Ρότσα... ελπίδας

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο και με το 2-0 σε βάρος του ΠΑΟΚ έστειλε μήνυμα ελπίδας.

Ρότσα... ελπίδας
rotsa.jpg INTIME SPORTS

Έπρεπε να φτάσουμε στην 11η αγωνιστική, στα μέσα Νοεμβρίου για έχουμε μια πειστική εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό. Ο Φερέιρα έφυγε, καθυστερημένα όπως φάνηκε από το πρώτο δείγμα και ήρθε ο νέος προπονητής για να δούμε επτέλους μια καλή εμφάνιση. Ο Ρότσα δεν έχει το μαγικό ραβδάκι και οι μέρες ήταν λίγες για μεγάλες αλλαγές. Απλά η ομάδα είχε πλάνο και σχέδιο στο παιχνίδι της. Κοινώς έκανε τα αυτονόητα για να θυμηθούμε την δήλωση του Κατσουράνη στο Μάριμπορ περί του αντιθέτου στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ρότσα... ελπίδας
alafouzos.jpg INTIME SPORTS

Ο Αλαφούζος που μαθαίνει...

Από τότε έπρεπε να είχε φύγει ο Φερέιρα. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα και μάλιστα με το βαρύ 3-0 από τη Μάριμπορ στη Σλοβενία, λίγες ημέρες μετά το 1-0 με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Ο Γιάννης Αλαφούζος που δεν έχει ποδοσφαιρική πείρα και μαθαίνει τώρα, πίστεψε σε έναν προπονητή που δεν είχε να προσφέρει κάτι άλλο. Έστω και αργά, έγινε η αλλαγή στον πάγκο και πλέον υπάρχει μια ελπίδα για τον Παναθηναϊκό στο αγωνιστικό κομμάτι υπό το βάρος του κινδύνου για χρεοκοπία στο οικονομικό σκέλος.

Ρότσα... ελπίδας
sisoko.jpg INTIME SPORTS

Ο Σισοκό στον άξονα...

Η τρίτη θητεία του Ρότσα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Καθαρή νίκη με 2-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που συνδυάστηκε από καλή εμφάνιση. Το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζουμε είναι η χρησιμοποίηση του Σισοκό στον άξονα. Ποιοτικός παίκτης που διαθέτει κάθετη πάσα, κάτι που λείπει πάρα πολύ από το παιχνίδι της ομάδας. Δεύτερο στοιχείο η πίεση των παικτών ψηλά προκειμένου να κερδίσουν και πάλι την κατοχή της μπάλας. Είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός του Ρότσα θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των ακραίων παικτών του και να αποκτήσει αυτοματισμούς στο παιχνίδι του. Παράλληλα υπήρξε δουλειά στον ψυχολογικό τομέα, οι παίκτες έδειξαν απελευθερωμένοι και μετά από πολύ καιρό είδαμε χαμόγελα στα αποδυτήρια.

Ρότσα... ελπίδας

Τα 8 ματς και τα περιθώρια βελτίωσης...

Ασφαλώς θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια και σίγουρα η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το ζητούμενο είναι ένα σερί νικών για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα μέχρι τη διακοπή για τα Χριστούγεννα. Πλατανιάς και Πανιώνιος εκτός έδρας, Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ και Βέροια εκτός για το πρωτάθλημα. Μάριμπορ την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ και Τότεναμ στο Λονδίνο για το Europa League και τα δύο ματς με την Προοδευτική για το κύπελλο. Δηλαδή 8 ματς σε διάστημα 4 εβδομάδων.

Ρότσα... ελπίδας

Το ντέρμπι γοήτρου με τον Ολυμπιακό

Οι "πράσινοι" καλούνται να προχωρήσουν με νίκες στο πρωτάθλημα, ιδιαίτερα στο ντέρμπι γοήτρου με τον Ολυμπιακό στις 9 Δεκεμβρίου για να ανέβουν στη βαθμολογία από την 6η θέση που βρίσκονται τώρα, να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για πρόκριση στο Europa League (θυμίζω ότι πρέπει να νικήσουν Μάριμπορ-Τότεναμ και να μην κερδίσουν οι Άγγλοι την Πέμπτη στη Ρώμη τη Λάτσιο για να προκριθούν) και τέλος το κύπελλο πρέπει να αποτελέσει βασικό στόχο. Ένας τίτλος μένει στην ιστορία.

Διαβάστε ακόμη:

Ρότσα: "Είδα κόσμο με χαμόγελο"

Σαλπιγγίδης: "Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε"

Ζέκα: "Για τους οπαδούς και τον Φερέιρα"

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK