ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Contra.gr: Βόμβα 1.200.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Σαν να μην έφτανε στον Παναθηναϊκό το πρόστιμο των 100.000 ευρώ για τα έκτροπα στο ντέρμπι των "αιωνίων", αλλά και η τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών (με την υπουργική απόφαση να μην ξεκαθαρίζει εάν ο Παναθηναϊκός εκτίει στο μεταξύ την ποινή του) που ανεβάζουν συνολικά το κόστος της τιμωρίας για την "πράσινη" ΠΑΕ στο μισό εκατομμύριο ευρώ, ένα χαρτί από την ΦΙΦΑ ήρθε να βάλει δυναμίτη στα ταμεία της.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Contra.gr: Βόμβα 1.200.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποιεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι ο Εζεκιέλ Γκονσάλες κέρδισε την σε βάρος της προσφυγή και του επιδικάστηκε συνολικά το ποσό του 1.200.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο "Έκι" μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2008, υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός του όφειλε ένα ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ από τη λύση του συμβολαίου του, ωστόσο η τότε διοίκηση Βαρδινογιάννη κέρδισε την υπόθεση στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ!

Η τότε σχετική ανακοίνωση ανέφερε: "Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ έκανε δεκτή την αίτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά του ποδοσφαιριστή Ε. Γκονζάλες και λύει τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών από τις 14/5/2008 με αποκλειστική υπαιτιότητα του ποδοσφαιριστή" (να σημειωθεί ότι η απόφαση λύσης της συνεργασίας με τον Έκι Γκονσάλες λήφθηκε μετά από το επεισόδιο που είχε με τον τότε προπονητή της ομάδας, Ζοζέ Πεσέιρο, στα πλέι οφ του Μαΐου εκείνης της σεζόν) .

Ο ποδοσφαιριστής έκτοτε δεν άφησε την υπόθεση στη μοίρα της και αξιοποίησε όλα τα πιθανά και απίθανα ένδικα μέσα, έως ότου τελικά όχι μόνο δικαιώθηκε, αλλά του επιδικάστηκε και ποσό που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ και φτάνει το 1.200.000 €!

Τα ερωτήματα για το μέλλον

Από δω και πέρα ξεκινούν τα ερωτηματικά και αποτελούν ρεπορτάζ των επόμενων 24 ωρών. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει την υπόθεση; Οι πληροφορίες λένε πως "ναι". Δεν είναι τελεσίδικη σε ανώτατο βαθμό και θα υποβάλλει έφεση, ανεξαρτήτως εάν η θέση της είναι εξαιρετικά λεπτή εφ' όσον τελεί ήδη υπό την αυστηρή επιτήρηση του Financial Control Panel.

Μπορεί η συγκεκριμένη οφειλή να διαδραματίσει οποιοδήποτε αρνητικό ρόλο στην υπόθεση αδειοδότησης της "πράσινης" ΠΑΕ, όσο τουλάχιστον παραμένει εκκρεμής και την ελεύθερη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Ασφαλώς, στην περίπτωση που η διοίκηση του "τριφυλλιού" αναγνωρίσει την οφειλή και προβεί στον επιτρεπόμενο διακανονισμό με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, αίρονται τα ερωτηματικά. Άλλωστε κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με την οφειλή προς τον Τοτσέ, ο οποίος επίσης δικαιώθηκε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ωστόσο είναι επίσης γνωστό ότι η οικονομική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ λαμβάνει υπ' όψιν της τελεσίδικες αποφάσεις.

Η στάση Βαρδινογιάννη

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αρνητικότατη εξέλιξη, ως θέμα τουλάχιστον δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία" στο στρατόπεδο των "πρασίνων". Πιθανότατα δεν θεωρούσαν δεδομένη την δικαίωση του ποδοσφαιριστή ή σε κάθε περίπτωση δεν περίμεναν ότι ακόμη κι αν συμβεί αυτό το ύψος της οφειλής θα "σκαρφαλώσει" στα 1.200.000 ευρώ.

Ως ενδεχόμενη πάντως εκροή χρημάτων από το "πράσινο" ταμείο είχε συμπεριληφθεί στο φυλλάδιο προκήρυξης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στις 4 Σεπτεμβρίου του 2012, με την υποσημείωση ότι ο "Έκι" διεκδικούσε το ποσό των 1.369.000 ευρώ!

Και βεβαίως μεγαλύτερο ερωτηματικό όλων, αποτελεί η στάση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Εάν δηλαδή θα αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη οφειλή ως τίμημα των διοικήσεών της έως το καλοκαίρι του 2008 (ακολούθησε όπως όλοι θα θυμούνται η πολυμετοχικότητα) και θα προβεί καθ' οιονδήποτε τρόπο στην αποπληρωμή της.

Το βέβαιο είναι ότι τα ήδη στριμωγμένα οικονομικά της "πράσινης" ΠΑΕ δέχονται ένα ακόμη καίριο πλήγμα, σε μία μάλιστα στιγμή που ο σύλλογος προετοίμαζε το δικό του "άνοιγμα", σε μία πιο ευέλικτη οικονομικά μεταγραφική πολιτική εν όψει του καλοκαιριού.

Τα καλύτερα του Contra.gr

Δημήτρης Κριτής: Από αυτούς χάσαμε το πρωτάθλημα

Ζοζέ Μουρίνιο: Ο άνθρωπος που φοβάται το φως

News 24/7

24MEDIA NETWORK