5η αγ: Κορυφή με... ισοπαλία για τη Γιουβέντους

Χωρίς νίκη για δεύτερη σερί αγωνιστική έμεινε η Γιουβέντους, παρόλα αυτά το 1-1 με την Κατάνια στη Σικελία τη διατήρησε στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος.

5η αγ: Κορυφή με... ισοπαλία για τη Γιουβέντους

Στο "Μασιμίνο" η Κατάνια έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε, όταν στο 21' ο Αργεντινός επιθετικός Γκονσάλο Μπερχέσιο παραβίασε με κοντινή προβολή την εστία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν κι άνοιξε το σκορ (1-0). Η "βέκια σινιόρα" άργησε να συνέλθει. Άφησε να περάσει το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου και χρειάστηκε το λάθος του τερματοφύλακα Αντουχάρ για να ισοφαρίσει με το σουτ του Κράσιτς στις αρχές της επανάληψης. Της έλειψε ωστόσο η φρεσκάδα στο υπόλοιπο του αγώνα και αρκέστηκε στο βαθμό χάνοντας ένα μέρος της διαφοράς που είχε αποκτήσει έναντι των διωκτών της, Μίλαν και Ίντερ που νίκησαν το Σάββατο.

Ακόμη κι έτσι πάντως, παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας "συγκάτοικο" την Ουντινέζε. Οι Φριουλιάνι δεν πέτυχαν γκολ στο "Σαντ Ελία", κρατώντας όμως το μηδέν στην άμυνα (διαθέτουν την καλύτερη επίδοση της κατηγορίας μ' ένα γκολ παθητικό) απέσπασαν την ισοπαλία και διεύρυναν στα τέσσερα παιχνίδια το αήττητο σερί τους.

Στη Βερόνα η Κιέβο έφερε τα πάνω κάτω σ' ένα παιχνίδι που δεν άρχισε καλά μετά το γκολ του Παλάσιο στο 14', το οποίο χάρισε πλεονέκτημα στην Τζένοα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Η ανατροπή για τα "ιπτάμενα γαϊδούρια" ήρθε στο τελευταίο τέταρτο, όταν στο 74' ο Πελισιέ ισοφάρισε σε 1-1 και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μοσκαρντέλι... οριζοντιώθηκε για να σκοράρει με κεφαλιά και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Στη μάχη της Λάτσιο με την Παλέρμο στο "Ολίμπικο" ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν κατόρθωσε να... πληγώσει τα δίχτυα του Αλέξανδρου Τζόρβα. Ούτε όμως κάποιος από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Έντι Ρέια με αποτέλεσμα οι "ροζανέρο" να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από τη Ρώμη χάρη στο 0-0 που έμεινε μέχρι τέλους.

Πορεία... πρωταθλητισμού συνεχίζει να κάνει η Αταλάντα, η οποία αν δεν κουβαλούσε την ποινή του -6 θα απολάμβανε τη θέα από το ρετιρέ της βαθμολογίας. Άλλωστε χάρη στο 2-1 επί της Νοβάρα συμπλήρωσε τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια, στα οποία είναι μάλιστα και αήττητη.

Την πρώτη νίκη της στο νέο πρωτάθλημα πέτυχε η Σιένα, η οποία μ' ένα γκολ στο πρώτο 10λεπτο έβαλε τις βάσεις για την εντός έδρας επιτυχία επί της Λέτσε, την οποία και σφράγισε στο δεύτερο ημίχρονο με τέρματα γκολ του "κάπτεν" Καλάιο.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Μπολόνια-Ίντερ 1-3

(66'πεν. Ντιαμάντι - 38' Πατσίνι, 81'πεν. Μιλίτο, 87' Λούσιο)

Μίλαν-Τσεζένα 1-0
(5' Ζέεντορφ)

Νάπολι-Φιορεντίνα 0-0

Κιέβο-Τζένοα 2-1
(74' Πελισιέ, 93' Μοσκαρντέλι - 48' Παλάσιο)

Κατάνια-Γιουβέντους 1-1
(21' Μπερχέσιο - 49' Κράσιτς)

Αταλάντα-Νοβάρα 2-1
(34' Σκελότο, 59' Τσιγκαρίνι - 89' Πορκάρι)

Κάλιαρι-Ουντινέζε 0-0

Λάτσιο-Παλέρμο 0-0

Σιένα-Λέτσε 3-0
(6' Ντέστρο, 53', 70' Καλάιο)

Πάρμα-Ρόμα (21:45)

News 24/7

24MEDIA NETWORK