Τσακογιάννης: "Ήθελα να ντοπάρω τους παίκτες μου και να "κοιμίσω" τους αντιπάλους"

Εξηγήσεις για όσα κατηγορείται έδωσε μέσα από τη φυλακή των Τρικάλων ο Γιώργος Τσακογιάννης.

Τσακογιάννης: "Ήθελα να ντοπάρω τους παίκτες μου και να "κοιμίσω" τους αντιπάλους"

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηλιούπολη, με δηλώσεις του στο "dikisports.blogspot.com", υποστήριξε πως τα λεγόμενά του είχαν σκοπό να αφυπνίσουν τους παίκτες του και παράλληλα να παραπλανήσουν τους αντιπάλους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Βαγγέλη Μαρινάκη, Νικόλα Πατέρα, Αλέξη Κούγια και Γιώργο Βαρούχα.

Αναφερόμενος στους διαλόγους που είχε με τους παίκτες του είπε: " Όταν λέω στους παίκτες "παίξτε live στοίχημα για να πληρωθείτε", δεν εννοούσα "για να πληρωθείτε τους μισθούς σας", αλλά για να πληρωθείτε από το στοίχημα. Υπήρχε μια εταιρεία, η "Starlotto", με την οποία είχα σχέση μόλις για 2-3 μήνες. Δεν προέτρεπα τους παίκτες της Ηλιούπολης να έχουν μειωμένη απόδοση, αλλά να κερδίζουν τους αντιπάλους και παράλληλα να κερδίζουν από το στοίχημα. Αν προσέξετε τις συνομιλίες προσπαθώ να ντοπάρω τους παίκτες της Ηλιούπολης ή να κοιμίσω τους αντιπάλους. Τα λόγια μου είναι παραπλανητικά".

Σχετικά με την περίπτωση του Νίκου Παντέλη τόνισε: " Είπα ότι πρέπει να πάρει τα χρήματα του από τον Εθνικό Αστέρα, ο οποίος του τα χρωστούσε. Και μάλιστα δεν τον πήρα προπονητή για να μην νομίσουν ότι κάνουμε μαϊμουδιές. Ακούγεται καθαρά αυτό".

Ερωτηθείς για τους Πατέρα-Βαρούχα και Μαρινάκη απάντησε: " Αυτό που λέω για Πατέρα-Βαρούχα, ήταν μία πληροφορία μου. Εμαθα ότι βοήθησαν τον Κούγια μέσω του διαιτητή Καλογερόπουλου. Τον Μαρινάκη δεν τον γνωρίζω. Όταν λέω στον δημοσιογράφο Χήτο ότι ο Κούγιας που έχει ακάλυπτες επιταγές "ας τις πληρωθεί από τον Μαρινάκη", το λέω ειρωνικά. Δηλαδή ότι δεν πρόκειται να τις πληρωθεί ποτέ".

Για το δικηγόρο Παναγόπουλο είπε: " Ο δικηγόρος Παναγόπουλος που διώκεται ως επίορκος, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε. Ισα-ισα που ήταν αντίδικος μου και στο τηλεφώνημα γίνεται μια συνηθισμένη διαπραγμάτευση".

Αναφερόμενος στον Αλέξη Κούγια τόνισε: " Ο Κούγιας πήρε τις μετοχές της Παναχαίκής από τον Μακρή χωρίς να του δώσει ούτε ένα ευρώ. Έβγαινε στην τηλεόραση και με συκοφαντούσε. Κακώς δεν βγήκα τότε να του απαντήσω, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά".

Ο Γιώργος Τσακογιάννης έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: " Δεν είμαι βαρυποινίτης, όπως γράφουν κάποιοι. Κατηγορήθηκα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και αθωώθηκα. Έχω μόνο απαλλακτικά βουλεύματα. Κάποιοι δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη. Δεν καταλογίζω καμία απολύτως πρόθεση στην κυρία Παπανδρέου, τη σέβομαι, αλλά να δείτε ότι το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει και στην Πειθαρχική Επιτροπή, όπου επιθυμώ να παραστώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK