Το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβονται

Στον αστερισμό του επενδυτή κινείται και πάλι ο ΠΑΟΚ εδώ και αρκετές μέρες. Η επόμενη εβδομάδα θα κρίνει τα πάντα. Η μετατροπή των προθέσεων του Ιβάν Σαββίδη σε πράξεις θα είναι το καθοριστικό σημείο. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.

Το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβονται

Οι αρχές της ερχόμενης εβδομάδας είναι το πιο κρίσιμο και κομβικό χρονικό διάστημα. Εάν ο Ιβάν Σαβίδης χορηγήσει το δάνειο των 2 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τότε, πιθανότατα, θα μιλάμε για την έναρξη μιας νέας εποχής. Εάν αρχίσουν, όμως, πάλι οι αναβολές, όπως στο παρελθόν, κι αυτή η υπόθεση θα τελειώσει άδοξα.

Η χορήγηση του δανείου αρχικά «καίει» τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αφού μ’ αυτά τα χρήματα θα τους δοθεί η δυνατότητα τακτοποίησης των εκκρεμών οικονομικών υποθέσεων και εξασφάλισης της άδειας του Ιουνίου από την ΟΥΕΦΑ.

Έχει συζητηθεί μεταξύ των δυο πλευρών και η νομική φόρμουλα για την διασφάλιση του Σαββίδη, σε περίπτωση που κάτι συμβεί και δεν προχωρήσει στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Θα του παραχωρηθούν προγραμματισμένα έσοδα από (π.χ. από χορηγίες, τηλεοπτικά) της ΠΑΕ την επόμενη χρονιά ισόποσης αξίας.

Η διοίκηση του Ζήση Βρύζα έχει αξιολογήσει ως πολύ αξιόπιστο συνομιλητή τον Σαββίδη και ελπίζει πως θα ολοκληρωθεί σύντομα και η χορήγηση του δανείου σε πρώτη φάση, αλλά και η αγορά των μετοχών από τον ομογενή επιχειρηματία και πολιτικό μόλις αρχίσει η νέα αύξηση κεφαλαίου στις 14 Μαϊου.

Ο Βρύζας, όμως, θέλει ό,τι είναι να γίνει να γίνει γρήγορα. Και για λόγους οικονομικού προγραμματισμού για το εγγύς μέλλον και για λόγους αποφυγής μιας θολής κατάστασης που θα κρατάει σε αγωνία τον κόσμο και στο τέλος θα τον απογοητεύσει οικτρά.

Επειδή η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται σαν φάρσα είναι επιφυλακτικοί και ο Βρύζας και οι συνεργάτες του. Περιμένουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας την υλοποίηση των υποσχέσεων του Σαββίδη. Η προεργασία ολοκληρώθηκε, επί πολλές μέρες οικονομικοί και νομικοί του σύμβουλοι μελετούσαν τα στοιχεία της ΠΑΕ στην Τούμπα και τα μετέφεραν πρόσφατα στην Ρωσία. Άρα, πλέον, εισερχόμαστε στο στάδιο των πράξεων.

Όσον αφορά την περίπτωση του Γιάννη Καμπάνη, αυτή μετά την κατάθεση της εγγυητικής τραπέζης φαίνεται πως ατονεί. Δεν έχει κάνει ακόμα ούτε τους τυπικούς ελέγχους στα βιβλία της ΠΑΕ και είναι αποστασιοποιημένος τις τελευταίες μέρες.

Συμπερασματικά, χρειάζεται λίγο υπομονή ακόμα και όλα θα φανούν από βδομάδα. Το χρήμα και βήχας δεν κρύβονται…

News 24/7

24MEDIA NETWORK