H FIFA "τελειώνει" την ΕΠΟ

Ο Κώστας Κουτσοκούμνης πήρε το μέρος του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Νόμοι του Κράτους είναι υπεράνω του καταστατικού κάθε Ομοσπονδίας.

H FIFA "τελειώνει" την ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο πλευρό της Πολιτείας τελειώνοντας ουσιαστικά τον Γιώργο Γκιρτζίκη από την προεδρία της ΕΠΟ τάχθηκε ο Κώστας Κουτσοκούμνης. Ο εκπρόσωπος της FIFA δεν ήταν ξεκάθαρος στα λεγόμενα του, ωστόσο η τοποθέτηση που έκανε αυτό δείχνει.

"Οι νόμοι κάθε κράτους είναι πάνω από το καταστατικό κάθε ομοσπονδίας" ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που είπε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη συνάντηση του με τον Σταύρο Κοντονή.

Αυτό που απορρέει από τα λεγόμενα του εκπροσώπου της FIFA είναι εντός 15 ημερών ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκης, ο αναπληρωτής Ευ. Τοπολιάτης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γ. Καραμελίδης, ο β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Μαζαράκης και τα μέλη του Δ.Σ. Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Προύντζος θα πρέπει επειδή είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κάρτας υγείας να αποχωρήσουν από το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Είτε με παραίτηση είτε με διαπιστωτική πράξη του Γ.Γ.Α. Ιούλιου Συναδινού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένονται αλλαγές στην ΚΕΔ της οποίας η σύνθεση σύμφωνα με απαίτηση της FIFA θα αποτελείται από Έλληνες πρώην διεθνείς διαιτητές και ξένους με εμπειρία στον χώρο, ενώ πιθανότατα θα προκύψουν αλλαγές και στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ θέμα το οποίο είχε προκαλέσει πολλές τριβές στη σχέση της Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εάν η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα προκύψει από τις προγραμματισμένες για την 1η Οκτωβρίου εκλογές ή από ορισμό διοικούσας επιτροπής για έναν χρόνο, αποτελούμενη από προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Το κλιμάκιο των εκπροσώπων της FIFA θα συναντηθεί αύριο (30/8) με τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League και θα αποχωρήσει από τη χώρα μας. Στην περίπτωση που όλα τα ανωτέρω υλοποιηθούν και αλλάξει η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ θεωρείται δεδομένο ότι ο Σταύρος Κοντονής θα άρει την απόφαση του για αναβολή του πρωταθλήματος και η Super League πιθανότατα θα ξεκινήσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (10-11/9).

Αρχικά, εξερχόμενος από το γραφείο του Σταύρου Κοντονή ο Κώστας Κουτσοκούμνης τόνισε: "Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ απαιτείται αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος".

Στη συνέχεια αναφερόμενος για το μέλλον των έξι μελών της ΕΠΟ που κατηγορούνται για την υπόθεση της κάρτας υγείας είπε: "Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα, είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται μετά στις περιπτώσεις που κάποιος κατηγορείται και υπάρχει και το καταστατικό που προβλέπει τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος".

Τέλος, για το κομμάτι της διαιτησίας δήλωσε: "Η διαιτησία είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στις συζητήσεις με τη ΕΠΟ και τις ομάδες. Θα τα πούμε αύριο, υπομονή 24 ώρες. Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοντονής: "Το πρωτάθλημα αρχίζει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα"
Υπό εποπτεία των FIFA, UEFA η ΚΕΔ

News 24/7

24MEDIA NETWORK