Επιδόθηκε το βούλευμα για την κάρτα Υγείας, σε δίκη ο Γκιρτζίκης

Παρελθόν απ' την προεδρία της ΕΠΟ αναμένεται να αποτελέσει εντός των επόμενων 15 ημερών ο Γιώργος Γκιρτζίκης, καθώς η ΓΓΑ κοινοποίησε την Παρασκευή (26/08) το αμετάκλητο βούλευμα για την κάρτα Υγείας.

Επιδόθηκε το βούλευμα για την κάρτα Υγείας, σε δίκη ο Γκιρτζίκης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Γιώργου Γκιρτζίκη απ' την προεδρία της ΕΠΟ άρχισε την Παρασκευή (26/08), καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κοινοποίησε το αμετάκλητο βούλευμα 1445/2016 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που αφορά στην υπόθεση της "Κάρτας Υγείας", βάσει του οποίου παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις (απιστία) 31 άτομα μεταξύ των οποίων μέλη της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο

Έτσι, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής καλεί εντός 15 ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος, να συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΠΟ, ώστε να οδηγηθούν εκτός της Ομοσπονδίας ο Γιώργος Γκιρτζίκης και τα υπόλοιπα μέλη που είναι κακουργηματικά κατηγορούμενοι.

Ως εκ τούτου ο Γκιρτζίκης δεν μπορεί να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ απέναντι στον Βαγγέλη Γραμμένο.

H ανακοίνωση της ΓΓΑ:

Επιδόθηκε σήμερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το αμετάκλητο βούλευμα 1445/2016 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που αφορά στην υπόθεση της "Κάρτας Υγείας", βάσει του οποίου παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις (απιστία) 31 άτομα μεταξύ των οποίων μέλη της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο.

Το αμετάκλητο βούλευμα επιδόθηκε σήμερα με δικαστικό επιμελητή. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. πρέπει να εκδοθούν εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Με βάση την προκαταρκτική εξέταση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και του πορίσματος που συνέταξε η επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Αγγελική Κουρινιώτη, μεταξύ 27 Μαΐου 2005 και 28 Μαρτίου 2013 οι 23 πρώην και νυν άνθρωποι της ΕΠΟ οδήγησαν τα ταμεία της Ομοσπονδίας σε "ζημία συνολικού ποσού 29.037.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ".

Η ΕΠΟ είχε συνάψει σύμβαση έργου με την εταιρία "PC Systems", ώστε να γίνει υποχρεωτικός ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, μετά από μία σειρά ξαφνικών θανάτων παικτών που αγωνίζονταν κατά κύριο λόγο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η συμφωνία περιελάμβανε τη χρήση λογισμικού προγράμματος τηλεϊατρικής, που αφορούσε ένα κεντρικό και ένα περιφερειακό σύστημα, αλληλένδετα μέσω διαδικτύου, σε κάθε μία από τις 53 Ενώσεις μέλη της ΕΠΟ, και στα οποία θα αποθηκεύονταν τα ιατρικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών μετά από τον έλεγχο του αρχιάτρου.

Αν και κανονικά θα έπρεπε να γίνουν πάνω από 1.500.000 εξετάσεις ποδοσφαιριστών στο επίμαχο χρονικό διάστημα, τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα είναι μόλις 15.500.

Η ΕΠΟ ανανέωσε τη σύμβαση στις 19 Φεβρουαρίου 2010, παρότι δεν υπήρχε κανονική χρήση του λογισμικού και τρία χρόνια αργότερα την κατήγγειλε.

Τα 23 πρώην και νυν στελέχη της Ομοσπονδίας κατηγορούνται για ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Δίωξη για απιστία έχει ασκηθεί και σε οκτώ στελέχη της "PC Systems".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκδόθηκε το βούλευμα για Γκιρτζίκη

News 24/7

24MEDIA NETWORK