Στο μυαλό του Ντομίνγκος

Πάνω σε ποια φιλοσοφία έστησε την Μπράγκα ο Ντομίνγκος και η... πασιέντζα που έπρεπε να ρίξει πριν πάρει την απόφαση να εργαστεί στην Σπόρτινγκ.

Στο μυαλό του Ντομίνγκος

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια άφησε το στίγμα του στην Μπράγκα, οδηγώντας την στον τελικό του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στην Σπόρτινγκ, βέβαια, δεν είχε ανάλογη τύχη, αλλά, δεν το βάζει κάτω και, πλέον, ψάχνοντας μία νέα πρόκληση στην καριέρα του οδηγήθηκε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Το προπονητικό παρελθόν του Πορτογάλου τεχνικού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φίλους του ΠΑΟΚ, ώστε να καταλάβουν γιατί ο Ντομίνγκος έχει την δυνατότητα να "κάνει πολλά με λίγα", όπως έχει επισημάνει, άλλωστε, με άρθρο του στην ιστοσελίδα portugoal.net ο δημοσιογράφος Εντουάρντο Γκόμεζ.

Αμυνα από ατσάλι και αντεπιθέσεις

Στην ηλεκτρονική έκδοση της παγκοσμίου φήμης εφημερίδας "guardian" είχε δημοσιευτεί πριν τον τελικό του Europa League με την Πόρτο άρθρο που αποτύπωνε τον τρόπο που έπαιζε η Μπράγκα και πάνω σε ποια φιλοσοφία την "έχτισε" ο Ντομίνγκος, χωρίς να έχει στην διάθεσή του πολλά χρήματα. "Ο Ντομίνγκος Πασιένσια, ο οποίος θα αποχωρήσει από την Μπράγκα μετά τον τελικό του Europa League την Τετάρτη, έχει δημιουργήσει μία ομάδα αντεπιθέσεων. Ο ρυθμός που θα έχουν οι Λίμα και Αλαν είναι το κλειδί. Αμυντικά είναι εξαιρετικά ισχυρή, έχοντας δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ στα οκτώ νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League", γράφτηκε χαρακτηριστικά και γίνεται αντιληπτό πως ο Πασιένσια προσαρμόζει την επιθετική του γραμμή αναλόγως με τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του, αλλά επιθυμεί σε κάθε περίπτωση η αμυντική λειτουργία να αγγίζει το τέλειο.

Οχι στην σκοπιμότητα

Πριν από το παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου στην τρελή κούρσα της Μπράγκα προς τον τελικό του Europa League και ενώ η ομάδα του στο πρώτο ματς στην Ουκρανία είχε αναδειχθεί 1-1 και είχε το πλεονέκτημα κατέστησε σαφές: "Η Μπράγκα δεν θα παίξει για το 0-0", φανερώνοντας την επιθυμία του οι ομάδες του να μην έχουν σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους.

Η... πασιέντζα που δεν έριξε

Εντύπωση προκαλεί άρθρο του Εντουάρντο Γκόμεζ στην ιστοσελίδα portugoal.net πριν ο Ντομίνγκος συμφωνήσει με την Σπόρτινγκ, που ουσιαστικά προέβλεπε τι θα συμβεί αν πήγαινε στην ομάδα της Λισαβόνας, λέγοντας, επί της ουσίας, ότι δεν ήταν έτοιμος για δουλειές σε "λαμπερές" ομάδες και πως είναι καλύτερα γι' αυτόν να χτίζει από το μηδέν.

"Η εξέλιξή του στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο ήταν ραγδαία", σημείωσε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: "Πολλοί επισημαίνουν την δουλειά του Βίλας Μπόας στην Πόρτο, αλλά η παρουσία του Πασιένσια στην Μπράγκα είναι αυτή που πραγματικά έχει εντυπωσιάσει. Ακούγεται ότι θα συμφωνήσει με την Σπόρτινγκ, αναμφίβολα αυτή θα είναι μία μεγάλη κίνηση για την Σπόρτινγκ. Ο Πασιένσια έχει όμως αποδειχθεί ότι είναι ικανός να κάνει πολλά με λίγα. Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι αν ο Ντομίνγκος πρέπει στην παρούσα φάση να πάει στην Σπόρτινγκ.

Η δουλειά στην Σπόρτινγκ είναι πολύ πιο λαμπερή. Αλλά, μαζί με το κύρος έρχεται και πολύ μεγαλύτερη πίεση. Μάλλον πριν προβεί σε τέτοια απόφαση ο Ντομίνγκος χρειάζεται να ρίξει μία... πασιέντζα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK