Κυπελλούχος η Λάτσιο, 1-0 τη Ρόμα

Στον τελικό της αιώνιας πόλης η Λάτσιο νίκησε 1-0 τη Ρόμα με το γκολ του Σέναντ Λούλιτς στο 71' και μαζί με τον τίτλο της κυπελλούχου πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League. Εκτός Ευρώπης οι "τζιαλορόσι". Αποβλήθηκε από τον... πάγκο ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Κυπελλούχος η Λάτσιο, 1-0 τη Ρόμα

Η Λάτσιο ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του 6ου Κυπέλλου της ιστορίας της, αφήνοντας εκτός Ευρώπης τη "μισητή" Ρόμα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Σέναντ Λούλιτς απείλησε με σουτ εκτός περιοχής (στο 4') και ο Μίροσλαβ Κλόζε με κεφαλιά (στο 35' - απέκρουσε ο Μπόγκνταν Λόμποντ), ενώ από πλευράς "τζιαλορόσι" ο Ματίας Ντέστρο άγγιξε το γκολ στο 45ο λεπτό (κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Φεντερίκο Μαρκέτι).

Κυπελλούχος η Λάτσιο, 1-0 τη Ρόμα

Μετά από την ανάπαυλα, το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν σαφώς πιο πλούσιο, αφού ο ρυθμός του αγώνα έγινε πολύ γρήγορος και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες αυξήθηκαν σημαντικά.

Στο 68ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Στέφανο Μάουρι, ο Κλόζε δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας του Λόμποντ, τρία λεπτά αργότερα όμως, έπειτα από νέο γύρισμα του Αντόνιο Καντρέβα, ο Λόμποντ δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Λούλιτς άνοιξε το σκορ προ κενής εστίας.

Η Ρόμα, η οποία απείλησε δύο φορές πριν από το γκολ, άγγιξε την ισοφάριση στο 73ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του μέτριου Φραντσέσκο Τότι, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, βρήκε στον Μαρκέτι και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία των "τζιαλορόσι" για ισοφάριση.

Ρόμα: Λόμποντ, Μπουρδίσο, Μπαλτζαρέτι (76' Οσβάλντο), Λεάντρο Καστάν, Μαρκίνιος, Ντε Ρόσι, Μπράντλεϊ, Μαρκίνιο (83' Ντοντό), Τότι, Λαμέλα, Ντέστρο

Λάτσιο: Μαρκέτι, Μπιάβα, Κονκό, Ράντου, Τσάνα, Λεδέσμα (54' Μάουρι), Ερνάνες (84' Γκονσάλες), Καντρέβα, Λούλιτς, Ονάζι, Κλόζε

Το live του αγώνα

Σε ρυθμούς twitter

Κυπελλούχος η Λάτσιο, 1-0 τη Ρόμα

# Η άλλη όψη του τελικού... Αυτά είναι μερικά από τα φονικά αντικείμενα που κατέσχεσε η ιταλική αστυνομία πριν από τη σέντρα.

# Ο ευρισκόμενος στον πάγκο Παναγιώτης Ταχτσίδης αποβλήθηκε στο 90ό λεπτό επειδή επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή της αναμέτρησης. Στα 10 από τα τελευταία 12 Derby della Capitale τουλάχιστον ένας παίκτης έχει πάρει πρόωρα την άγουσα για τα αποδυτήρια.

# Ο Σένταντ Λούλιτς σκόραρε για πρώτη φορά επί της Ρόμα και για μόλις τρίτη φορά στις εφετινές εγχώριες διοργανώσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK