Ο αρχισκόρερ Γκέκας και οι... άλλοι

Την προσφορά που μπορούν να έχουν οι Σαμαράς, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου και Χριστοδουλόπουλος στο προσεχές EURO "ζυγίζει" η ιστοσελίδα bleacherreport.com. Στο κείμενο τονίζεται πως η Εθνικής Ελλάδας ποτέ δεν διέθετε "επιθεση λαίλαπα", ότι αποδεδειγμένα ο Γκέκας μπορεί να κάνει ζημιά στις αντίπαλες άμυνες, ενω επισημαίνεται πως η αντίληψη που υπάρχει ότι θα "κάτσει πίσω και θα παίξει άμυνα" δεν θα γίνει πράξη επί Σάντος.

Ο αρχισκόρερ Γκέκας και οι... άλλοι
INTIME SPORTS

"Η Ελλάδα έχει ένα αποδεδειγμένα αξιόπιστο σκόρερ, τον Φάνη Γκέκα", γράφεται αρχικά. "Αυτό, βέβαια, δεν είναι αρκετό. Οι Γιώργος Σαμαράς, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Αθανασιάδης θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για αυτή την ομάδα. Ο Σαμαράς μπορεί να μετράει 51 εμφανίσεις με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, αλλά έχει σκοράρει επτά φορές. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το μέγεθος και την ικανότητα του και να πετύχει περισσότερο στις ευκαιρίες που θα του δοθούν".

Σε εκείνο το σημείο γίνεται αναφορά στην παρουσία του Αθανασιάδη στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ και το γεγονός πως ο Σαλπιγγίδης, παρά το ότι έχει σκοράρει σημαντικά γκολ για την Ελλάδα, σε 54 εμφανίσεις βρήκε δίχτυα μόλις έξι φορές.

"Ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος έχει σκοράρει σημαντικά γκολ για την Ελλάδα, επίσης δεν βρίσκει συχνά το πίσω μέρος των διχτύων. Σε 54 εμφανίσεις μετράει μόλις έξι γκολ. Ο Σαλπιγγίδης εξετάζεται σαν τον παίκτη που θα τρέξει για να μαζέψει μακρινές μπαλιές.

Ο Αθανασιάδης, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε αξιόπιστο σκόρερ για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια, έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις του την κλήση του στην Εθνική ομάδα. Έχει σημειώσει 10 γκολ σε 24 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός στο παιχνίδι εναντίον της Τότεναμ που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να προχωρήσει στη νοκ-άουτ φάση του Europa League".

Ενώ για τους Μήτρογλου και Χριστοδουλόπουλο τονίζεται: "Ο Σάντος μπορεί επίσης να ποντάρει στον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος αγωνίζεται στον Ατρόμητο. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού έχει σκοράρει αρκετές φορές στο Champions League πριν πέσει σε... δυσμένεια στον Ολυμπιακό.

Πρόσφατα προστέθηκε στην ομάδα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στην Εθνική μετά από μακρά απουσία. Ο Λάζαρος φαίνεται να είναι ακόμα ένας παίκτης ποιότητας και ο Σάντος μπορεί να τον καλέσει για να εισαγάγει στο παιχνίδι ένα διαφορετικό ρυθμό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK