Μάντζιος στο Contra.gr: "Κρίμα για την προσπάθεια των παικτών μου"

Ακόμα και αρκετές ώρες μετά τη λήξη του αγώνα του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ, ο Ακης Μάντζιος δεν είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της βαθμολογικής απώλειες λόγω διαιτητικού λάθους. Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε στο Contra.gr για ότι έγινε στο ματς με τους Κρητικούς αλλά και την εν γένει πορεία της ομάδας του.

Μάντζιος στο Contra.gr: "Κρίμα για την προσπάθεια των παικτών μου"

- Τι συναισθήματα αφήνει μία απόφαση κατά γενική ομολογία λαθεμένη για την ομάδα σας;

"Νομίζω ότι αυτό που έγινε χθες ήταν άδικο. Η ομάδα έκανε μία σοβαρή προσπάθεια να πάρει το ματς, έδειξε διάθεση και πάθος, προηγήθηκε στο σκορ και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Και όμως μια διαιτητική απόφαση άλλαξε το αποτέλεσμα. Στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα υπήρχε πολύς θυμός".

- Εγινε κάποια προσπάθεια να ρωτήσετε το ρέφερι για το τι είδε στη φάση;

"Δεν ξέρω αν έγινε μία τέτοια προσπάθεια και δεν είναι και δική μου δουλειά. Είδε το θυμό στα μάτια και στα λεγόμενα των παικτών μου, ήταν κρίμα για την προσπάθειά τους. Δεν είναι σωστό να σου στερούν τους πόντους με αυτόν τον τρόπο. Διαιτητικά λάθη γίνονται και θα εξακολουθήσουν να γίνονται στο ποδόσφαιρο. Αλλοίμονο. Η δική μας δουλειά στηρίζεται στην προσπάθεια εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Αλλά η φάση είναι τόσο ξεκάθαρη. Είναι πεντακάθαρο το άπλωμα του χεριού, αδιανόητο που δεν το είδε ούτε ο διαιτητής ούτε ο βοηθός".

- Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που προηγείστε στο σκορ και δεν πανηγυρίζετε τη νίκη. Αυτό έχει συμβεί τέσσερις φορές. Μήπως και η ομάδα κάνει κάτι λάθος;

"Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις έφταιγε η έλλειψη συγκέντρωσης όπως στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που έγινε τακτικό λάθος. Στα υπόλοιπα ματς ήταν κάτι διαφορετικό. Στα Χανιά και στον Πλατανιά παίξαμε με παίκτη λιγότερο και αυτό το στοιχείο επηρεάζει τους παίκτες. Και παίξαμε με 10 παίκτες αδικαιολόγητα. Χθες είδαμε τι έγινε".

- Από τη μέχρι στιγμής πορείας σας είστε ευχαριστημένος;

"Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, ναι. Ο Πανθρακικός είναι μία νέα ομάδα, ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι που όλοι οι παίκτες είναι καινούργιοι. Στεκόμαστε νομίζω πολύ καλά από τακτικής πλευράς, παίζουμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, φτιάχνουμε φάσεις. Το κυριότερο είναι ότι διαθέτουμε πλάνο και οργάνωση. Σε κάθε ματς θα εμφανιζόμαστε και καλύτεροι".

- Αλλάζει ο στόχος σας μετά από το θετικό ξεκίνημα;

"Ο στόχος δεν αλλάζει, παραμένει η σωτηρία της ομάδας. Είναι άλλωστε πολύ νωρίς ακόμα και μέσα στη σεζόν θα υπάρξουν πολλά σκαμπανεβάσματα για όλες τις ομάδες. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό από κάποια θέση και έπειτα, οι διαφορές των ρόστερ μικρές και χρειάζεται μεγάλη προσοχή".

- Ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκόα και ΠΑΟΚ. Τι περιμένετε από την ομάδα σας;

"Παίζουμε με δύο πολύ μεγάλες ομάδες αλλά το αγωνιστικό μας πλάνο δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε βαθμούς παίζοντας καλό ποδόσφαιρο χωρίς να αλλοιώσουμε την αγωνιστική ταυτότητά μας".

- Ο Ακης Μάντζιος από την επιλογή να δουλέψει στον Πανθρακικό είναι ευχαριστημένος;

"Υπάρχει καλή χημεία και λειτουργία στο σύνολο αλλά και οικογενειακό περιβάλλον μέσα στα αποδυτήρια. Θα συνεχίσουμε το ίδιο σκληρά, έχουμε δρόμο ακόμα αλλά ευελπιστούμε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK