13η αγ.: Πάρτι της Μίλαν στα 101 του Ιμπραΐμοβιτς

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έφθασε τα 101 γκολ στο Καμπιονάτο και η Μίλαν πέρασε ένα ήσυχο βράδυ (4-0) με αντίπαλο την Κιέβο, μένοντας στο -1 από την κορυφή. Νωρίτερα η Ίντερ απέδρασε στο τέλος (0-1) από την έδρα της Σιένα.

AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (C) celebrates with teammates after scoring during the Italian Serie A football match between AC  Milan and Chievo on November 27, 2011 at San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)
AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (C) celebrates with teammates after scoring during the Italian Serie A football match between AC Milan and Chievo on November 27, 2011 at San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Από το πρώτο μέρος η Μίλαν έδειξε ότι έχει άγριες κόντρα στην Κιέβο. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς απείλησε από νωρίς και μόλις στα 50 πρώτα δευτερόλεπτα είχε δοκάρι. Οι πρωταθλητές πήραν προβάδισμα μόλις στο 7’ με σουτ του Σίλβα έξω από την περιοχή. Στο 16ο ο Ιμπραΐμοβιτς τελικά δικαιώθηκε και πανηγύρισε το 100ό του γκολ σε 196 παιχνίδι στο Καμπιονάτο. Η νίκη των γηπεδούχων πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 33’ με σκόρερ τον Πάτο, με το 45λεπτο σόου να ολοκληρώνεται στο 44’, όταν ο Βραζιλιάνος κέρδισε πέναλτι από τον Λουτσιάνο και ο Ιμπραϊμοβιτς ευστόχησε για να κάνει το 4-0. Στην επανάληψη οι "ροσονέρι" έριξαν ρυθμό, είχαν ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα γκολ, αλλά μάλλον αποφάσισαν να φερθούν ευγενικά στην ομάδα από τη Βερόνα.

Με γκολ του Λουκ Καστάινιος στο 90’ η Ίντερ απέδρασε από την Τωσκάνη και πήρε μία νίκη που θα την βοηθήσει αγωνιστικά και βαθμολογικά. Οι "νερατζούρι" του Κλαούντιο Ρανιέρι αναζητούσαν την 4η εφετινή τους νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σιένα. Όντες αήττητοι στα τελευταία 14 παιχνίδια με το σύλλογο της Τωσκάνης κινδύνευσαν στο πρώτο μέρος, όταν και παρουσίασαν μέτρια εικόνα. Με την έναρξη της επανάληψης ο Ρανιέρι έβαλε στον αγώνα τους Όμπι και Καστάινιος αντί των Σάρατε, Άλβαρες. Η δικαίωση άργησε να έρθει, αλλά έστω και στο 90’ ο Ολλανδός πήρε την πάσα του Μότα και χάρισε στην ομάδα του το 2ο εφετινό εκτός έδρας τρίποντο. Η αποβολή του Μπριέντσα στη συνέχεια "κλείδωσε" το τρίποντο για τους Μιλανέζους.

Η Παλέρμο ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, αφού για 6η φορά στην εφετινή περίοδο αξιοποίησε τη δύναμη που της δίνει η έδρα της. Οι Σικελοί επεφύλασσαν δυσάρεστη υποδοχή στον πρώην τεχνικό τους Ντέλιο Ρόσι και με γκολ του Μίκολι στο 21’ προηγήθηκαν της Φιορεντίνα. Οι "βιόλα" είχαν δοκάρι στο 70’ με τον Νατάλι και τρία λεπτά αργότερα ο Ίλισιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο Ιταλός της Φιορεντίνα αποβλήθηκε στο 89’ και το 6Χ6 της Παλέρμο στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" γιορτάστηκε δεόντως.

Τον κίνδυνο της απόλυσης από την Τζένοα αντιμετωπίζει πλέον ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Η ήττα από την Τσεζένα ίσως του στοιχίσει τη θέση του, αφού η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του είναι δεδομένη. Η δεύτερη εφετινή νίκη για τους γηπεδούχους ήρθε με ισάριθμα γκολ του Άντριαν Μούτου στο 70’ και το 79’ και ενώ πριν οι δύο γκολκίπερ (Φρε, Αντονιόλι) είχαν κρατήσει το μηδέν με καίριες επεμβάσεις.

Για πρώτη φορά μετά από 18 παιχνίδι ο Ντι Βάιο εκμεταλλεύτηκε κόντρα επίθεση της Μπολόνια και της έδωσε προβάδισμα μέσα στο άντρο της Κάλιαρι. Οι "ροσομπλού" προηγήθηκαν στο 75’, αλλά έξι λεπτά μετά δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Κόντι. Με το τελικό 1-1 καμία από τις δύο ομάδες δεν έφυγε ευχαριστημένη από τον αγωνιστικό χώρο του "Σαντ’ Ελία".

Κυριακή 27/11

Κάλιαρι-Μπολόνια 1-1

(81’ πεν. Κόντι – 75’ Ντι Βάιο)

Τσεζένα-Τζένοα 2-0

(70’, 79’ Μούτου)

Παλέρμο-Φιορεντίνα 2-0

(21’ Μίκολι, 73’ Ίλισιτς)

Σιένα-Ίντερ 0-1

(90’ Καστάινιος)

Μίλαν-Κιέβο 4-0

(7' Σίλβα, 16', 44' πεν. Ιμπραΐμοβιτς, 33' Πάτο)

Δείτε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK