8η αγ.: Ανατρεπτική Μίλαν, στο 1-2 Ουντινέζε-Λάτσιο

Η εντυπωσιακή ανατροπή της Μίλαν στο Λέτσε ξεχώρισε από τους αγώνες της Κυριακής. Οι "ροσονέρι" έχαναν με 3-0 και τελικά νίκησαν με 4-3, χάρη σε τρία γκολ του Μπόατενγκ. Πρώτη η Ουντινέζε, νέα γκέλα της Νάπολι, σε μία βουβή Κυριακή για τον ιταλικό αθλητισμό.

AC Milan's midfieldr Kevin Boateng (R) celebrates with teammates Mark Van Bommel after scoring against Lecce during their Serie A football match in Lecce's Via del Mare Stadium on October 23, 2011. AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)
AC Milan's midfieldr Kevin Boateng (R) celebrates with teammates Mark Van Bommel after scoring against Lecce during their Serie A football match in Lecce's Via del Mare Stadium on October 23, 2011. AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Σε όλα τα γήπεδα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για το χαμό του Μάρκο Σιμοντσέλι. Ο Ιταλός πιλότος ήταν άλλωστε πολύ αγαπητός στους συμπατριώτες του.

Η τραγική Μίλαν του πρώτου μέρους στο παιχνίδι με την Λέτσε, μεταμορφώθηκε στην επανάληψη φτάνοντας σε μια τεράστια ανατροπή, καθώς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 4-3 αν και έχανε στην ανάπαυλα με 3-0. Τρία γκολ πέτυχε για τους Μιλανέζους ο Μπόαντεγκ (49', 55', 63') ο οποίος άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, την οποία σφράγισε στο 83' με κεφαλιά ο Μάριο Γέπες. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τέρματα των Τζιακομάτζι στο 4', Όντο στο 30' με πέναλτι και Γκροσμιούλερ στο 37'. Οι "ροσονέρι" κέρδισαν για πρώτη φορά μετά το 2001 στο "Βία Ντελ Μάρε", αλλά πάνω απ' όλα έστειλαν μήνυμα στους αντιπάλους τους ότι ανεβαίνουν αισθητά.

Στον ιταλικό Βορρά και ειδικότερα στο Ούντινε τα πανηγύρια για την πρώτη θέση είναι δικαιολογημένα. Οι "φριουλιάνι" υποδέχθηκαν τη Νοβάρα για πρώτη φορά μετά το 1955, αλλά δεν ήταν καλοί οικοδεσπότες. Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε έφθασε τα 6 γκολ (σ.σ ειδικά το δεύτερο ήταν εξαιρετικό) στο πρωτάθλημα και με τη βοήθεια του Ντομίτσι στο 39' είχαν τελειώσει τον αγώνα από το 48'. Όλα αυτά σε συνάρτηση με την εξαιρετική άμυνα της Ουντινέζε, η οποία έχει δεχθεί γκολ μόνο από τη Μίλαν.

Η Λάτσιο συνέχισε τη νικηφόρα πορεία της μετά το ντέρμπι της "αιώνιας πόλης". Οι Ρωμαίοι πανηγύρισαν την 4η εφετινή τους νίκη στην έδρα της Μπολόνια και ανέβηκαν στη 2η θέση. Στο πρώτο μέρος ο Μαρκέτι έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν στην εστία και από εκεί και πέρα ήρθε ένα τυχερό αυτογκόλ (σ.σ με το γόνατο) του Ακουαφρέσκα για να κάνουν οι φιλοξενούμενοι το 0-1 (23'). Το καρέ νικών της Λάτσιο ουσιαστικά σφραγίστηκε στο 48', όταν ο Λούλιτς πήρε την πάσα του Σισέ και ανέβασε το δείκτη του σκορ. Στο 64' αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Ερνάνες, με το παιχνίδι να έχει ανοίξει και τον Σισέ να χάνει δύο ευκαιρίες για να σκοράρει.

Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη για τη Νάπολι. Οι "παρτενοπέι" υποχρεώθηκαν σε εκτός έδρας 0-0 από την Κάλιαρι και βρίσκονται πλέον στο -4 από την κορυφή, ενώ την Τετάρτη υποδέχονται την πρωτοπόρο Ουντινέζε. Ο Σαντάνα είχε δοκάρι για τη Νάπολι στο πρώτο μέρος και απάντησε με τον ίδια κατάληξη ο Ναϊνγκολάν με δεξί δυνατό σουτ.

Με το ίδιο σκορ πανηγύρισαν την επιστροφή στις νίκες Ρόμα και Ίντερ. Οι "τζιαλορόσι" υποδέχθηκαν την Παλέρμο και νίκησαν με 1-0. Το γκολ ήρθε στο 7' από τον Λαμέλα και ήταν το πρώτο εφετινό για τον πρώην μέσο της Ρίβερ Πλέιτ. Ο Αλέξανδρος Τζόρβας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο εξαιρετικό πλασέ του Αργεντινού. Στη συνέχεια έπιασε δουλειά ο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ και διατήρησε το 1-0, ενώ στο 76' ο Ζάχαβι έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει τον αγώνα.

Την πρώτη της εντός έδρας νίκη πανηγύρισε η Ίντερ. Σκόρερ ο Μότα με κεφαλιά στο 34ό λεπτό της αναμέτρησης με αντίπαλο την Κιέβο. Με το τρίποντο αυτό οι "νερατζούρι" ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Αργεντινός Μάξι Μοράλες σκόραρε για δεύτερη φορά εφέτος δύο γκολ και η Αταλάντα πανηγύρισε την 4η εφετινή της νίκη, έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω το -6, με το οποίο ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Ο βρασύσωμος μέσος σκόραρε στο 55' και το 58' και έδωσε στην ομάδα του σημαντικό προβάδισμα. Η Πάρμα μείωσε στο 80' με τον Γκόμπι, αλλά έχασε και "πέταξε στα σκουπίδια" το διπλό στη Νάπολι.

Εξάλλου, η Τζένοα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι είχε τις απαντήσεις στα γκολ του Μάτρι και κράτησε τη Γιουβέντους στο εντός έδρας 2-2. Ο Στέφαν Γιόβετιτς έκανε τα πάντα αλλά δεν αρκούσαν στη Φιορεντίνα για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κατάνια (2-2)

Ο Μαυροβούνιος δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του, μετά τον περυσινό σοβαρό τραυματισμό του και κατάφερε να σκοράρει και τα δύο γκολ της ομάδας του. Το πρώτο στο 19’ με σουτ από το ύψος της περιοχής και το δεύτερο στο 62’ όταν με ένα εκπληκτικό σουτ δεν άφησε στον Αντούχαρ περιθώρια αντίδρασης. Στο 72’ ο Μιχαϊλοβιτς επέστρεψε στον Τζιλαρντίνο να επιστρέψει στη δράση, αλλά δεν του βγήκε σε καλό.

Η σκληροτράχηλη Κατάνια του Βιτσέντζο Μοντέλα είχε όμως τις απαντήσεις. Αρχικά με τον Ντελβέκιο στο 43’ και στο 82’ με τον Μάξι Λόπεζ, με τον Αργεντινό να βρίσκεται εκεί όταν ο Πασκουάλ εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Μπαριέντος. Η Κατάνια συνεχίζει με μόλις 1 ήττα σε 7 αγώνες, έχοντας πάρει θετικά αποτελέσματα από Γιουβέντους, Ίντερ, ενώ στα τρία επόμενα παιχνίδια την περιμένουν Λάτσιο, Νάπολι και Μίλαν. Σημειωτέον ότι από το 1971 είχε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στην Τωσκάνη.

Η Γιουβέντους επέστρεψε στο Τορίνο αλλά όχι και στις νίκες. Η Τζένοα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι την κράτησε στο ισόπαλο 2-2 και επιτρέπει στην Ουντινέζε να κάνει όνειρα πρωτιάς.

Από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Σιένα είχε να σκοράρει ο Μάτρι και βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στα γκολ, όταν στο 6' ο Πίρλο εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαρκίσιο σούταρε, με τον πρώην παίκτη της Κάλιαρι να μπαίνει στη φάση και να ανοίγει το σκορ. Η Τζένοα του Μαλεζάνι είναι μία ομάδα που παίζει ανοιχτά και δικαιώθηκε στο 30' με κεφαλιά του Ρόσι.

Στο 58' έγινε το 2-1 και πάλι με γκολ του Μάτρι, έπειτα από συνδυασμό του με τον Πέπε και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες για τρίτο γκολ. Η Τζένοα είχε απειλήσει στο 63΄με δοκάρι του Μέρκελ και τελικά πήρε τον πρώτο της βαθμό στο Τορίνο από το 1994 με γκολ του Καράτσιολο στο 85'. Στο 89' ο Κόντε έριξε στον αγώνα τον Ντελ Πιέρο, αλλά ο χρόνος δεν περίσσευε στον "Πιντουρίκιο" για να κάνει κάτι καλό.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Φιορεντίνα-Κατάνια 2-2

(19’, 62’ Γιόβετιτς – 43’ Ντελβέκιο, 82’ Λόπεζ)

Γιουβέντους-Τζένοα 2-2

(6', 58' Μάτρι - 30' Ρόσι, 85' Καράτσιολο)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Λέτσε-Μίλαν 3-4

(4' Τζιακομάτζι, 30' πεν. Όντο, 37' Γκροσμιούλερ - 49', 55', 63' Μπόαντεγκ, 83' Γέπες)

Κάλιαρι-Νάπολι 0-0

Ίντερ-Κιέβο 1-0

(34' Μότα)

Πάρμα-Αταλάντα 1-2

(80' Βαλντές - 55', 58' Μοράλες)

Ρόμα-Παλέρμο 1-0

(7' Λαμέλα)

Σιένα-Τσεζένα 2-0

(9' Γκονζάλες, 53' Καλαϊό)

Ουντινέζε-Νοβάρα 3-0

(33', 48' Ντι Νατάλε, 39' Ντομίτσι)

Μπολόνια-Λάτσιο 0-2

(23' αυτ. Ακουαφρέσκα, 48' Λούλιτς)

News 24/7

24MEDIA NETWORK