Σοκ για Ρόμα και Φιορεντίνα, άνετη πρόκριση για τη Γιουβέντους

Με πρωταγωνιστή τον Σιμόνε Τζάτζα, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, η Γιουβέντους επικράτησε με 4-0 της Τορίνο και εξασφάλισε το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Γκολάρα ο Πογκμπά, αποκλείστηκαν Ρόμα και Φιορεντίνα.

Σοκ για Ρόμα και Φιορεντίνα, άνετη πρόκριση για τη Γιουβέντους

Γιουβέντους - Τορίνο 4-0

Σοκ για Ρόμα και Φιορεντίνα, άνετη πρόκριση για τη Γιουβέντους

Σε αντίθεση με τις Ρόμα και Φιορεντίνα που έμειναν εκτός της συνέχειας του Κυπέλλου Ιταλίας, η Γιουβέντους δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Τορίνο, την οποία νίκησε με 4-0, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 28' ο Τζάτζα, ο οποίος από παραλίγο... μοιραίος (στο 25' "φλέρταρε" με την αποβολή) εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή για την ομάδα του. Μετά από ωραία σέντρα του Μοράτα από αριστερά, ο 24χρονος "τρύπησε" την άμυνα της Τορίνο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 51' o ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Αλέγκρι, για να έρθει στο 73΄ο Ντιμπαλά και να "κλειδώσει" τη νίκη - πρόκριση "γράφοντας" το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε εντυπωσιακά ο Πογκμπά στο 82' με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι συνθέσεις

Γιουβέντους: Νέτο, Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, κεντίρα, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Σάντρο, Τζάτζα, Μοαράτα.

Τορίνο: Ιτσάζο, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι, Πέρες, Ακουά, Γκάτσι, Μπαζέλι, Μολινάρο, Λόπες, Μπελότι.

"Σφαλιάρα" για τη Ρόμα

"Σφαλιάρα" για τη Ρόμα στο Κύπελλο! Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τον Κώστα Μανωλά και τον τραυματία Βασίλη Τοροσίδη, ηττήθηκε από την Σπέτσια στην διαδικασία των πέναλτι και έμεινε εκτός των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Οι Ρωμαίοι δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικής Σπέτσια ούτε στην κανονική διάρκεια, στο φινάλε της οποία ο Ουτσάν είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη πρόκριση στην ομάδα του, αλλά ούτε και στην παράταση με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στα πέναλτι.

Εκεί, οι Πιάνιτς και Τζέκο αστόχησαν στις δύο πρώτες εκτελέσεις, οι παίκτες των φιλοξενούμενων ευστόχησαν τέσσερις φορές από την άσπρη βούλα και ως κ τούτου η Ρόμα αποχαιρέτισε νωρίς για τα δεδομένα της το Κύπελλο.

Η σύνθεση της Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Μάικον, Καστάν, Ρίντιγκερ, Έμερσον (79' Ντιν), Βενκέρ (64' Ντε Ρόσι), Πιάνιτς, Σαλίχ Ουτσάν, Σαλάχ, Ιτούρμπε (60' Φλορέντσι), Τζέκο.

Εκτός και η Φιορεντίνα

Μετά τη Ρόμα, εκτός των προημιτελικών του Κυπέλλου έμεινε και η Φιορεντίνα, η οποία ηττήθηκε στην έδρα της με 1-0 από την Κάρπι, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας της Serie A.

Η ομάδα του Πάολο Σόουζα ήταν αυτή που είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες στο "Αρτέμιο Φράνκι", ωστόσο στο 76' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με ωραία ατομική προσπάθεια από τον Αντόνιο Ντι Γκαούντιο. Η Φιορεντίνα δεν κατάφερε ποτέ να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Κυπέλλου.

Η σύνθεση της Φιορεντίνα: Σέπε, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Τόμοβιτς, Αστόρι, Μπάντελ, Βεσίνο (79' Τζουζέπε Ρόσι), Μπερναρντέσκι, Πασκουάλ (55' Μάρκος Αλόνσο), Κάλινιτς, Μπαμπακάρ, Ρέμπιτς (46' Ίλιτσιτς).

Το πρόγραμμα της φάσης των 16

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Τζένοα - Αλεσάντρια 1-1 (1-2 παρ.)

Ίντερ - Κάλιαρι 3-0

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

Ρόμα - Σπέτσια 0-0 (2-4 πεν.)

Φιορεντίνα - Κάρπι 0-1

Νάπολι - Βερόνα 3-0

Γιουβέντους - Τορίνο 4-0

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

17:00 Λάτσιο - Ουντινέζε

22:00 Σαμπντόρια - Μίλαν

News 24/7

24MEDIA NETWORK