O Παυλίδης μιμήθηκε τον... Βαμβακούλα (VIDEOS)

Με αφορμή το ιδιαίτερο στιγμιότυπο που έλαβε χώρα στον αγώνα της Βέροιας με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με πρωταγωνιστή τον άσο των γηπεδούχων, Χαράλαμπο Παυλίδη, ο οποίος αποσόβησε δικό του (!) γκολ με το χέρι, το Contra.gr θυμάται δύο παρόμοιες περιπτώσεις του παλαίμαχου αμυντικού, Νίκου Βαμβακούλα.

O Παυλίδης μιμήθηκε τον... Βαμβακούλα (VIDEOS)

Η αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου βρισκόταν στο 24ο λεπτό, όταν ο Παυλίδης πέρασε την μπάλα πάνω από τον Βαγγέλη Πίτκα κι ετοιμαζόταν να χριστεί σκόρερ.

Τελικά, λίγα εκατοστά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ο επιθετικός της Βέροιας σταμάτησε την πορεία προς το τέρμα με το χέρι του (!) και την έστειλε εκτός εστίας, με τον διαιτητή, όπως είναι λογικό, να του δείχνει την κίτρινη κάρτα.

Δείτε τη φάση στο 00:19

Δύο παρόμοια στιγμιότυπα είχαν συμβεί στο παρελθόν με πρωταγωνιστή τον Νίκο Βαμβακούλα, ο οποίος με τις εν λόγω ενέργειες έγραψε... ιστορία!

Το πρώτο συμβάν συνέβη σε ένα ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού την αγωνιστική περίοδο 1983-84. Ο αγώνας ήταν 1-1 λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, όμως ο Βαμβακούλας με μία απερίσκεπτη ενέργεια σήκωσε το χέρι του μέσα στην μεγάλη περιοχή, βρίσκοντας την μπάλα, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Θωμάς Μαύρος, χαρίζοντας τη νίκη με 2-1 στην "Ένωση".

Η δεύτερη φάση συνέβη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1988, όταν ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού. Η αψυχολόγητη ενέργειά να σηκώσει και πάλι το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κερδίσει πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Φούνες, δίνοντας το προβάδισμα στους "ερυθρόλευκους" με 2-1. Τελικά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο με 4-3 στα πέναλτι (2-2 κ.α και παράταση).

Δείτε το στιγμιότυπο στο 1:51

Καθώς και τις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης:

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σταμάτησε δικό του γκολ με το χέρι! (PHOTOS+VIDEO)

Πέρασαν Βέροια και Απόλλων

News 24/7

24MEDIA NETWORK