειται να τραβήξει πολύ χρονικά, αφού το αργότερο έως το πρωί του Σαββάτου (19/8) -ίσως και αργά το βράδυ της Παρασκευής- η Ουντινέζε αναμένεται να δώσει την τελική της απάντηση προς το "τριφύλλι".

Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το θέμα του Ινσούα, οι "πράσινοι" έχουν έτοιμο "μπακ-απ", με ένα εξίσου "δυνατό" όνομα αριστερού μπακ, ο οποίος -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- αγωνίζεται επίσης στη Serie A.

News 24/7

24MEDIA NETWORK